HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Dokumentációk

2010.07.14. 10:19 :: Sidaries

Azért jobb Deloreantulajdonosnak lenni sok más veteránautóhoz képest, mert mindenről van dokumentáció. Igaz, hogy ritka autó, kevés ideig gyártották és az európai szervizellátottság is mondhatni szegényes, de az internetnek köszönhetően minden szükséges információhoz és alkatrészhez könnyedén hozzá lehet jutni. Most kicsit ezekről a dokumentációkról szeretnék írni. Ennél több is van, de szerintem ezek alapján már össze lehet rakni egy autót, bár ezt majd Bopat megmondja.

Menjünk szépen sorban:

Hátul egy az elektromos rendszert ábrázoló diagram, sok írnivaló nincs róla.

Aztán középen talán a leghasznosabb dokumentáció mind közül, a DMCA Parts Manual, azaz az alkatrészkönyv benne az autó összes alkatrészének a robbantott ábrájával. Hasonlóan, mint ahogy a delorean.com-on és delorean.eu-n található. Főleg akkor jön jól, amikor a szerelő rá tud mutatni a hibás alkatrészre és így a száma alapján már rendelhető is és nem kell a félrefordítástól félni, miközben írom a levelet az Ednek. Mindenképpen must have, instant get és minden ennek megfelelő.

Bal oldalon egy két részes könyv van, mindegyiknek az elején ugyanazzal a szöveggel: Delorean Workshop Manual. Ebben az autó minden részére kiterjedő szerelési útmutatók vannak szöveges formában, sok képpel. Ilyenek mint:

1. lépés: Csavard ki a jobb felül található csavart. stb.

Hasznos lehet, bár én magam ezt még csak néhány esetben használtam. Inkább a szerelők számára hasznos, de azok meg nem annyira tudnak angolul.

A jobb oldalon levő könyv a Technical Information Manual. Erről nem nagyon tudok írni, mert nekem valahogy olyan összeszedetlennek tűnt. Úgy vettem észre, hogy ez egyfajta FAQ. A leggyakoribb hibák javításáról van benne szó, de én valahogy nem láttam a rendszert, igaz a másik két (három) könyv hasznossága miatt nem is ástam annyira bele magam.

A végére hagytam az alapkönyvet, a Delorean Owners Handbookot, amit minden Deloreanvásárló megkapott az autójához. A szokásos dolgok vannak benne az autó alapvető kezelési és gondozási tudnivalóival, mint olajcsere periódusok, keréknyomás, biztosítéksorrend stb. Szép anyag.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr602150854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása