HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Egy cikk 2.

2018.02.21. 10:00 :: Sidaries

Folytatom a múlt heti cikket a szerintem érdekesebb részekkel.

Azonban az autó nem az a világmegváltó volt, amit Delorean elképzelt. Végül egy sor rossz üzleti döntés, gyártási késés, valamint a '70-es évek olajválsága eltorzította Delorean vízióját. A DMC-12 végül egy alulméretezett motorral jelent meg, jóval a tervezett 200 lóerő alatt, ami a 0-100-at 10 másodperc alatt futotta. (Ez kb. hasonló, mint a mostani Nissan Versa) Végül kevesebb, mint 10000 Delorean DMC-12 készült., és a céget a brit kormány kaparintotta meg, miután Deloreant 1982-ben letartóztatták kábítószer kereskedés vádjával.

1985-re, mire a Vissza a Jövőbe megjelent, Delorean már csak álmodozhatott azon, hogy a saját időgépébe ülhessen. Habár megúszta a börtönéveket, mert felmentették a vádak alól, soha többé nem jutott vissza az üzleti életbe. 1994-ben beadott egy szabadalmat egy monoraillel kapcsolatban, de soha nem tudta megépíteni. Órákat is adott el, hogy összegyűjtse a pénzt a DMC második eljövetelére, sikertelenül. 2005-ben halt meg.

Mindig is érdekelt, hogy vajon milyen autót csinálna Delorean a jelenben. Most pedig egy beismerés: Delorean egy távoli rokonom. Soha nem találkoztam vele. de ugyanaz a nagybácsi, aki beprotezsálta Deloreant a Chryslerhez, elintézett apámnak is ugyanott egy mérnöki állást. A legfontosabb, amit Deloreanről tudok, az az, hogy főleg önerejéből lett az, aki. Egyszer a testvére, Chuck azt mondta, hogy: "Szegények voltunk. Annyira szegények, hogy még egy vödrünk sem volt, amibe belehugyozhattunk. Amikor én három, ő meg négy és fél éves volt, anyánk baboszsákból készített nekünk ruhát. Delorean mégis üstökösként emelkedett a detroiti autós világban, mint egy olyan bomlasztó erő, ami egyszerre tudott elbűvölő és egyben szemtelen is lenni. Amikor először kitört, hogy a saját feje után menjen, mondhatni, ő volt korának az Elon Muskja.

Azonban nem tudhatjuk hogy Delorean mit gondolna a Tesláról vagy a Google autójáról. Ami ránk maradt, az csak a saját autója, aminek a kinézete még mindig visszavisz minket a jövőbe.

Jelenleg, a Delorean Motor Company egy újabb verziója még most is üzemel Houston egyik külvárosában, és DMC-12-esek felújítását, javítását és alkatrészellátását végzi. Egy ritka, tökéletes állapotú Delorean akár a 100 000 dollárt is megéri (én ezt kétlem), míg egy elhanyagolt darab, ami fél lábbal már a sírban van, akár 5000 dollárért is megkapható (ezt is kétlem). Természetesen egy Delorean, köszönhetően az elválaszthatatlan filmnek, szinte soha nem szállhat a sírba, akármilyen állapotban is van. Még olyanok is vannak, akik ezeket a guruló ereklyéket elektromos meghajtással modernizálják.

Ahogy pedig az elvárható volt, a Delorean iránti rajongás a Vissza a Jövőbe napon új szintet ért el, amikor a Stanford egyetem egy driftautót készített belőle. A belfasti Királyi egyetem - a város, ahol az autót gyártották - máshogy állt a dologhoz, ők a saját elektromos megoldásukkal építettek Deloreant. Viszont más cégek is meglovagolják ezt a Vissza a Jövőbe napot. A Toyota például egy módosított Toyota Tacoma pickuppal jelentkezett, ami McFly pickupján alapul. A 3M egy speciális aranyszínű fóliát készített, amivel a gyári aranyborításos Deloreaneket imitálja, a Verizon és a Lyft pedig Deloreanekkel fuvarozza az embereket New Yorkban.

Szóval John Delorean békében nyugodhat, a DMC-12 úgy tűnik megtalálta a helyét. Mert van valami ebben a bukott autóban, ami végül megmenti a jövőt, ahol minden a fluxuskondenzátor töltöttségén múlik.

Szólj hozzá!

Címkék: történetek john delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr6813686110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása