HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Léghajózás Deloreannel

2012.10.24. 10:00 :: Sidaries

Kellően hatásvadász és bulváros a cím? Csak mert a valóságtartalma természetesen csak annyi, hogy Deloreannel mentünk oda, ahonnan elvittek minket léghajózni. Azt még egyelőre nem sikerült megideologizálni, hogy ennek ezen felül mi köze van egy Deloreanbloghoz, de hátha érdekel benneteket is ez a jópofa szórakozás. Talán annyi, hogy ez is egy érdekes jármű.

Az egész azzal kezdődött, hogy vasárnap fél kettőkor felhívott az egyik Vurdonos (Balázs), hogy nincs-e kedvünk a Bébbel léghajózni egyet. Kb. 5 percünk volt eldönteni és természetesen érdekelt minket. Kicsit készülődtünk és mivel az idő jó volt, ezért úgy gondoltam, hogy tökéletes lesz Deloreannel menni. Elvégre ezeket az utolsó heteket már ki kell rendesen élvezni. Ráadásul ha már szórakozunk, akkor csináljuk rendesen.

Kisbérről volt az indulás. ahol meg is találtuk a léghajót és a többieket a megbeszélt helyen, összeismerkedtünk az újakkal, aztán neki is álltunk az előkészületeknek. Soha nem léghajóztam még, ezért minden új volt, amit tenni kellett, de olyan nagyon különleges dolgok azért nem voltak. Kicsomagoltuk a bő 3000 m3-es léghajót, szépen kihúztuk, felfűtöttük a levegőt és miközben szinte emelkedett, gyorsan beugráltunk és már mentünk is. 

deloreanleghajorol1.jpgEgy órán keresztül repültünk 300 méter körüli magasságon és próbáltunk tájékozódni, hogy hol is vagyunk. Volt sok jópofa dolog, mint amikor kb. 50 méteres magasságból ordítottunk le a földön levőknek, hogy ugyan már legyenek szívesek megmondani, hogy mégis hol vagyunk. Megmondták, így aztán tudtunk, hogy Bana határában szálltunk le. Oda már jött értünk az autó, amire visszapakoltuk a cuccot és indultunk vissza.

leghajorol.jpgVan viszont egy kis Deloreanes rész is. Azon kívül, hogy az autó tökéletesen működött és hazafelé olyannyira szépen ment, hogy szóvá kellett tennem a Bébnek, van még egy dolog, amit szerintem még nem említettem. Legalábbis nem emeltem ki soha. Ez pedig az éjszakai vezetés, amit a Deloreannel nem szeretek, mert a Delorean lámpái nem túl jók a mostani autókhoz viszonyítva. A reflektora jó, de a sima tompított nem az igazi. Lehet, hogy egy kicsit mondjuk lejjebb is vannak állítva a fényszóróim, mint kéne, de ennek ellenére is szembetűnő, hogy mennyivel kevesebb területet világít meg a Passathoz képest, pedig már az sem egy mai darab. Most mégis volt benne részem, de ezt szokás szerint úgy kompenzáltam, hogy beálltam egy másik autó mögé és mentem utána amíg tudtam. :)

4 komment

Címkék: vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr14864645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2012.10.24. 19:23:29

A te lámpád ráadásul nem rendes EU, hanem amcsi, ugye?

bopat 2012.10.24. 21:41:17

Jó buli lehetett...

hdnctrl 2012.10.25. 14:17:26

@Sidaries: Már mér lenne furcsa? Az EU nem szór annyira (a szabvány miatt), hanem ahol világít, ott sokkal fényesebb. Egyszer majd egymás mellé állunk az ótókkal oszt megnézzük.
süti beállítások módosítása