HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Olaszország III. avagy Romantika overload

2013.06.19. 10:00 :: Sidaries

Aludtunk egy jót, reggeliztünk, aztán indultunk is tovább a Garda tó és Sirmione felé. Ez mindössze 25 km volt, félig pályán, félig pedig normál utakon. És itt ki is térek az olasz utakra, amik nagyon jók! Szerintem úgy a németekkel megegyező minőségűek. Az osztrák utaknál meg főleg jobbak, legalábbis az autópálya részük, amiket az osztrákoknál kimondottan utálok. Az olaszoknál normálisan lehet menni a hegyekben is, az osztrákoknál folyamatosan 100-as korlátozások, a sok javításról, vályúban menésről nem is beszélve.

olaszorszag09.jpgNa de vissza Sirmionera. Aki esetleg még nem nézte meg, hogy hol van, az most tegye meg. A Garda tó közepében levő, egy vékony, néhány helyen mindössze 50 méter szélességű földnyelven keresztül elérhető város vagy inkább falu. Gyönyörű maga a település és a vár is, de a kilátás főleg nagyon egyedi a tó közepéről.

olaszorszag10.jpgA sok víz miatt Velencéhez hasonlítható, de szerintem annál sokkal jobb. Velence túl nagy és a kimondott turista célpontokat levéve eléggé lepukkant. Valamint Velencében nem lehet lépni a hal és csatornaszag nélkül. Sirmioneban mérete miatt mindez nem olyan hangsúlyos. Lepukkant házat nem láttam, büdös csatorna és döglött halszag is csak egy helyen volt, szóval jó kis hely ez. A legszebb pedig ez volt:

olaszorszag11.jpgŐszintén szólva nem tudom mi volt ez, de elsőre egy Morgannek tippeltem, mert formája ellenére nem tűnt annyira öregnek, viszont elképesztően kulturáltnak igen. Ötleteket elfogadok.

olaszorszag12.jpgSzóval Sirmione nagyon jó hely, ajánlom mindenkinek. Mi kb. három órát töltöttünk el itt, de ez alatt körbe is tudtuk járni alaposan. Most nem részletezem, hogy mik voltak, de bármit el lehet képzelni a virágos fagyis doboztól a hipergiccses kiskacsákig. A Bébet alig tudtam elrángatni innen, mert azonnal ide akart költözni, de azért csak rájött, hogy Veronát is látni szeretné.

És itt lehetett volna két Deloreanes találkozóm, amik aztán nem sikerültek. Az első és esélyesebb az volt, hogy mivel Cineman, az egyik olasz Deloreanes ismerősöm itt lakik, ezért vele találkozok. Sajnos az internet megviccelt minket, mert habár előzőleg megbeszéltük a találkozót, arra végül mégsem került sor egy oda nem érő levél miatt. Így csak kedden este szólt rám, hogy akkor mikor érkezek, de addigra sajnos már Lignano felé tartottam újra. Pedig az ő autója biztosan kapott volna egy külön bejegyzést. Erről a gépről van szó:

 

Ikerturbós állatság 260 lóerővel. Amennyire tudom még reszelnek rajta, mert a megbízhatósága nem túl legendás, de azért megért volna egy megtekintést. Na majd legközelebb.

A következő lehetőség pedig a Gardaland lett volna, ami egy vidámpark-szerűség a Garda tó mellett. Éppen útba esett és kb. 5 kilométernyire mentünk el mellette, ezért el is néztem arra. Maga a park két részből áll és az egyikben van egy BTTF replika. Mindenki azt mondja, hogy Gardalandben van, de a másik rész neve Garda MovieLand, ami azért indokolttá tenné egy BTTF replika ott létét. A gond csak az volt, hogy én nem tudtam, hogy melyik részben van igazából. Persze a két hely külön belépős, személyenként 6000 Ft-ért. Ahhoz meg igazán nem volt kedvem, hogy egy rossz döntés miatt elverjek egy kupac pénzt és egy komplett délutánt a kóválygással. Amikor pedig megint eleredt az eső, az végleg nyilvánvalóvá tette, hogy megyünk inkább tovább Veronába.

7 komment

Címkék: olaszország

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr195343101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2013.06.19. 23:06:51

igen, BMW.

jó nagy betegség az ikerturbos. :)

n53 (törölt) 2013.07.02. 01:32:04

Ha tetszett a Garda-to, a kovetkezo müncheni talalkozo utan nyomj egy ilyet:
tinyurl.hu/Gocd/
Egyik kedvenc roadtripem, gyonyoru tajakon visz, es Europa legszebb szerpentinjei kozul tobbet is erint.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2013.07.02. 08:53:55

@n53: Ezt jó részben már ismerem. Tényleg szép, bár a Kufstein környéki dugók nem a kedvenceim. :)

n53 (törölt) 2013.07.02. 09:43:03

@Sidaries: Dobj a gepbe egy TMC-s navit es keruld ki a dugokat :)
süti beállítások módosítása