HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Klubtalálkozó - 2017

2017.10.25. 10:00 :: Sidaries

Ez a klub továbbra is egy szedett-vedett kupleráj, ahol mindenki ráér, ráadásul senki nem akar elintézni semmit. Ezért aztán egy klubtalálkozó megszervezése jellemzően egy féléves procedúra, hogy aztán az adott időpont előtt két nappal visszamondja legalább két ember. Idén is volt pár próbálkozás, bár a konkrét időpontig már nem jutottunk el. Ezért nyár végén a csajok kitalálták, hogy márpedig lesz találkozó idén is, mégpedig fixen szeptember 17-én Visegrádon. Így kerültünk október 15-én Budaörsre.

Persze lehetne megint mentségeket keresni, hogy közbejött valami, meg rossz idő volt, de akkor is a klub eszenciáját alkotó inkompetencia volt a hibás. De persze ezt már mindenki megszokta, szóval egy pillanatig sem problémáztunk ezen. Annak örültünk, hogy ha egy kicsit csökkentett létszámmal is, de sikerült összehozni a találkozót.

2-3 óra között találkoztunk Skynetékkel, aztán hamarosan beesett Hannibal és Mentosék is. Eleinte elfoglaltuk magunkat a különféle BTTF ereklyékkel, aztán Skynet elindította a film első részét, amiből kb. 5 percet néztünk meg, azt is úgy 10 részletben, mert valahogy mindig más dolgunk akadt. Mondjuk az eredetivel megegyező távirányítóval "irányítani" a filmbeli Deloreant, miközben a filmes videokamerával veszi valaki az egészet, meglehetősen jópofa volt. Viszont hamar meguntuk a dolgot, megrendeltük a kaját, aztán onnantól már inkább az volt a program, na és persze a gyerekek pesztrálása, ami elég nagy különbség mondjuk a 2009-es tinnyei találkozóhoz képest.

2017budaors-4.jpgAztán elkezdett későn lenni, márpedig tervben volt egy bemelegedésszabályzó tesztjellegű kicserélése, hátha ez megjavítja Skynet autójának a nehézkes indulását. Őszintén szólva nem sok reményt láttunk a javulásra, de bemelegedésszabályzónk van pluszban, egy próbát meg megért. Szerencsére nem egy nagy dolog a csere normál esetben, de persze most Deloreanről van szó. Ami azt jelentette, hogy ebben az autóban egy harmadik fajta bemelegedésszabályzó van.

wur1.jpg

Nekem olyan van az autóban, aminek alul van egy vastagabb része, aminek mindkét oldalán jön ki egy vákuumcső, amik aztán egy T csatlakozóban találkoznak és mennek a motorba. Plusz fent van egy levegőzőrész is, a szokásos két benzincsatlakozó és áramcsatlakozón túl. A cseredarabon meg nincsen levegőző és nincsen alsó része sem.

A Skynetének az alsó része hiányzik, viszont a szellőző be van kötve a szívócsonkba, a Bopatéra már nem is emlékszem, de az még egy másik fajta, ha jól emlékszem az alja az övében sincsen meg. Remélem jól emlékszem, ha mégsem, javítsatok ki, de a lényeg, hogy mindenkié más. Szóval itt egy kicsit tanakodtunk, hogy akkor mi is legyen, mennyire lehet fontos ez a bekötés, de aztán eljutottunk arra, hogy akkor derül ki, ha kipróbáljuk, álljunk is neki! Kiszedtük a régit, egy kis benzin ment csak el, semmi vészes. Beraktuk az újat, ledugóztuk a szívócsonkból jövő csövet, aztán indítottunk. Egy kis szenvedéssel, de beindult. Igazából nem volt javulás. Leállítottuk az autót, lehúztuk az áramot a szabályzóról, indítottunk, és indult ugyanúgy. Faszaság, ez a jó a K-jetben, Leszeded róla a fele alkatrészt, aztán nem történik semmi.

Végül visszaraktuk a régit, megkerestünk egy leejtett tömítést az egyre kevesebb fényben, megtakarítottuk a szabályzó áramvezetékét, aztán jóváhagytuk a szerelésünket. A Delorean indult, tehát úgy tűnt, hogy ha nem is javítottunk, de nem is rontottunk a helyzeten, ennyit megért a dolog. Azóta Skynet megjáratta már a gépet, úgy tűnik valamennyit mégis javult a helyzet. Ennek lehet örülni, de szerintem a hiba gyökere azért még nincsen meg.

Eddigre már jól besötétedett, ezért a Wild Gunman kipróbálása a legközelebbi találkozóra maradt, de szerintem így is jól szórakoztunk. Innen már csak a könnyes búcsú volt hátra. Remélem jövőre sikerül nagyobb létszámmal összehozni a tagságot.

9 komment

Címkék: találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr5513069770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.10.25. 13:01:40

1. A fontosabb dolog: a Wild Gunmant azóta összeraktam, működik :D
2. Szerintem, legalábbis részben megvan a megoldás, és ez az elektromos vezeték korróziótól való megtisztítása volt.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.10.25. 21:45:23

@scuynat: 1. Azt megnézzük. :)
2. Részben megoldás, de szerintem nem teljes. Nekem is jó lenne ránézni, de most éppen úgy vagyok vele, hogy valahol valami vákuumcső szarozhat.

leeroy869 2017.11.02. 17:04:55

Ez a Wild Gunman mit takar? Nes+catrige+pisztoly+crt? Vagy szereztetek egy eredeti játéktermi gépet? :)

hdnctrl 2017.11.03. 11:13:08

Windows XP + USB infra gun (menne akármilyen képernyővel, az egy dolog, hogy pont CRT van rákötve).
De a mentonsnak van NES-es is.
Arcade gépet nem hinném, hogy szerzünk, annyi pénzből inkább egy másik autót veszek :)

leeroy869 2017.11.04. 09:34:06

Az ilyen infra pisztolyok tudtommal csak CRT-n mennek, azért írtam. De jó ötlet, lehet egyszer én is megpróbálok ilyet összedobni :)

hdnctrl 2017.11.05. 12:14:17

@leeroy869:

A NES Zapper-ben fotodióda van. Amikor meghúzod a ravaszt, a képernyő elsötétül, majd a célpontok megjelennek fehérrel, és ha a fegyver fehéret lát a fotodiódával, akkor eltaláltad. Emiatt ELVILEG működik LCD-n is, a gyakorlatban nem, mert pontosan ki van számolva, hogy mikor villannak fel sorban a célpontok fehérben, és LCD-n késik a megjelenített kép pár(száz) milliszekundumot.

Na nekem nem ilyen van, hanem a fegyverben van egy infra led, a képernyő fölött pedig egy infra vevő(sorozat), amiből kitalálja, hova célzok. Emiatt akármilyen monitorral megy, csak két szabad usb port kell hozza.

leeroy869 2017.11.05. 17:51:46

@scuynat: Nekem a konzol cuccok máig kimaradtak, de régen a fényceruzák is így működtek. És a te stukkered valami home made cucc, hogy nem írtad a típusát?
süti beállítások módosítása