HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Olaszország I. avagy Ének az esőben

2013.06.05. 10:00 :: Sidaries

Az már teljesen nyilvánvaló, hogy én kísértem a sorsot. Egyszerűen nem bírok ülni a seggemen és örülni az autónak, mert nekem mindig el kell mennem valahova messzire vele. Ez olyan mintha valami kényszeres bizonyítási kényszerem lenne, hogy kibírja. Kicsit emiatt, kicsit csak úgy általában, de már régóta bennem van egy "világgá menés", amikor teljesen szervezés nélkül elindulok valamerre és megyek amíg van út. Ezt egy legalább két hetes útnak tervezem Franciaország déli része felé, de valahogy ez csak nem akar összejönni. Cserébe viszont lett egy nagyon kellemes, normális nyaralásom Bébbel Olaszországba. Előrebocsátom, hogy ez a mostani beszámoló nem lesz nagyon Deloreanes, mert nem találkoztunk márkatársakkal, ezúttal csak a konvencionális nyaralási panelek érdekeltek, mint városnézés, tengerben fürdés meg ilyenek. Emiatt ez a sorozat is rövidebb lesz, mint a többi beszámoló, mert a blogot nem akarom személyes naplóvá változtatni.

Az első nap terve az volt, hogy Lignanoig megyünk, a tengerpartig, ott alszunk egyet, aztán a másnapot majd meglátjuk. Mivel az út csak szűk 700 kilométer volt, ezért nem nagyon siettünk a reggeli indulással. Olyannyira nem, hogy fél 12 lett, mire ráhajtottunk az autópályára. Előtte azért megcsináltam a szokásos checklistámat: Motorolaj? Rendben. Hűtővíz? Fogy, de feltöltve. Sebváltóolaj? Normálisan csöpög. Nyikorgások zörgések? Minden átlagos.

olaszorszag01.jpgÍgy aztán megindultunk, aztán el is eredt az eső. Aztán körülbelül Grazig ez ment folyamatosan. Hol zuhogott, hol kisütött a nap, hol pedig csöpögött egy kicsit, de ritka volt, hogy meg tudott száradni az autó. Igaz, az időjárás jelentés azt mondta, hogy egész héten rossz idő lesz, de mivel meggyőződésem, hogy a meteorológiában ugyanazok hisznek, mint a pénzgyűjtős világvége-szektákban, ezért különösebben nem zavart meg, hogy az elvárt napsütés helyett nem lehet kilátni az autóból az eső miatt. Mondhatni, hogy a döntéshozatalban nem zavart meg a tények ismerete. És jól is tettem, mert Graz után, kb. a Wörthi-tó környékén már szépen sütött a nap és innentől öröm volt az autózás.

olaszorszag02.jpgA késői indulás után aránylag későn, 7 óra körül értünk a kinézett, bár le nem foglalt szállásunkra. Szerencsére volt szoba, ezért aznap este már csak egy tengerparti séta és egy kis eltévedés volt hátra. A szobánk egyébként éppen az udvarra és így a Deloreanre nézett, aminek én természetesen nagyon örültem.

olaszorszag03.jpgMásnap aztán arra keltünk, hogy az eső egész este kitartóan esett és a napot felhők takarják. Emiatt nyilvánvalóvá vált, hogy aznap nem fogunk tengerben fürödni, viszont utazni megint csak jó lesz ez a nap is. Az esti eső nem várt gondot okozott. Beázással nem volt gond, de az autó elég koszos lett.  A fákról az eső lemosta az összes port és virágot és a rozsdamentes acélon mindez nagyon meglátszott. Nem tudom, hogy a kép mennyire adja át, de nem volt egy szép látvány.

olaszorszag04.jpgÖsszeszedelődzködtünk, töltöttem egy kis hűtővizet és Padova felé vettük az irányt. (Erről a hűtővizes problémáról már írtam és még fogok is. Azt hiszem megtaláltam a hibát. Semmi komoly.) Az odaúton (kb. 150 km) folyamatosan esett az eső, aminek itt most éppen örültem is, mert lemosta az autót. Mire Padovába értünk, olyan lett, mint új korában.

4 komment

Címkék: olaszország

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr805341363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2013.06.05. 11:32:47

Nagyon fasza post! :)))

Ezen elég jót röhögtem:
"a meteorológiában ugyanazok hisznek, mint a pénzgyűjtős világvége-szektákban"

streakynuts 2013.06.05. 22:27:02

Mit tudnak a meteorológusok az időjárásról...vagy a jövőről? :)

sgarde 2013.06.06. 20:59:45

Jó cikk, köszi! Ilyenkor eltöprengek, mikor is voltam/megyek igazán messze a saját játékommal?!

Egy másik aranyos szösszenet:
"Sebváltóolaj? Normálisan csöpög."
(Nálam ez motorolaj...még...!)

Terézágyú 2013.06.13. 15:38:39

Már bocsika, de "Bár a posta lenne olyan megbízható, mint a meteorológia!"
süti beállítások módosítása