HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szabályok

2011.11.23. 10:00 :: Sidaries

Három fontosabb pénzügyi szabály van a Deloreanekkel kapcsolatban. Persze mindegyik csak általános szabály, nem kell 100%-ban igazat adni neki, de iránymutatásnak jók. Az egyik, hogy ha valaki egy jól működő és szép Deloreant akar, akkor az 25000$-ba fog kerülni. Vagy vesz egy szépet annyiért vagy egy rosszabbat és a felújításba önti bele a pénzt, de a vége ennyi lesz. Ehhez azért annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nálunk itt vadkeleten a felújítás valószínűleg olcsóbb a kisebb bérek miatt.

nemszepgarazs.jpgA második szabály az autó állására vonatkozik. Sokszor említettem és mindenki tudja, hogy sok Delorean áll évekig jobb esetben garázsban, kicsit rosszabb esetben pajtában, igazán rossz esetben pedig valahol a szabadban. Ezeknek az autóknak az állapota az állásidő alatt jelentősen le tud romlani. Átlagos esetben ezeknek a hibáknak a helyreállítása 1000$ minden állással eltöltött év után, tehát mondjuk három év állás után kb. 3000$-ral kell készülni, hogy az autó újra régi fényében tündököljön. Itt is külön kiemelem, hogy ezek nagyjábóli becsült árak. Egy klimatizált garázs és egy folyóparti füvön állás között óriási különbségek lehetnek.

szepgarazs.jpgA harmadik pedig az autó fenntartása normál használat esetén. Erre is 1000$ / évet szoktak mondani, és ezt kb. el is tudom fogadni. Az első évem, az kb. ennyi körül volt, a második mindenféle felújítás miatt drágábban ment, de az idei szerintem jóval kevesebben volt. Terveim szerint az OT vizsga után alacsonyabb lesz a fenntartás, mert minden fontos munkát elvégzek az autón addigra. Lassan itt az ideje megint pénzügyeket számolni.

Kiegészítés 1: A meglehetősen hektikus forintárfolyam miatt szerintem az az ideális, ha 200 Ft körüli dollárral számolunk. Tudom, hogy nem pontosak az így kapott értékek, de sokkal gyorsabb így a számolás és hosszú távon kiegyenlítik egymást. Ha meg nem, akkor majd átszámolom.

Kiegészítés 2: Természetesen ezek az árak benzint, biztosítást és egyéb ilyen jellegű költséget nem tartalmaznak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr213377534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása