HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szerelőnap 2008.11.15

2008.11.17. 13:53 :: Sidaries

Megtartottuk első igazán nagy szerelőnapunkat és azt hiszem sokmindent megtanultunk és megtapasztaltunk. Mindenesetre a nyert tapasztalat mértéke nagyobb volt, mint a sikeré. :)

10-kor gyülekeztünk Tatán és fél 11-re oda is ért mindenki (végül heten lettünk) és kb. 11-kor estünk neki a szerelésnek. Mondhatnék csavarozást is, mert 5 órán keresztül szinte csak csavaroztunk. A találkozó célja az ajtó beállítása volt, mert mint régebben is említettem, a vezető oldali ajtóm nem záródik tökéletesen. Ilyen:

Sok sok csavarozás után sikerült elérni a következő állapotot:

Sajnos ez az állapot nem volt tartós, mert amikor nyitottam az ajtót, szinte úgy pattant ki. Látszott, hogy nagyon feszül. Ez amiatt lehet, mert mivel már jó ideje ilyen rosszul áll, az ajtó deformálódott. Szóval nem jutottunk sokkal tovább és a végére örültünk, hogy egyáltalán sikerült rendesen visszarakni. Ez amiatt volt, mert mikor kinyitottuk az ajtót és meglazítottuk a négy fő tartócsavart, akkor az ajtó egy kicsit lejjebb és hátrébb esett. Alig láthatóan, de ahhoz éppen eléggé, hogy ne csukódjon rendesen. Ráadásul a hátrébb esés miatt a csavar menete sem illeszkedett rendesen és ezt csak későn vettük észre. Az látszódott, hogy kicsit nehezen megy be a helyére, de nem vagyunk mi gyenge gyerekek, belehúztuk! Íme az eredmény:

Szóval a két első tartócsavarnak teljesen elbasztuk a menetét és ami a nagyobb gond, hogy a belső menetet is. Szóval végül két kisebb csavarral tudtuk csak végleg összerakni. Stabil és jó, de sajnos így ez már nem az eredeti. Majd tavasszal még ránézünk, mert a nap végére azért már elég hideg lett. 

Volt viszont a napnak egy nem várt hozadéka a szerelésnek. Mikor leszedtük a kárpitot ez tárult a szemünk elé:

Már hallottam ezekről az írásokról és kiváncsi voltam mit találok majd a saját ajtómon. A bal alsó sarokban a VIN szám, jobb középen pedig a gyártási dátum, ami 1981. November 25. Szóval hamarosan szülinapost ünneplünk. :)

Még a jobb ajtómról is le akarom majd szedni a kárpitot, mert ott jó esély van arra, hogy a szerelő neve van rajta, aki kisúlyozta az ajtókat. Érdekes lesz. :)

Mikor végeztünk és visszaálltam a garázsba, még egy kicsit melegedtünk és beszélgettünk bent, majd mindenki hazament. Szerintem nagyon megérte, már csak a tapasztalat miatt is, és szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett a szerelésben!

2 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr24773618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2008.11.18. 11:16:43

Szia!
Ez az autó metrikus, vagy angolszász csavarozású?
süti beállítások módosítása