HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Bagi-Nacsa

2018.03.07. 10:00 :: Sidaries

Van valami perverz vonzalom bennem a filmforgatások iránt. Valahogy az ilyeneket mindig szeretem elvállalni, habár olykor elég nagy megalkuvásokkal jár, mert az Interkozmosz is baromi hidegben volt és ez a mostani sem éppen a legideálisabb időben volt február közepén. Ráadásul még messze is volt, Budapesten.

Persze először Skynetet hívtam, de ő nem akart menni, hát mondom nézzük akkor, mi is lesz ez. A Bagi-Nacsa show egyik részének egy pár perces jelenete az időutazásról szól, ebbe kéne Delorean. Kicsit jobban is utánakérdezhettem volna, de nem tököltem, menjen a dolog, mi gond lehet. Persze ha jó az idő. Egyébként tréler.

baginacsatvmaci.jpgSzerencsére aznap jó idő volt, így lehetett lábon menni, nem kellett a trélerrel szenvedni, ami mindig egy para, ha látom, hogy mennyire szűkösen fér el rajta az autó. Szóval beültem, megnéztem a lámpákat, vizet, szokásos dolgokat, aztán gyerünk BP-re. A kért időpont előtt jó negyed órával ott voltam, a helyet is gond nélkül megtaláltam, be is engedtek. Bent találkoztam egy fickóval, aki mondta, hogy ő is erre a forgatásra jön, így bevitt a TV központi aulájába, ahol habár nem voltam jó helyen, mint kiderült, de legalább láttam az eredeti TV Macit.

Innen egy stúdióhoz mentem, ahol csatlakozott hozzám Zsolt is, aki elhozta az összes általa szerzett és épített Vissza a Jövőbe kütyüjét, mert azok is kellettek a forgatáshoz. It egy kis dumálás, autónézés, majd a VIP parkolóhoz átállás következett. És itt már éreztük, hogy ez a nap sem a melegről lesz híres.

baginacsaforgatas1.jpgA garázsban felállt a stáb, az autót több helyen is kipróbálták, majd sikerült megtalálni a megfelelő pozíciót, innentől pedig már csak a bámészkodás volt a dolgom. Azt meg kedvelem. Szóval elkezdődött a beállás, a szokásos tökölődés, majd a fények, a tesztszövegek, aztán a rendes forgatás, amiről sok újat nem tudok mondani. Jó volt, érdekes volt, valamint megint találkoztam egy kupac jó fej emberrel. És mint kiderült, még közös ismerőseink is vannak. Egyedül az volt egy kicsit olyan izé, hogy volt a jelenetnek egy elég erős politikai töltete, amit nem szeretek a Deloreannel összekapcsolni, és ezt megkérdezhettem volna még a legelején, de elfelejtettem. Mindegy, nem volt annyira rossz, szóval egye fene, maradhat.

baginacsaforgatas2.jpgA végére maradt azonban két nagyobb meglepetés is. Egy jó és egy rossz. A jó az volt, hogy a TV-sek megcsináltatták a Dokinak azt a gondolatolvasó bigyóját, ami az első részben volt a fején, és ezt elég jó áron megvehettük tőlük. Pontosabban Zsolt megvehette.

A rossz viszont elég kellemetlen volt. Az utolsó jelenet utolsó ajtócsukásánál hallottam fentről egy reccsenés. Na mondom, erről már hallottam, ez a torziós rugó lesz. Ha nem nyílik az ajtó, akkor biztosan. Megálltam, és nem nyílt az ajtó. Nabazmeg, ez nagyon kellett. Kiszenvedtem magam, megnéztem, teljesen laza volt a rugó és lötyögött. Gondoltam valahol a hátsó részen tört el. Sokat nem foglalkoztam vele, mert elég kevés fény volt itt a garázsban, viszont amikor kimentünk, a Zsolttal megnéztük egy kicsit jobban a szerkezetet és hoppá, nem a rugóval van a baj, hanem a bal első ajtózsanér törött el.

baginacsaforgatas3.jpgÍgy elsőre nem tudtam, hogy ez most jobb vagy sem, de miután azt tudtam, hogy a rugó az nagyon szar, ezért inkább az elsőre tippeltem. Hogy jól gondoltam-e, erről majd írok a jövő héten.

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr6313720612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mairtin 2018.03.09. 20:06:24

Az adás most már szabadon megnézhető a neten.
Sajnos sokkal kevesebb dolog látható az odavitt replikákból mint gondoltam.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2018.03.09. 20:37:05

@Mairtin: Igazából alig látszik valami az autóból is. Azért jó buli volt. A végén még a zsanér törése is hallatszik. :)

Akit érdekel, itt nézheti, 26:40-től.
www.mediaklikk.hu/video/a-bagi-nacsa-show-2018-03-08-i-adas-2/

Mairtin 2018.03.11. 10:03:58

@Sidaries: Az a csattanás hangja fizikailag is fájdalmat okoz. Olyan mint egy csonttörés. :-)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2018.03.12. 08:52:23

@Mairtin: Az. Mondjuk csontot még nem hallottam törni, de elég brutális.
süti beállítások módosítása