HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Rövidítések, speciális elnevezések, egyebek

2009.06.26. 09:49 :: Sidaries

Azt hiszem ez az írás elsősorban azoknak lesz hasznos, akik komolyan gondolkoznak a Deloreanvásárláson. Azért gondolom így, mert most azokról a kifejezésekről írok, amiket minden Deloreantulajdonos ismer vagy ha nem, akkor nagyon gyorsan meg fog ismerni. :)

Ezek azok a rövidítések, kifejezések, amikkel a többi tulajdonos beszélgetéseiben gyakran találkozni, mikor az autó vagy a tulajdonosi kör egyes részeire hivatkoznak. Ezek mindegyike a dmctalk-os beszélgetésekben megtalálható és ahhoz, hogy értse valaki a beszélgetés lényegét, szükséges az ismeretük. Persze kérdés esetén szívesen elmondják általánosságban is miről van szó, de jobb tudni és nem kérdezni. Na akkor a felsorolás:

PO, Previous Owner - Előző tulajdonos. Szerintem egyértelmű.

TLC, Tender, Love and Care - Kb. gondoskodás. Általában need TLC -ként szokták használni eladó autókra. Tehát az autónak egy kis gondoskodásra ( értsd sok munkaóra és pénz ) van szüksége, hogy jó legyen.

DCS, Delorean Car Show - Delorean autóbemutató. A CS-t használják simán mint autóshow.

DMC, Delorean Motor Company - Remélem nem kell magyarázni.

DMCH, Delorean Motor Company Houston - A Houstoni DMC, ami a mostani Deloreanalkatrészek nagy részének tulajdonosa, a központ. Mindenki tanulja meg!

DML, Delorean Mailing List - Delorean levelezőlista. Sok jó információ jön, aki ért angolul, annak megéri feliratkozni.

DOA, DeLorean Owners Association - Delorean tulajdonosokat tömörítő szervezet. Nem sokat tudok róla, Amerikában biztos hasznos lehet.

GRP, Glass-reinforced plastic - Üvegszálas műanyag, az autó karosszériájának a neve.

JZD, John Zachary DeLorean - Szerintem itt sincs sok magyaráznivaló.

NOS, New-Old Stock - Sohasem használt eredeti gyári alkatrészek, amiket a csőd után megvett a KAPAC. A leggyakoribb alkatrésztípus. Ezen felül nagyon sok az utángyártott, (improved) fejlesztett alkatrész, amikről már talán írtam is.

PJG, PJ Grady - Az egyik leghíresebb Deloreanszervíz Amerikában. Nagyon sok egyedi fejlesztésű, jó minőségű cuccuk van.

PRV, Peugeot-Renault-Volvo - A motorgyártó neve. Már írtam róla.

SS, Stainless Steel - Rozsdamentes acél.

TAB, Trailing Arm Bolts - Lengőkarcsavar. Már szintén volt róla szó.

ERM, Elastic Reservoir Molding - Az ERM-ről már írtam. Ezzel a technológiával szerették volna elkészíteni az egész autót, de nem sikerült. Ezt váltotta fel a VARI.

VARI, Vacuum Assisted Resin Injection - Az ERM-et váltó technológia. Kevésbé jó, de sokkal olcsóbb és egyszerűbb. Azért maradtak még így is ERM részek az autón.

K-Jet = Bosch K-Jetronic Fuel Injection - A mechanikus benzinbefecskendező neve.

És végül a két legfontosabb:

COT, Chamber of Terrors - A Terrorok Terme. Így hívják a Delorean elektromos központját, mivel annyira sok gond származik onnan. Nekem is volt már bajom vele. Ezt a képet már máskor is linkeltem, de erről van szó:

VOD, Valley of Death - A Halál Völgye. Utalás a V-motor szárai közötti nagyon nehezen megközelítő helyre, ahova nagy szeretettel fészkelnek be egerek és mindenféle állat, ha szegény autó hosszú ideig nincsen használatban. Szerelni ritkán kell ezen a részen, de ha igen, akkor az egy igazi szívás.

A nyíllal nagyjából bejelöltem a helyét. Arra felé kell keresni befelé.

Még valami a végére. Elég sok olyan rövidítés van, aminek D van a nevében. Ezek általában valamilyen Deloreanklubot jelölnek. Ilyen pl. DMCFL, azaz DMC Florida vagy DMCCA, azaz DMC Kalifornia. Akit a teljes lista érdekel, annak itt a többi is:

www.dmctalk.com/showthread.php

 



 

 

Szólj hozzá!

Címkék: használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr641209413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása