HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Egy 1988-as interjú John Deloreannel

2013.12.06. 10:00 :: Sidaries

Véletlenül futottam bele ebbe az interjúba miközben a pénteki anyagot kerestem és pár dolog nagyon megtetszett benne. Az angolul tudók számára igazán érdekes lehet, de azért a fontosabb dolgokat itt is megemlítem. Személy szerint nekem a legjobban az tetszett, amikor sétálás közben látszik, hogy John Delorean tényleg mennyire magas volt. :) Ha esetleg nem menne a beágyazott videó, akkor itt a link is.


- A riport természetesen a drogüggyel kezdődik és annak szerencsés kimenetelével. Megemlítik továbbá, hogy lehet szeretni és utálni, de Delorean akkor is Michigan egyik leghíresebb embere. Majd arról van szó, hogy a folyamatos jogi problémák és a válás mennyire megváltoztatták Deloreant.

- John Delorean szerint a siker az, amikor az ember reggel a borotválkozás közben a tükörbe néz és tetszik neki az, amivé vált.

- Ekkor Delorean már 12 éve egy a Central Parkra néző manhattani apartmanban lakott, illusztris szomszédokkal körülvéve. A berendezés látszik a videóban. (ekkor még nem látszott a későbbi elszegényedése)

- Mesél arról, hogy sok barátjában csalódott, de családjának az elvesztése volt számára a legnehezebb. A lánya az exfeleségével maradt, de Zacharyt ő nevelte. Majd mosolyogva megjegyzi, hogy nem tervez új házasságot, mert úgy tűnik, hogy ez nem megy neki. (aztán mégis lett negyedik felesége is)

- Elmondja, hogy szerinte jobb emberré vált és felülemelkedett a korábbi arroganciáján és hamis büszkeségén.

- A második részben (kb. 3:30-tól) kiderül, hogy egy időben még az öngyilkosságon is gondolkodott, de ezt már nem tudja megérteni hogyan történhetett.

- Szóba kerül az új szuperautó terve is új motorral és minden jóval. Közben egy huszáros vágással szólnak arról is, hogy megtért és vallásos életet folytat.

- Később beszél a cég tönkremenetelének az okairól, ami szerint jó részben politikai volt. Amikor elindították a céget, a munkás kormány segítette őket, de a kormányváltás után a légkör igazán ellenségessé vált. Miután pedig a katolikus munkásokat a kormány potenciális terroristáknak tekintette, ezért be kellett zárniuk. Elmondása alapján a bezárás idején a DMC havi 4 millió dollárt termelt és 2,5 évnyi megrendelésük volt. (ezt nem kommentálnám azon túl, hogy mások nem ezt mondják)

- Ezután visszatérnek a GM-es évekre és a jelenlegi GM-re és vezetőjére is, akiről Delorean elismerően nyilatkozik.

- Majd párhuzamot vonnak Tucker és Delorean között és szóba kerül az ő életének a megfilmesítése is. (jelenleg készül pár film az életéről, remélem lesz is belőlük valami.)

- Végül pedig beszél arról, hogy az elmúlt 10 év sok mindenre megtanította és rájött, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben.

És ennyi. Elméletileg annak idején hat rész készült, ez volt az első kettő. A többit egyelőre nem találtam meg, de ha meglesznek valahol, akkor majd fordítom azokat is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr975677735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása