HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kormánybőrözés

2009.09.02. 10:17 :: Sidaries

Remélem mindenki szépen kiolvasta az autofiliát, mert sok olyan dolog volt rajta, ami még nekem is új volt. Nagyon jól összefoglalták a Deloreantémát, minden elismerésem az övék. Most viszont vissza ide.

Már beszéltem róla pár embernek, hogy mielőtt elmentem az Amerikai Autós Találkozóra, még gyorsan leadtam az autót egy kis kozmetikai tuningra. A kormány bőrözése nem volt az igazi és az érkezés óta zavart egy kicsit. Gondoltam, hogy ha már úgyis lesz a Találkozó és ott úgyis nyernem kell, akkor ennek minimum jónak kell lennie. Ilyen volt:

Elég kopottas volt mindenhol, a felső részen pedig már nem is volt rajta bőr. Tényleg ideje volt valamit tenni vele.

Amikor a szülinaposnál voltam, akkor hazafelé beugrottam Tatabányára, ahol találkoztam egy akkor még új ismerőssel és az ő kapcsolata elég jól jött most.

Kicsivel az autós találkozó előtt elmentem hozzá, mert elvittem a pólót és a beszélgetés közben kiderült, hogy van kárpitos, kormánybőrözős ismerőse. Felhívtuk és fél óra múlva már ott is voltam. Kaptam árajánlatot, majd megbeszéltük, hogy majd egy vasárnap elviszem neki, hogy kicsit rendbecsapja.

Így is történt. Amikor az ajtószerelést befejeztük, még elvittem az autót és McFly hozott haza. Itt megmértük, hogy mennyire pontos a kilométer órám és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó indulatú, de nem pontos. Amikor a Passat 115-öt még, a Delorean még csak 100-at mond. Azt tudom, hogy a Passat fölémér, de nem gondoltam volna, hogy a Delorean ennyire alá. Na mindegy, majd egyszer egy radar megmondja. :)

Ez után a kis intermezzo után vissza a kormányra. Egy teljes napig volt ott az autó és az érkezéstől számítva második napon már készen is volt. Természetesen a Delorean itt sem adta könnyen magát. Azt lehet, hogy már említettem, hogy a kormány nekem eddig még soha nem akart lejönni. Próbáltuk ésszel, erővel, WD40-nel, mindennel és nem. Na itt megoldották. Applikáltak egy jópofa szerszámot hozzá:

Itt miközben tekerték be a két csavart a középső rész szépen kinyomta a kormányt. Ezt meg is kaptam, mert még lehet, hogy jól fog jönni. Nem tudom, hogy pontosan mi a gond, de úgy tűnt, hogy a kormányom is kapott már egy kis amerikai szerelőtudást.

A végeredmény szerintem nagyon jó lett. 

Eleinte kicsit fura volt, mert enyhén világosabb a színe, de egy napon belül átállt a szemem és most már teljesen frankó.

Ráadásul meglett az első hely is. :)

7 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr1001354847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanzsi 2009.09.02. 22:20:12

Hát tegnap nem csak az autófiliát olvastam ki, hanem ezt a blogot is. Majdnem hajnalig faltam a sorokat, és rettenetesen sárgán tértem nyugovóra. Reggel sem volt jobb a helyzet, irigy vagyok piszkosul.
A bloggod ment a könyvjelzők közé, jövök ide rndszeresen, a géphez pedig kitartást és sok örömöt kívánok.

Üdv: Hanzsi

bopat 2009.09.03. 11:08:08

Lehet hogy nekem is szükségem lesz majd a szakira, az off autóm kormánya nemsokára megérik a cserére...

bopat 2009.09.03. 13:58:09

A fórumot sikerült vírusmentesíteni? Mert már vagy 4 napja nem tudok belépni... próbáltam 3 gépről, helyről stb, de nem megy...

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.09.03. 14:51:16

Nincs vírus meg semmi. Más nem is jelezte a problémát.
Ahogy láttam a screenshotodból felkerülhettünk valami oldalra mint potenciális vírushordozó és fent is ragadtunk jól. Szerintem ha kikapcsolod a phising figyelést vagy valami ilyen okosságot, akkor menni fog.

RCH 2009.09.03. 22:56:23

Nem a temahoz tartozik, de most kaptam ezt a linket. Gondoltam megosztom :-)
uniquenudes.deviantart.com/art/24k-Gold-Plated-DeLorean-16590193
süti beállítások módosítása