HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Mercedes kereskedő, akiből Deloreanszerelő lett. 2.

2017.02.22. 10:00 :: Sidaries

Jön a folytatás, itt az előző rész és itt az eredeti. Ebből a részből is kihagytam pár nem releváns részt, amit már korábban ezerszer leírtam.

Megvenni egy öreg autót egy dolog. Fenntartani meg egy másik. Sookraj mindig is bütykölős típus volt és a fiatal éveinek jó részét régi Hondák szerelésével töltötte. Viszont a Delorean teljesen más tészta volt. Azt gondolnád, hogy egy Volvo motoros autó elég megbízható lesz, de ahogy ő is észrevette, a dolgok másodpercek alatt fordulhatnak könnyedből rettenetesbe.

Sok-sok próbálkozás után Sookraj megtanulta a DMC-12 jellegzetességeit. Pár évvel később pedig vett egy másikat az apukájával, egyfajta apa-fia projectautónak és így még többet tanult az autó apróságairól.

Sookraj folyamatosan bővülő ismeretei a DMC-12-ről felkeltették az Ontarioi Delorean Club (ODOC) tagjainak a figyelmét is, ezért egyre gyakrabban hívták fel különféle autós problémák miatt.

sookraj3.jpgA Deloreannel kapcsolatos munkák folyamatos áramlása elültettek Sookraj fejében egy ötletet, aztán jött egy lehetőség, hogy átvehette a nagybátyja autószerelő és eladó üzletét Guelphben, Ontarioban. Az egyetlen dolog, ami az útjában állt, a Mercedes-Benz Canadánál betöltött szerviz és alkatrész specialista állása volt. Viszlát biztos állás egy nagy autógyártónál, helló életvégéig egy fura '80-as évekbeli autó javítása. Így aztán 2014 augusztusában újraalakult a Wells Auto - a nevet még Sookraj nagybátyja adta a cégnek 1999-ben - és 2015 januárjára az ODOC tagjai által is elismert egyetlen dedikált kanadai Deloreanszervizzé vált.

Sookraj kicsit később megtartotta az első Deloreantalálkozóját is, amire végül 17 rozsdamentes autó érkezett, ami nem is rossz ahhoz képest, hogy összesen 160 autó van Kanadában és ebből 110 Ontarioban.

Elég jól mennek a dolgok azóta Sookrajnak Guelphben, amióta kirakta a Nyitva táblát. Olyannyira, hogy 2016 májusában nyitott egy új boltot is Miltonban. A Deloreanek életben tartása úgy tűnik egy virágzó üzlet, még néhány eladó autó is van nála. Ráadásul Sookraj az egyike azon keveseknek, akik a rozsdamentes elemeket is tudják javítani. Az ODOC tagjai alapvetően úgy gondolnak rá, mint Delorean Canadára.

sookraj4.jpgSookraj pedig folyamatosan vadássza az újabb és újabb Deloreaneket bármilyen állapotban is legyenek. Amit lehet felújít, amit nem lehet, felhasználja alkatrésznek, így további autók élhetnek így tovább. Mivel a boltja hónapokra előre be van táblázva, úgy tűnik, hogy nincs hiány azokból az emberekből - ahogy az eredeti Delorean szlogenje is szólt - akik vettek egy Deloreant és "Élik az álmot."

Szólj hozzá!

Címkék: történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr9912261610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása