HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

10 év

2018.05.23. 10:00 :: Sidaries

Ma van 10 éve, hogy megérkezett a Delorean. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy vissza kell egy kicsit nézni, hogy mi is történt ebben az időszakban, és sokszor meglepődik, hogy mik alakultak. Az én elmúlt 10 évemben szinte minden megváltozott. Többször váltottam munkahelyet, a gépeimet többször cseréltem, elköltöztem, voltak terveim, amik aztán nem úgy alakultak, alakultak olyan dolgok, amiket nem terveztem, megházasodtam, elváltam, most pedig van egy olyan barátnőm, aki a Delorean nélkül nem lenne. És ez a legutolsó a lényeg. A Delorean megváltoztatta az életemet több szinten is.

Pedig 2008-ban ez nem volt egyértelmű. Elég komoly döntés előtt álltam, elvégre ami pénzem volt, azt lehetett volna normális dolgokra is költeni, de nem így lett. 2005-ben találtam ki, hogy kell egy ilyen autó. Valamikor 2007 környékén már éreztem, hogy sínen vagyok, ebből tényleg meglesz a gép, bár senki nem hitte, hogy valóban végigcsinálom. Igaz, én magam sem mondtam sokaknak, hogy ne jöjjenek a negatív energiák, amiktől Csodabogár is félt, a Kelly hőseiben.

Aztán 2008 februárjában, sok év spórolás után ültem az eBay előtt és ott volt a döntés. Szerintem mindenkinek az életében van legalább egy, de inkább több ilyen, amikor ott az igen/nem helyzet, ami után az élete vagy így, vagy úgy, elindul egy irányba, de akkor dönteni kell, mert a kettő együtt nem megy. Nálam ez a választás a szokványos, biztonságos élet, a pár év múlva nagyobb lakás/ház, újabb autó, illetve a "Basszunk oda, vegyünk Deloreant!" között mozgott. És a második felé indultam el. Ott, akkor, ez nem volt egy óriási, csörömpölős, világot megrengető döntés, nem voltam Neo, aki éppen most ette meg Morpheus piros piruláját, csak megnyomtam egy Place Bid gombot, vártam, majd fél perc múlva néztem, hogy mit tettem. Senki nem tudta, hogy most ebből mi lesz. Mint amikor egy tetszőleges sci-fiben a főhőst berántja a fekete lyuk. Nem tudja hova jut, nem tudja, hogy jobb lesz-e neki vagy rosszabb, de az biztos, hogy más lesz. Nekem is más lett, és a legfontosabb, hogy jobb, és színesebb lett.

Bő egy hónappal az érkezés után már alakult is a klub, szeptembertől ment a delorean.hu, indult a fórum, a blog, jöttek az emberek. Kicsit később megjelentünk a facebookon, később, ahogy a többi autó is érkezett, mentünk a találkozókra, csináltunk pólókat, pulóvereket, kulcstartókat, egyéb bizbaszokat, és egy jó kis haveri társaság verődött össze a sok érdeklődőből. A klub bővebb dolgairól majd az Ati ír egy visszatekintést hamarosan, ezért én most maradok a saját dolgaimnál.

Visszatérve a változásokra. Nem tudhatom, hogy mi lett volna, ha nem veszem meg a Deloreant. Az viszont biztos, hogy a Duduval nem is ismernénk egymást. Az is biztos, hogy nem írtam volna a blogra majdnem 1400 bejegyzést, amivel a világ egyik legnagyobb Deloreanes adatbázisát hoztam létre, nem ismertem volna meg többszáz embert, nem utaztam volna be fél Európát más őrültekkel együtt, nem lennék tele nagyon vagány cuccokkal, és nem vigyorognék minden alkalommal, amikor kinyitom a garázsajtómat. Hogy mi lenne helyette? Fogalmam sincs. Nem tudom mivel tölteném ki ezt a sok helyet az életemben. Biztosan többet ülnék a gép előtt, biztosan jobban ismerném a népszerű déli tengerpartokat a hideg északiak helyett, biztosan lenne egy új és unalmas autóm, talán gyerekszámban is előrébb járnék. De az is lehet, hogy egy kicsivel később mégis vettem volna valami érdekes autót. Nem tudni, de örülök, hogy inkább így alakult.

Zárásként annyit, hogy ha majd valamikor, valamelyikőtök, felismeri a döntés pillanatát, ami után vagy maradhat a társadalom által elvárt szürke hétköznapokban, vagy választhatja a kicsit rázósabb, de izgalmasabb B verziót, annak jusson az eszébe ez a bejegyzés! Aztán basszon oda az asztalra és csinálja, amit a szíve diktál. Elvégre azért kell racionálisan élnünk, hogy rendesen kiélhessük az irracionális vágyainkat. Maximum belebukik, de lesz egy jó sztorija.

6 komment

Címkék: ars poetica

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr2813992180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laccee2107 · vaz2107.blog.hu 2018.05.23. 15:27:19

Ez nagyon jó írás volt. Még sokkal a nagy pillanat előtt állok, de várom már. :)

haromegesztizennegy 2018.05.25. 22:07:40

Van ebben a posztban egy adag abból ami megmutatja milyen az életben más irányba menni.

a8zoli 2018.05.29. 06:00:19

meg toväbbi sok tiz evet kivänok neked balesetmentes km eket es jo elmenyeket !
en hasonlo örült vagyok csak audiban :D
mindig jo ezt a logot olvasni.

leeroy869 2018.05.29. 15:32:55

Boldog évfordulót! Nagy tisztelet, hogy bátran belevágtál. Várjuk a 15 éves élménybeszámolót(meg a többit).

streakynuts 2018.05.30. 17:27:38

Ez a poszt nagyon jokor jott. 3 hete en is meghuztam a ravaszt, es vettem egy Mazda RX8-ast. Hihetetlen es tolem szokatlan vajudas volt elotte, tudtam, hogy megfizethetem, de egyik vallamon ott ult a kisangyal, hogy "tenyleg szukseg van -e erre, nem volna -e jobb pl furdoszobafelujitas", a masikon meg az ordog, hogy "az elet nem csak arrol szol, hogy mi szukseges". Vegul en is amellett dontottem, hogy ott b@ssza az anyja, ide vele, aztan csak fogtam a fejem egy napig, hogy te jo eg, mit csinaltal...igy 3 het utan pedig pontosan ugy erzem en is, mint ami a posztban van: igen, irracionalis dontes. Pont ezert beszel az ember szivehez es ezert vannak valos erzelmek korulotte es ezert van vigyor a kepemen, valahanyszor megfogom a slusszkulcsot. :-)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2018.05.31. 09:47:08

Köszönöm a válaszokat, remélem 5 év múlva írom a következőt. :)

@a8zoli: Az, hogy ki mire kattant rá, lényegtelen. Van aki a Trabira izgul, van aki meg a Citroenre. Mi meg ezekre. A lényeg, hogy ne csak a szürke hétköznapok legyenek.

@streakynuts: Az is szép választás. Az egyetlen olyan japán autó, amin én is elgondolkodtam, de annak idején még drága volt, plusz riasztott a wankel. Viszont ezt levéve mindenhonnan csak azt hallani, hogy fasza gép. Jó szórakozást hozzá!
süti beállítások módosítása