HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Tévhitek 5. - Kábítószer

2008.11.19. 15:15 :: Sidaries

A végére hagytam a legkényesebb témát. Minálunk annyira nem ismert tény, de azért lehet vele találkozni. Amerikában pedig mindenki tud róla, szóval ide is megírom. Akkor egy kis Deloreantörténelem:

Ahogy a VIN írásban is olvasható a főoldalon, a gyár 1982 elején már elég szar állapotban volt. Májusra leállt a termelés is és John Delorean kezdett pánikba esni. Nem akarta, hogy élete álma tönkremenjen, ezért mindent megtett a cége életben tartására. Próbált az angol kormánytól további támogatást kérni, majd mikor elutasították, minden egyéb lehetőséget megragadott. 

1982 nyarán kapott egy hívást James Hoffmantól, akivel ezután többször találkoztak, és az egykori drogcsempész szépen lassan beavatta a tervébe. A terv az lett volna, hogy John kokaint csempészett volna, amiért cserébe a "befektetők" segítettek volna pénzelni bajba jutott vállalatát. John nem nagyon akart ilyen áron kötélnek állni, mire megfenyegették, hogy ha visszalép, akkor a családja látja a kárát. Október 19.-én került sor az ügyletre, ahol álcázott FBI ügynökök letartóztatták kokaincsempészetért.

A tárgyalás során kiderült, hogy az egész ügy kormányzati utasításra történt, és ha az FBI nem erőszakoskodik, akkor John Delorean soha sem próbálkozott volna a drogokkal. Szóval mivel csak csapdába csalták, ezért felmentették. 

Az egyik tévhit, hogy John kőkemény drogcsempész volt. Ez nem igaz. Ő egy rendkívül tehetséges mérnök volt, aki életének egy kritikus szakaszában rosszul döntött.

A másik tévhit, hogy lecsukták és még mindig ott ül. Ez sem igaz. John Delorean pár napot volt börtönben letartóztatása után, de utána már nem volt egy napot sem.

Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ő sem volt egy szent. A cég tönkremenetele után az angol kormány hűtlen kezeléssel vádolta, de azután soha nem ment már Angliába. Könnyen lehet, hogy tényleg volt valami, amiről nem szeretett volna beszélni. Üzlettársát a Lotusos Colin Chapmant megvádolták, de mire a tárgyalásra került volna a sor, szívrohamban meghalt.

Van mondjuk ennek az egész történetnek egy vicces hozadéka. A dmctalk-on olvastam, hogy néhány Deloreantulaj azon poénkodik, mikor ezekkel a történetekkel szórakoztatják őket, hogy teljesen irreális meséket találnak ki hozzá. Ezekből az egyik arra épül, hogy a Deloreanok két féle színű felnivel készültek. Voltak a korai szürke és a késői ezüstszínű felnik. 1384 autó készült szürke felnivel, tehát csak a gyártott Deloreanok kb. 1/6-od része. A történet szerint a szürke felnis Deloreanok voltak azok, amelyikek a kábítószert szállították. Meglepően sokan elhiszik. :)

És végül egy kép a felnikről bal oldalt a szürke, jobb oldalt az ezüst színű:

1 komment

Címkék: tévhitek a kábítószerügy

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr28777868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.16. 12:21:27

a szürkén látni egy kis kokót :D

azért ez is undorító, amikor valakit így tőrbecsal egy hivatalos szerv, tehát nem egy már meglévő üzletet számolnak fel, hanem nyilván teljesíteni kell egy kvótát, és ha nincs majd csinálnak bűnbakot, akit az első alkalommal elkapnak (legalább vártak volna egy félévet, hogy John mennyire élvezkedik drogbáróként :D)

látok némi hasonlóságot a mostanában dolgozó BKV ellenőrök meg az FBI ügynökök közt, mindkettő intézmény szereti generálni a bűntényt
süti beállítások módosítása