HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Farsang

2017.02.08. 10:00 :: Sidaries

Ezt kár lett volna kihagyni. Írtam, hogy megyek Győrbe, ha jó idő lesz, de igazából annyira bennem volt a mehetnék, hogy ezt a meghatározást inkább módosítottam magamban "Megyek, ha nincsen Armageddon"-ra. Veszettül jó idő nem volt, de az Armageddontól is messze voltunk, egyértelmű volt, hogy szombat reggel menni kell. 

Miután Dudu megérkezett, megreggeliztünk, aztán kiálltam a Deloreannel. A szokásos állapotban volt, nem romlott és sajnos nem is javult meg rajta semmi, A klímakompresszor még mindig zörög hidegen, mint állat, egy kis vizet megint kellett bele rakni és a bal első helyzetjelző is ki van égve. Egyiket sem éreztem annyira rettenetes hibának, hogy lefújjam miatta az utat.

farsangijysk.jpgMaga az út nem volt egy nagy szám. Kicsit vizes volt az út, de mivel nem voltak vízátfolyások, ezért teljesen stabil volt az autó. Azért örülni fogok tavasszal a gumicsere után. Direkt hamarabb értünk oda, mert a két óra helyett már fél egykor Győrben voltunk, de ez nem volt gond. Beültünk addig az egyetem egyik kávézójába egy teára. Aztán rájöttem, hogy ez egy nagyon hálás hely a Delorean számára, mert átlag 5 percenként jött valaki, aki megnézte, lefotózta, aztán örült. Mi meg bentről néztük a lelkesedést.

farsangiszemettelep.jpgAmikor pedig jött az idő, átmentünk a megbeszélt találkozási helyre. Ami ezúttal nem Tesco volt, hanem előbb egy Jysk, aztán egy szemétkupac melletti parkoló. Ideje az is leírnom, hogy azért jöttünk, mert van egy nagyon kedves ismerősöm, akinek a lánya most kilencedikes, és farsangra valami videót kell összerakniuk, aminek a Vissza a Jövőbe lett a témája. Ki is találtak egy történetet, írtak forgatókönyvet, szereztek rendes felszerelést, már csak én kellettem.

farsangiforgatas1.jpgA találkozás nagyjából a szokásos volt, levéve, hogy jól látszott, hogy néhányan nem látták a filmet, ezért nem tudják hova rakni az autót. A többség viszont elvigyorgott, bár kicsit azért félősek voltak. Elkezdtük a forgatást, ahol a Doki az osztályfőnök férje volt, Marty pedig az egyik osztálytárs. Felvették párszor a saját jeleneteiket, aztán néhány vezetősben én is benne voltam, utána jöhetett a következő helyszín. Ott is nagyjából ugyanez. 

A sofőrködés miatt aránylag sok dolgom volt, de azért bőven volt időm nézni is a munkát. Azt kell, hogy mondjam, hogy korukhoz képest nagyon profin csinálták meg ezt az egészet, kíváncsi leszek a végeredményre.

farsangiforgatas2.jpgElég későn végeztünk, már bőven sötét volt, mire hazaértünk és ismét rá kellett jönnöm, hogy esőben ezek a lámpák szart sem érnek. Újak vagy sem, akkor is rettenetesen kevés fényt adnak. A reflektor az rendben van, de azt meg nem lehet folyamatosan használni. Maradok inkább a korai hazaérésnél.

6 komment

Címkék: vezetés találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr9412236050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2017.02.08. 18:47:50

ma pont gurult erre egy delorean , olasz rendszämmal. Bätor , mert tuti nincs es nem is letezik rä teli es ket napja itt ilyen idö volt :D
www.youtube.com/watch?v=m_mzcAAwNCs

amugy itt nov 1 töl ärp 15 ig kötelezö.
tavaly äpr ban 27-28 a esett kb 25-30 cm ho en is ket napig vonatoztam mert nem volt meg teli kerekem , inkäbb nem reszkiroztam...

kepkezelo.com/images/xfxtl8pj2dduzzyxpnvj.jpg

a8zoli 2017.02.08. 19:42:58

@Rocko-: hät igen tud tel lenni neha , 13 volt nagyon havas , voltak napok 2 hetig kb ,hogy 15-25cm ho esett , de 14-15-16 alig , inkäbb nagy minuszok voltak -15-18 volt neha eccaka.
www.youtube.com/watch?v=eRKZO26qcd8

de hogy legyen dmc vonatkozäsa a dolognak is , tuti erdekes lehet egy ilyen aränylag könnyü rwd telen , de neztem usa oldalakat is , all season gumikat talältam csak bfgoodrichban de echte telit nem :D

hdnctrl 2017.02.09. 13:58:32

@a8zoli: nem csak a gumi a probléma, hanem az, hogy az alváz nem rozsdamentes és a só nem tesz neki túl jót.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.02.09. 15:19:01

@a8zoli: Én sem találtam téli gumit, de igazából nem is kerestem a scuynat által mondott sózás miatt. Télen is megjáratom néha az autót, de igyekszem minimalizálni a mennyiséget, csak tapasztalatom alapján ez az autó akkor romlik a legjobban, amikor áll. Meg kell találni az egyensúlyt a kettő között.

a8zoli 2017.02.09. 19:34:40

@scuynat: märpedig itt brutäl soznak ausztriäban :D
süti beállítások módosítása