HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Rendszámtartó

2009.03.11. 10:01 :: Sidaries

Nem rég írtam, hogy rendeltem egy európai rendszámtartót Angliából csillagászati árért. Múlt hét közepére ideért. Elég gyors, még a Magyar Postának is örülök, ha 4 nap alatt elhoz valamit. :) Hétvégén neki is estem a szerelésnek. Ez volt a csomagban:

Az előző postbeli képen nem látszott és ezen sem annyira, de ez nem műanyag, hanem acél! Elég nehéz, kemény, igazi acél. Nagyon masszív. Ez később még okozott gondot a szerelésnél.

Kicsomagolás után kiálltam az autóval és egy kisebb kör után a faluban el is kezdtem a felszerelést. Negyed óra múlva itt jártam:

A teljes hátsó részt szét kellett szedni, mert az eredeti amerikai rendszámtartóval szemben ennek rejtett, belső csavarjai vannak és csak a lámpákon keresztül lehet becsavarozni. Szenvedtem vele eleget több okból is.

Előszöt is McFly barátunkkal már régebben is konstatáltuk, hogy az első, de főleg a hátsó műanyag lökhárítóm (fascia) el van deformálódva. Valószínűleg újrafestéskor valami olyan oldóanyagot használtak, ami nem tett jót az alakjának. Emiatt van, hogy a hátsó lámpáim csavarjai sem passzolnak rendesen. Ilyenek:

Főleg a lámpa belső részénél csúnya, mert meg van ereszkedve a műanyag. Sajnos többé-kevésbé ez az egész hátsó részre igaz.

Az előző képen is lehet látni, hogy középen sem egyenletes a felület, hanem a csavarok helyén enyhén púpos. Ezek okozták a következő gondot. Mivel ez az új rendszámtartó teljesen merev és 100%-osan méretre van készítve, ezért az én enyhén hibás műanyagomra csak nagyjából illeszkedik. Persze beleerőltettem a helyére és majd idővel helyrejön, de így elsőre nagyon nehéz volt.

Lett azért néhány hiba is. Az eredeti rendszámtartó csavarjai ilyen nemtommikbe mentek, amiket itt ki kellett feszítenem, mert sajnos szerszámilag elég szarul állok. Ezt egy kicsit megsínylette a festés, de szerencsére csak lokálisan, tehát takarásban vannak a hibák. Azonkívül a rendszámvilágítás nem megy rendesen vissza a helyére, pontosabban csak nagyon nehezen. Az most nincsen még becsavarva, majd ha egy kicsit jobb idő lesz összerakom azt is.

Mellé még elég hideg is volt és a szél is nagyon fújt, úgyhogy mire végeztem, teljesen szét voltam fagyva. Aki volt a novemberi ajtószerelésen az el tudja képzelni. Azért a végeredmény nem lett rossz, leszámítva, hogy mennyire óriási és csúnya ez az egész rendszám.

5 komment

Címkék: forgalombahelyezés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr9995431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczkia 2009.03.11. 16:51:21

Szep munka! Nagyon klassz lett, de nem lenne szebb a rendszamtarto feketeben?

kinderdmc · http://www.jacabuli.hu 2009.03.12. 23:28:36

Szerintem Sid túllépte az időt,ahoz képest,hogy nemrég még csak álmodoztunk mind annyian a rendszámról.Szerintem nemrossz ez a fémszinű.A formályától olyan érzetem van mintha keskenyebb és szélesebb lenne a motorháztető és a lökárító közti rész.

Részemről nagyon frankó és szépmunka.

volante · http://volante.blog.hu 2009.03.19. 19:25:08

Sid, ezzel nem akarlak megbántani (Isten őrizz), de nekem nagyon aftermarket ez a rendszámkeret. Lehet, hogy feketére fújva jobban nézne ki. Esetleg, ha meglesz a végleges rendszám, a hátsót kérhetnéd a keskenyebb-magasabb formátumból, az talán felmenne a gyári rendszámtartóval. A kivitelezés természetesen profi. :)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.03.20. 12:48:41

Sajnos tényleg furán néz ki az autón, de itt sajnos kompromisszumot kell kötni a rendszám miatt. :(
Ha jól tudom akkor OT-s rendszám már lehet amerikai típusú. Azt biztosan olyanban fogom kérni, szóval az eredeti tartó nem marad kihasználatlanul.
süti beállítások módosítása