HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Mercedes kereskedő, akiből Deloreanszerelő lett. 1.

2017.02.15. 10:00 :: Sidaries

A mai bejegyzés, ahogy a cím is írja, egy egykori Mercedes kereskedőről szól, aki feladva korábbi sikeres életét, inkább átnyergelt Deloreanre, majd tulajdonképpen a Delorean Canadává vált. Nagyjából ezt a cikket fordítom, a már ismert történelmi részeket kihagyva. Egyelőre az első rész, jövő héten pedig jön a második.

10 éve Justin Sookraj a Smart márka egyik vezető eladója volt Kanadában. Jó volt, sőt, túl jó. A kiállítóteremben elért sikerei egyre jobb és jobb pozícióba juttatták a Mercedesen belül, amíg végül a Toronto belvárosában levő Mercedes központ eladás utáni marketingcsoportjához került.

Viszont míg a nagy többség elégedett lenne azzal, hogy egy nagy autógyártónál dolgozik, Sookrajnak más álmai voltak. Olyan álmai, amik magukban foglalták egy sirályszárnyas autó szerelését, ráadásul olyanét, amin nincsen Mercedes jel. Ezért kilépett a biztonságos és jól fizető állásából, és nyitott egy felújítóműhelyt, ami csak Deloreanekkel foglalkozik.

sookraj1.jpgSookraj tudása azóta annyit fejlődött, hogy ő vált az egyetlen emberré Kanadában, aki ért az ikonikus autó rozsdamentes paneljainak a javításához és egyes speciális javításokhoz. Mostanra a DMC-12 közösség egy meghatározó és tisztelt emberévé vált, tulajdonképpen ő Delorean Canada.

Sookrajnak nem a Vissza a Jövőbe filmek keltették fel az érdeklődését, de nem is a márka bukása körüli politikai machinációk. Igazából ez egy tipikus első látásra szerelem dolog volt. Emlékszik az első alkalomra, amikor kilenc évesen az első Deloreant látta egy használt autó kereskedőnél, Torontoban, a Queen Streeten.

Könyörgött az apukájának, hogy megnézhesse közelről is az autót, majd amikor végre odajutott, az eladó megmondta, hogy sajnos nincs nála az autó kulcsa, ezért nem tudja belülről is megnézni. Mire Sookraj legközelebb arra járt, az autó eltűnt.

Pár évvel később Sookraj látott egy újabb darabot egy másik kereskedőnél a Dundas Streeten. Apukáját húzva már ment is megnézni az autót. Ez az autó nagyon elhanyagolt állapotban volt, nem is működött, ráadásul - mivel egész nap a napon állt - meg is égette Sookraj kezét, mikor hozzáért. Mindez semmit sem számított. Ismét egy DMC-12 közelében lehetett és ezúttal megkapta a kulcsokat és bele is ülhetett.

Sookraj apukája elég jó lehetőséget látott arra, hogy hogyan vegye rá a fiát egy kis testmozgásra, ezért biztatta, hogy néhány hetenként tegye meg az egy órás sétát a kereskedésig. Az eladók kedvesek voltak és megengedték neki, hogy az autók körül legyeskedjen, amikor pedig egy második is érkezett, Sookraj már két DMC-12-vel játszhatott.

Mire Sookraj 17 éves lett, már nagyon szenvedett, hogy lehessen egy Deloreanje. Részmunkaidős állást vállalt, plusz volt egy kis autós cége, ezért amikor rátalált egy újabb elhanyagolt Deloreanre, rávette az anyukáját, hogy segítsen neki felvenni egy hitelt, hogy valóra válthassa az álmát.

Megvette az elméletileg működő autót, de beindítás után kiderült, hogy elég komoly hibái vannak. Egy hét után még mindig nem tudta hazavezetni, ezért visszakövetelte a pénzét. A kereskedő visszaadta, de egyúttal meg is fenyegette, hogy még egyszer meg ne lássa.

Újabb 13 évnek kellett eltelnie, hogy megtalálja az ideális autót, de még éppen sikerült megvennie a 2009 áprilisi határidő, a 30. születésnapja előtt.

sookraj2.jpg

2 komment

Címkék: történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr5712258760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.02.15. 13:45:22

Érdekes történet! Köszi! Várom a következő részt!

Annyira akart egy Deloreant, hogy szinte fájt. Ezzel vannak így egy páran szerintem :D

--------------

"A kiállítóteremben elért sikerei egyre jobb és jobb pozícióba juttatták a Mercedesen belül, amíg végül a Toronto belvárosában levő Mercedes központ eladás utáni marketingcsoportjához nem került."

Az untilt magyarra úgy fordítjuk, hogy tagadjuk, ami utána van. (Ha ezzel valaki, pl. más kommentelők nem értenek egyet, akkor is. :D )

Másik példa erre:
Don't eat your fruits until you get home.
Ne edd meg a gyümölcsöt, amíg haza nem érsz.
Nem pedig: Ne edd meg a gyümölcsöt, amíg hazaérsz.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.02.15. 14:21:57

@scuynat: Jogos, de ha átnézed, közel sem ez az egyetlen nem tökéletesen fordított mondat. :)

Általában lazán kezelem ezeket a fordításokat, igyekszem inkább olvasmányossá tenni, úgy, hogy a lényeg változatlan maradjon.
süti beállítások módosítása