HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szereljünk megint

2014.05.21. 10:00 :: Sidaries

Az elmúlt három hét Deloreanvezetési szempontból elég szegényesre sikerült. Konkrétan beindítani sem volt időm. Ennek mondjuk a múlt heti rossz idő is oka volt, mert azért akkor már nagyon viszketett a tenyerem egy jó kis autózásra. Főleg mert a biatorbágyi találkozóról visszaérve megtapasztalt bal első fékbefogás is bizergálta a fantáziámat. Szerencsére erre a hétre jó idő lett, ezért kedden aztán elvittem az autót szervizbe, miután összegyűjtöttem pár javítanivalót rajta.

Először is a féket / fékeket akarom megnézetni. Mikor odaértem a szerelőhöz szintén éreztem a szagot és a meleget, szóval valami ott biztosan nem jó. Aztán ha már úgyis megnézik a bal első féket, akkor megkértem őket, hogy a többit se hagyják ki. Elvégre az elmúlt pár évben nem néztem rá. Egyébként meg úgyis ráz az autó fékezéskor, szóval nem teljesen ok nélküli az átnézés a többi részen sem.

Aztán lecentíroztatom a kerekeket, mert mióta felkerültek az új gumik, azóta nem volt megnézve ez sem. Márpedig az szintén nem mostanában volt. Talán valamikor 3-4 éve. Nincs kedvem visszanézni. 

Végül pedig szükség esetén futóműbeállítás, folyadékok megnézése, stb.

Nem sok dolog, de pár órát el lehet vele tökölni. Aztán lehet menni a kárpitoshoz, mert most már nem lehet tovább húzni. Így is égő, hogy ilyen sokára jutott el idáig szegény autó.

Még egy gondolat az odaútról. Az hagyján, hogy szépen ment az autó, de annyira simán, olyan puhán járt minden, hogy egészen meglepődtem. Az induláskori kis bizonytalanságnak sem volt nyoma, valahogy minden tökéletes volt.

Képet meg most nem rakok, mert nem akartam megcsinálni az ezredik ugyanolyan szervizudvaron álló képet. Úgyis lesz még olyan.

 

3 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr996186171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.05.21. 10:17:43

Ez a fékmelegedés tipikus dolog lehet, az enyémek is meg voltak égve, és itt is direkt erre a problémára kínálnak megoldást:
www.delorean.co.uk/parts.html
(alulról a 3.)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2014.05.24. 09:04:27

@Szabi DMC: Nem tipikus, csak mivel nem hűtöttek a tárcsák, ezért ha nagyon állatkodsz, akkor lehet gond. Tehát versenyezni nem ideális.

hdnctrl 2014.05.26. 12:16:07

nem az autótól függ, hanem a betéttől. ha kemény anyagból van, akkor kevésbé kopik, viszont tud cserébe nyikorogni meg ha meleg, nem fog annyira.
süti beállítások módosítása