HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Hollandia VI. avagy Hazaút

2015.08.05. 10:00 :: Sidaries

Miután Bopat épségben, bár hullafáradtan hazaért, mi sem tököltünk sokat a gondolkodással. Eddig is az volt a terv, hogy egy nap alatt hazavágtázunk Hollandiából, de így még motiváltabb voltam arra, hogy egyben levezessem az 1400 km-t. Ennek ellenére nem szakadtunk meg a korán kelésben, hanem valamikor kilenc után sikerült elindulnunk.

Az út első felével nem volt szinte semmi gond. Néha volt egy-egy kisebb dugó, de ezek jellemzően pár perc alatt feloszlottak, elég jól tudtunk haladni. Ez Passaunál, az osztrák-német határon változott meg valamikor hét-nyolc óra között. Bopat már előző nap jelentette, hogy baj lesz, féltünk is tőle, de nem volt mit tenni, beálltunk a sorba. Egy óra után derült ki mi a helyzet, miközben teljesen ránk sötétedett. Valaki úgy gondolta, hogy az, ha három sávot összeterelünk egybe, az semmi gondot nem fog okozni. Vagy lehet, hogy tudta, hogy gondot fog okozni, de nem zavarta. Minket igen. Eleinte persze ideges voltam, de aztán szokás szerint enerváltan vettem tudomásul, hogy  mi is beszoptuk. A benzin fogyott, az autó melegedett, én meg fáradtam.

Valamikor kilenc után végre sikerült átjutni, aztán bele lehetett lépni a gázba, legalább 50 kilométerig, amikor valahol Linz előtt elkezdett esni az eső. Óhogyazanyád... Persze ez aztán maradt is hazáig. Egyedül Bécsnél változott egy kicsit az idő, de ott sem előnyére, leszállt egy közepesen sűrű köd. Óhogyazanyád már megint! Szerencsére ez nem maradt sokáig, úgyhogy a határtól már csak sima eső volt. Kettőre értünk haza, mi is hullafáradtan. Jó volt.

Az autó bírta, nagy gond nem volt vele. minden alkalommal könnyen indult, esőben is, az út végére az alapjárat lett kicsit hektikusabb a megszokottnál és párszor le is fulladtam vele. Szóval egy enyhe hisztije volt, de ez már másnapra elmúlt. Valami továbbra is beázik a motortérben, de továbbra sem tudom, hogy mi.

Viszont emellé még egy pár dolgot kéne írnom, mert ez így kicsit sovány. Ezért aztán - miután már régóta tudtam, hogy így lesz - ezért meghagytam ide az Ed műhelyét, pontosabban pár képet innen és egy autót. Először két kép erről a speciális Deloreanről:

spykerdelorean1.jpg

 

spykerdelorean2.jpg

Azt hiszem azzal nem mondok el túl nagy újdonságot, ha megemlítem, hogy egy restaurált, de erősen megbütykölt Deloreanről van szó. Viszont ha azt is mondom, hogy erre az autóra a tulajdonosa eddig 150000 eurót költött, akkor azt hiszem már kicsit máshogy néz rá mindenki. Nem tudok pontos számokat, de azt mondta az Ed, hogy feltépi az aszfaltot a gép és hogy a bőrözést a Spyker gyárban csinálták. Nem egy mindennapi járgány, az biztos.

Most pedig egy pár kép Ed műhelyéből.

5 komment

Címkék: hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr547679970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2015.08.05. 14:59:28

A Spyker-kocsiban Deló-motor lapul a sok új cucc alatt?

hdnctrl 2015.08.05. 16:30:07

@Szabi DMC: V6-nak tűnik legalábbis...

Sid: Mi 1800 km-t jöttünk kb ugyanennyi idő alatt (Caen->Bp), igaz, nem emlékszem, hogy álltunk volna dugóban ;)

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2015.08.05. 18:05:50

@scuynat: a jobboldali harmonikacső alatt kilátszik egy olajbetöltő nyílás sapkája, a Delón ott nincs olyan.

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2015.08.05. 18:59:27

Beszereztetek valami relikviát abból a vitrinből, vagy csak kiállítási darabok? :)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.08.06. 10:21:59

@Szabi DMC: Nem emlékszem már, de szerintem nem PRV.

@vwpolo: Csak kiállítási darabok. Lehet, hogy meg lehetett volna venni párat, de ott jobban néz ki.
süti beállítások módosítása