HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

skynet: Wheeler Dealers Delorean, avagy miről maradtam le

2011.07.26. 10:00 :: hdnctrl

Ez itt a Hirdetés részhez kellett volna, hogy jöjjön, csak éppen kifelejtettem. Upszi.

Szóval miután nagy ügyesen megúsztam kedves José barátom "üzletét", rátaláltam Adrian autójára (ami az enyém most már, ha valaki lusta lenne visszaolvasni). Mivel ő az autót "félretette" egy "nagyon lelkes úrnak", párhuzamosan is kerestem másikat, és találtam is június 13-án, mégpedig egy "nem semmi" autót: a Discovery csatorna Wheeler Dealers (Autókereskedők) c. műsorának járgányát. Ez a műsor ugyanis arról szól, hogy vesznek egy többé-kevésbé lerobbant "klasszikus ikonikus autót", feljavítják, és eladják ("we buy iconic classic cars, fix their faults and then sell them on"). Láttam már sok részt, jó fej mindkét szereplő: a kereskedő, Mike Brewer (a pufifejű), és a szerelő is, Edd China (a langaléta kobold - az Artúr és a Villangókból az Artúr fejét szerintem tuti róla mintázták). Úgy tűnt, mindent megtesznek azért, hogy jó autót kapjon a vevőjük, és ez sokszor az eladási ár rovására is megy - de hát ugye ők alapvetően a műsoron keresik a pénzt, nem az kocsikon.

Tehát, ahogy említettem, bírom a műsor készítőit és bízom abban, hogy nem vernek át az autóval, így elkezdtem egyezkedni velük a vételárról. 19.995 GBP ONO (Or Nearest Offer, Vagy a Legközelebbi Ajánlat) volt a vételár, meg is ajánlottam 20 ezret - tudom, nem vagyok egy nagy alkudozó, de hát ugye nem kis handycappel indulok, mivel ha nem én vihetem el az autót, akkor feleslegesen utaztam ki Angliába. A kocsival annyi volt a csavar, hogy a június 25-tel kezdődő hétvégén tartandó DeLorean Eurotec Eventen (az angol klub találkozója) akarták filmre venni, hogy megköttetik az üzlet, viszont nekem erre a hétvégére már volt programom, amit nem akartam felrúgni.

Így hát szépen leírtam nekik, hogy már régóta keresek egy DeLoreant, a pénz megvan rá, de már lekéstem egy csomó autóról, mivel folyton eladják az orrom elől egy "helyi hülyének", és hogy nem szeretnék feleslegesen kimenni, bla, bla, bla. Be is vették a sztorit, megegyeztünk abban, hogy szerdán (június 22-én) kimegyek, megnézem a kocsit (a műsor "policy"-je, hogy nem adnak el úgy autót, hogy nem nézi meg személyesen a vevő), adok egy kis előleget kp-ben, majd - mivel a június 25-26 hétvége nem jó - visszamegyek kb. egy hét múlva, és elhozom "lábon". Ez ugye dupla repülőjeggyel járt volna, de mivel nagyon megbízhatónak gondolom a műsort, nem tűnt rossz ajánlatnak így se. Szóval ennyit arról, hogy alkudoznak a sorozatban: megegyeznek előre, hogy kié lesz az autó, a többiek pedig, akik szeretnének bekerülni a műsorba, odamennek, és túl magasnak találják az árat.

Na de hogy miért nem ez lett az én autóm: munkahelyi gondok miatt mégse tudtam kimenni 22-én, szerdán megnézni a kocsit (egész héten Magyarországon kellett tartózkodnom), ők meg mindenképpen el akarták adni még azon a héten (még szombat előtt - ahogy említettem, szombat az már csak a mozi része volt az eladásnak).

Így aztán, hogy visszaérjek még 20-a előtt, 16-án kaptam magam, megvettem a repjegyeket (Szabi haverom is jött velem), majd Adrian autóját - de ez már egy másik történet (volt).

 

 

 

7 komment

Címkék: skynet behozatal

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr533099075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DZ01 2011.07.26. 11:21:13

Pedig ha ezt veszed, biztos lehettél volna benne, hogy nem lesz műszaki gond... Mindig nagyon jól megcsinálják a kocsikat.

Suttora 2011.07.26. 15:40:16

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, az egyik legszórakoztatóbb autós műsor mostanában. És tényleg nem zsákbamacskát árulnak.

bopat 2011.07.26. 18:12:19

20 ezerért tényleg jó vásár lett volna.

hdnctrl 2011.07.26. 23:47:18

Igazatok volna, ha a volna nem volna a legfeleslegesebb szó :)

(Egyébként én is azt szerettem VOLNA, de így jött össze. Most szopok az elején kicsit, de majdcsak elkészül egyszer.)

Mairtin 2011.07.29. 09:58:31

Két nagyon jó autós műsor van:
Az egyik a Wheeler Dealers, a másik meg a TopGear.

hdnctrl 2011.10.05. 15:23:57

ha valaki nem olvasná a fórumot:
október 9, 12:00, Discovery Magyarország!

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.06.12. 16:56:17

@scuynat: ejj, de megnéztem volna a fejedet a műsorban :)

Egyébként az azért nem igaz, hogy nagyon megcsinálják az autót, inkább csak a fontosabb műszaki és szépséghibákra mennek rá. Volt olyan adás, ahol a végén a kocsi nem ment át a műszaki vizsgán, és párszáz fontért kellett elkótyavetyélniük, hogy aztán csak egy magánbirtok földútjain lehessen csak használni.

Van egy oktatói vonulata is a dolognak: minden kocsin általában valami mást szerelnek (talán már eleve adott hibával rendelkező kocsit keresnek), hogy ne ugyanaz a felfüggesztés-felújítás szerepeljen minden adásukban. Delón sem éppen a tipikus D-hibákat javítgatták.
süti beállítások módosítása