HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Egy régi cikk PJ Gradyről

2017.12.20. 10:00 :: Sidaries

Találtam egy 2005-ös cikket, ami az akkori PJ Grady szervizt írja le. Szerintem az akkori megállapítások jelenleg is helytállóak, kivéve az árakat, amik azóta már feljebb mentek. Idemásolom a teljes cikket, de ma csak az első felét fordítom le.

pjgrady2005.jpgAhol a sirályszárny újra száll

A long islandi PJ Grady, Deloreanek - John Z. Delorean híres és halálra ítélt sportautója, a Vissza a Jövőbe filmek szereplője - szerelésére és restaurációjára specializálódik.

Egy long islandi garázs félhomályában Deloreanek állnak a sötét sarkokban, vagy az emelőkön, védjegyükké vált ajtajaik félig nyitva, rozsdamentes ezüsthéjuk pedig továbbra is ultramodern, több, mint két évtizeddel a Delorean Motor Company bukása után. Egy poros ablakon keresztül látszik az udvar, ahol körülbelül 20 további ugyanolyan Delorean parkol sorban, mint valami szürreális autós álom.

Ez PJ Grady szerény, szürke garázsa, eldugva egy west saywille-i használt autó kereskedés mögé. Ahogy a jel is mutatja a tetőn - Delorean Motor Cars - a bolt Deloreanek szervizelésére és restaurációjára szakosodott, a korai '80-as évek híres, de halálra ítélt sportautójára, John Z. Delorean alkotására, a Vissza a jövőbe filmek szereplőjére.

A becslések szerint körülbelül 9200 Delorean készült a gyártás 1981-től 1983-ig tartó három éve alatt, és körülbelül 7000 még meg is megvan. Ezek közül több is járt Rob Gradynél, a PJ Grady magas, vékony és nagyon odafigyelő tulajdonosánál, aki az egyik legelső és már 20 éve az egyik legnagyobb Deloreanszakértő. Deloreantulajdonosok Mainetől Floridáig küldik neki az autóikat, amiket egy kis garázsban - ami a szülei egykori General Motors kereskedése volt - restaurál, hogy újra megforduljanak utánuk az emberek.

Éveken keresztül PJ Grady annyira volt nyereséges, mint egy Edsel kereskedés, de ez mostanra megváltozott. A tinédzserek, akik 20 éve látták a Vissza a Jövőbét, már felnőttek, és keresik az alacsony építésű kupét. Közben pedig az autók lassan elérik a 25 éves kort, ami az oldtimerezés egyik fontos mérföldköve. Amíg az árak egykor 17000$ körül mozogtak, egy restaurált Deloreanért ma már 30000$-t is elkérnek.

Az elmúlt 5-6 évben az árak felfelé indultak, mondja James Espey, a houstoni Delorean Motor Company alelnöke. a cég, amely megvette a Delorean márka jogait és felújított autókat árul. "Az autó a saját lábára áll." - mondja.

Mr. Espey cége megvette a teljes maradék DMC raktárkészletet, a karosszériaelemektől a csavarokon át az utolsó alátétig. Mr. Espey úgy becsüli, hogy ajtóból körülbelül 120 évre való van, a jelenlegi fogyási ütemet figyelembe véve, kárpitból pedig kétszer ki tudnának rakni egy focipályát. A múlt hónapban a cég megnyitotta második központját a floridai Tampában.

Jövő héten innen folytatom. Addig is Boldog Karácsonyt!

2 komment

Címkék: szervizek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr1213512827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.12.22. 15:05:58

Az intensely focused valami olyasmi lehet, hogy nagyon odafigyelő.

Jó cikk!

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.12.22. 15:40:10

@scuynat: Ez jó tipp, küzdöttem vele, hogy mi legyen. Sokszor használják ezt a "focused" szót az angolok/amcsik. Sokkal többet, mint mi, nehéz jól fordítani.
süti beállítások módosítása