HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szuperkocsi tűzkeréken

2016.03.08. 08:00 :: Szabi DMC

Korábban már olvashattátok itt az első magyar cikket a Vissza jövőbe filmről és a benne szereplő „időautóról”, amelynek akkor, 1985-ben még nem tudhatta meg a típusát a magyar nagyérdemű (emlékeztetőül: nálunk csak 1987 nyarán mutatták be a filmet). Most megtaláltam a – vélhetően – második és harmadik írást is a filmről, mindkettőt a Galaktika magazinban.

vaj198708mjf.jpg

Az 1986 áprilisi számban nem is az a meghökkentő, hogy Steven Spielberget gyártásvezetővé fokozza vissza a szerző, hanem hogy másfél évvel (!) a film hazai bemutatója előtt szépen elspojlerezi a film teljes sztoriját. Úgyhogy aki még nem látta a filmet, ezt inkább el se olvassa (aki mégis, az a képre kattintva végiglapozgathat a cikken):

1987 augusztusában már a hazai mozibemutatóra időzítve rittyentett egy újabb cikket ugyanaz a szerző, de – biztosan megrugdosták a múltkori spojlerezés miatt – itt már inkább műelemzést olvashatunk tőle. Eltekintve attól, hogy érezhetően nem sokra értékeli a hanyatló Nyugat által ránktukmált újabb tinivígjátékot, elköveti azt a szentségtörést is, hogy Chris Lloydot összetéveszti Christopher Connely-vel. Ezt csak egy picit ellensúlyozza, hogy a Deloreant tűzkerekeken gördülő szuperkocsiként emlegeti, bár a típusát még itt sem sikerül közkinccsé tennie.

S hogy legyen még egy kis időutazás a sztoriban, íme a vonatjegy (illetve utánfizetési űrjegy, akármi legyen is az), amit könyvjelzőnek használt és az egyik magazinban felejtett egykori gazdája. Ez alapján valaki 20 forintot fizetett 1989 áprilisában, hogy eljusson Aquincumtól Piliscsévig. Na ezt csinálja ma utána valaki :)

vonatjegyvegl.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: vissza a jövőbe Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr818453182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása