HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Műszaki vizsga

2017.07.12. 10:00 :: Sidaries

A felkészítés után már nyugodtan jelentkeztem be a vizsgára. Elég hamar kellett, mert ez speciális műszaki, nem csak olyan általános, amire az ember odamegy, aztán kész. Bő egy hét volt a várakozási idő, de ez bele volt számolva.

A műszaki napján összeszedtem Dudut, aztán már mentünk is Győrbe az állomásra. Beálltunk az orbitális nagy sorba, de nem féltem, mert volt időpontom, reggel kilenc, szóval vártam, hogy majd hívnak. A pénz befizetése után kiderült, hogy a reggel kilenc, az inkább csak olyan tájékoztató jelegű időpont, ami reggel kilenc és délután kettő között tetszőlegesen lehet bármi. Csodás, pont itt akartam a sorban eltölteni a napot.

muszaki4.jpgViszont szerencsére az unokatesóm itt dolgozik és egy haverja nagyon meg akarta nézni a Deloreant, ezért elintézték, hogy ne délután kerüljek sorra, hanem csak úgy fél órával a kért időpont után. Az még bőven jó volt, örültem, mint állat.

Közben volt egy vicces történet, amikor odajött egy csávó, hogy a haverja éppen most vett Deloreant, látta a facebookon. Ezekkel az infókkal kapcsolatban már kicsit szkeptikus vagyok, mert eddig mindig kiderült valami zavar a történettel kapcsolatban, ezúttal is így történt. Előkereste a havert a telefonján, a képpel együtt, majd megnéztem a képet és megmondtam, hogy oké, ez az én autóm, itt Győrben látta a haverja, mikor itt állt pár napig. Ez a rejtély is megoldva.

muszaki3.jpgEz után nem sokkal már állhattam is be a vizsgasorra. Ezúttal sokkal jobban rákészültem a vizsgára, nem bíztam a lengéscsillapítók mérését a véletlenre. Teletankoltam az autót közvetlenül a vizsga előtt, valamint megpakoltam az elejét kockakővel. Nem is volt gond ezen a teszten, lehetett tovább menni.

muszaki1.jpgJött a fékpad és ki is jött, hogy alkalmatlan a Delorean. Hogymi??? Nem rég lett az egész megcsinálva, kitisztítva. Alánéztek gyorsan és előjött az autóból az a ribanc, amit mindig is utáltam. Eddig ilyen baja még soha nem volt, de most, pont ebben az órában, úgy gondolta, hogy itt az idő, hogy elkezdje folyatni a fékolajat bal hátul. De nem csak úgy csöpögősen, hanem annyira, hogy lehetőleg még a kerék és az egész környék olajos legyen. Óbaszódjmegteszemét!

Már lebegett előttem az új vizsgára jelentkezés, mikor megpróbálták még egyszer a tesztet és ezúttal átment az autó, de ismét kellett a jóindulat, pont mint öt éve, hogy egy hülyeség miatt ki ne vágjanak. Nagyon mérges voltam, mert meg voltam győződve, hogy ezúttal teljesen patent gépet hozok, erre egy ilyennel éget be. 

muszaki2.jpgVégül aztán más probléma nem volt, meglett a papír, aztán mentem is vissza a Tibi bához, hogy egy diszrét lebaszással legyen gazdagabb, mert azt mondták, hogy minden tökéletesen működik. Ott is hagytam az autót, hogy megcsinálják az olajfolyást, de egy óra múlva már hívtak is, hogy meghúztak egy hollandert, azóta nem csöpög. Nem lepődtem meg. A Delorean ilyen.

Nem tudom pontosan mennyibe került a vizsga, most nem emlékszem, de valahol 20e körül volt, nagyjából, mint egy átlagos autóé. Így aztán az OT és a műszaki megvolt 50e-ből, ami elég jó, figyelembe véve, hogy öt évente kell vizsgára járni.

2 komment

Címkék: forgalombahelyezés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4912655563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laccee2107 · vaz2107.blog.hu 2017.07.12. 22:38:59

Hali!

Miért kellett a műterhelés az elejébe? Ennyire könnyű lenne?

Üdv.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.07.13. 17:28:58

@Laccee2107: Igazából ez túlbiztosítás. Az előző műszakira üres tankkal és csomagtartóval mentem és a kemény futómű miatt nagyon nehezen tudták megmérni a lengéscsillapítókat. Elvileg a tele tank már elég lenne, de biztosra mentem.
süti beállítások módosítása