HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szétégett Delorean

2013.09.25. 10:00 :: Sidaries

Szoktam bulvárosodni néha, most is ez van. Eddig a bulvárvonalat  nőkkel, pletykával prezentáltam, most jön a katasztrófás rész. Múlt pénteken Hazleton (Pennsylvania) közelében a 81-es autópályán lángra kapott egy Delorean és 10-15 perc alatt szét is égett.

babyisonfire1.jpgA dmctalkon a tulajdonos is megjelent és elmondta, hogy mi történt. Az autó VINje 5898 és éppen egy esküvőre tartottak a párjával mikor az autó kigyulladt. Először a tulajdonos csak olyan szagot érzett mint amikor a motor még hideg és több benzint éget és egy kis füstöt is látott. Megálltak, leállította a motort, hátra ment és habár még volt egy kis füstszag, semmi furcsát nem vett észre. Visszaült, beindította az autót, majd továbbindultak, de a füst erősödött, ezért megint leálltak, hogy jobban megnézze mi történt és ekkor csaptak fel a lángok. Mikor hátrament, észrevette hogy a hátsó lökhárító ég. Elvette a tűzoltókészülékét, ráfújta a teljes tartalmát a tűzre, de nem tudta eloltani. Közben kihívták a tűzoltókat, de mire odaértek a tűz nagyrészt már elaludt.

babyisonfire2.jpgEzeknek a tüzeknek a nagy része abból adódik, hogy az elöregedett üzemanyag szállító csövek megrepednek és a benzin ráfolyik a forró motorra és ott begyullad. Itt azonban nem ez történt, hanem - valószínűleg elektromos hiba miatt - a hátsó lökhárító kapott lángra. Az elektromos tűz teóriáját erősíti az is, hogy miért nem tudta a tulajdonos eloltani a tűzoltókészülékével.

babyisonfire3.jpgAz autó valószínűleg felújíthatatlan vagy legalábbis nem ésszerű áron. Mivel a motorteret levéve egész jó állapotban maradt, ezért valószínűleg alkatrészként még sok minden felhasználható belőle.

A tulajdonos megosztotta facebook profilját is a dmctalkon, ezért ha valaki szétégett Deloreant akar nézegetni az fáradjon erre. Kicsit lejjebb videó is van.

2 komment

Címkék: karambol

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr615532535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sszabifly 2013.09.25. 14:56:46

hm, szóval van egy bal ajtó eladásra? :)
süti beállítások módosítása