HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

Címkék

2015 (1) 88 (1) acél (5) ajtó (16) alkatrész (6) alváz (5) angle drive (3) angol (1) antenna (1) arany (6) aranyköpések (2) aranykor (1) ars poetica (3) autofilia (3) a cél (1) a gyár emberei (22) a kábítószerügy (15) barlangrajzok (5) beázás (1) béb (4) behozatal (5) benzinpumpa (5) blog javítások (11) bopat 701 (22) bor (1) bricklin (1) bulvár (5) carfax (2) cégstruktúra (1) Comic-Con (1) család (2) csomagtartó (1) dave halls world (1) defekt (1) deloreanközösség (9) delorean halála (1) delorean time (2) dml (8) dokumentáció (3) dtl (1) dubniczkia (14) dynolicious (2) ebay (2) Ed (1) egyéb autó (37) eladó (4) elektromos (5) elektromos delorean (2) élet a gyárban (22) érkezés (1) erm (2) Etyek (1) eurofest (1) évforduló (15) evolúció (26) Facebook (1) fehér (2) fejlesztések (18) fekete autók (1) festett (3) film (15) fogyasztás (1) forgalombahelyezés (31) fotó (1) gebasz (1) general motors (1) Genova (2) goldenblog (6) gumik (3) gyár (2) gyorsulás (3) gyűrű (1) Halloween (1) használat (4) hatótáv (1) háztáji (4) híres emberek (2) hollandia (23) honosítás (2) hülyekérdés (2) humor (13) hűtő (1) idézet (37) időgép (6) írország (14) ismerős (10) Jalopnik (2) jég (1) john delorean (16) kakukktojás (1) karácsony (7) karambol (5) kárpitozás (2) katalizátor (1) képregény (1) kerékpár (1) keresőkifejezések (6) kezdetek (3) kiállítás (11) kiegészítés (6) kiejtés (1) kilátás (2) költözés (2) konteó (1) könyv (5) kormánybőrözés (3) környezetvédelem (2) közösség (16) kuplung (2) k jet (1) Lamborghini (1) lapple (1) légkondi (3) légszűrő (1) légterelő (1) leírás (1) lengőkarcsavar (3) levlista (2) link (2) lopás (1) lotus (2) magazin (11) mcdrive (1) melkus rs1000 (1) memo botrány (1) mercedes 300 sl (1) MondoCon (1) motor (4) motorcsere (2) mp3 (2) munchen (4) múzeumok (1) nők (12) notebook (1) olasz (4) Olaszország (4) olaszorszag (3) olaszország (5) oldtimer (5) öntőformák (3) ot expo (1) pakolás (2) passat (1) pénz (7) poénok (6) póló (9) Porsche (1) problémák (2) prototípus (10) Puerto Rico (1) rádió (3) reklám (19) rendszám (2) replika (10) repülő (3) rizsa (122) rokonság (5) rövidítések (2) rozsdakupac (1) rpm relé (4) sebváltó (1) Secret Cinema (1) sikkasztás (2) Skynet (2) skynet (21) sötét középkor (1) Star Wars (1) statisztikák (14) súly (2) szabályok (3) Szabi (70) szállítás (2) szerelés (128) szervizek (6) szilveszter (1) sztori (1) sztriptíz (1) születésnap (8) szünet (2) takarítás (11) takaró (2) találkozó (153) tankolás (1) tél (13) tendenciák (3) tervek (8) tesco (1) tetőfelújítás (2) tévhitek (6) típushibák (17) tök (1) törésteszt (8) történelem (103) történetek (27) tudtatok e? (32) új delorean (12) üzemanyagellátás (1) válogatás (2) vari (1) vásárlás (11) veteránvizsga (2) vezetés (48) vezetéstechnikai tréning (2) videó (6) videók (4) vin (10) visszahívás (3) vissza a jövőbe (48) Vissza a jövőbe (19) vurdon (12) wheeler dealers (1) Címkefelhő

Motorfelújítás II.

2016.05.04. 10:00 :: Sidaries

Miután megjöttek az új tömítések nagy lendülettel nekiálltak a szerelők, majd nem csináltak semmit egy hétig. Ez persze nem teljesen igaz, de az biztos, hogy nagy haladás nem történt. Igazából nekem is nagy szerepem volt ebben a semmittevésben, mert miután látszott, hogy a biatorbágyi találkozót úgyis bukom, kimondtam azt a szót, amit soha nem szabad kimondani egy autószerelőnek sem: "Ráér."

Mivel ez a műhely nem kimondottan oldtimerekre specializálódott, hanem átlagos, napi autók javítására, ezért inkább a fontosabb autókat vették előbbre. Én pedig hagytam, elvégre így is nagy szívesség, hogy megcsinálják ezt a közel sem átlagos dolgot.

motorfelujitas5.jpgSzóval egy hétig tulajdonképpen állt a szerelés, aminek azért annyi előnye volt, hogy jól át tudtam nézni mindent a motortérben, hogy mi is a helyzet. Voltak bőven jó és rossz tapasztalatok is.

Először is a VOD, a Valley of Death, azaz a V motor szárai közötti rész nagyon jó állapotban van. Ez nem annyira egyértelmű dolog, mert itt két probléma szokott előfordulni. Az első, hogy mivel a magas felépítmény és a vízpumpa miatt ez fentről egy teljesen beláthatatlan terület, ezért ez a rész könnyen koszolódik nagyon egzotikus szennyeződésekkel. Sokan találtak itt korábban beejtett csavarhúzófejeket, csavarokat, szétégett falevelet, patkányt, szöcskét, egyéb kisállatot. Ugyanis ez a rész felmelegszik egy téli út során és ha egy állat ide felmászik, nagyon kényelmes egy hűlő motoron melegedni egy darabig. A baj akkor jön, ha a motor újra beindul, az állatka viszont valami okból nem megy ki. Így lehet nagyon hamar sült patkányt rakni a VODba. A lényeg azonban az, hogy nálam ilyen gond nem volt, teljesen gyári volt minden, egy kis általános koszt leszámítva.

motorfelujitas7.jpgA másik probléma komolyabb szokott lenni. Ha valami okból maró dolog kerül ide, akkor az nem tud távozni. Emiatt a blokkrohadás jellemzően innen szokott elindulni. Ebben nem vagyok biztos, de ha jól gondolom, akkor az ide befolyt és nem kitakarított olaj és hűtővíz lehet a főbűnös ebben az esetben, ha azonban hülyeséget mondok, akkor javítsatok ki!

motorfelujitas6.jpgVolt azonban rosszabb hír is. Habár az alváz jobb oldala szinte gyári állapotban van, a bal oldaláról, a kipufogós oldalról ez közel sem mondható el. Ahogy néztem, átrohadva sehol sincsen, de azért ez közel sem az az állapot, mint amit egy OT vizsgán jövőre elvárnak. Emiatt kap majd egy korrekt takarítást és javítást. Persze ez pont olyan helyen van, ahol nem látszik az állapota, de azért jobb lenne, ha nem így nézne ki.

Ha pedig már OT vizsga, akkor volt ide egy pozitív dolog is. Annak idején nem tudtuk leolvasni a motorszámot, mert a katalizátor takarta. Próbáltuk tükörrel, mindennel, de nem ment. kitapintani sikerült a plakettet, de leolvasni nem és most rájöttem miért. Azért, mert kb. 2 mm kosz, olaj, akármi volt rajta. Most viszont hogy lent van a kipufogó, letakarítottam a koszt és csodák csodájára előtűnt a várt szám. A következő OT vizsgán már be lehet írni ezt is.

motorfelujitas8.jpg

 

 

 

3 komment

Címkék: szerelés

Motorfelújítás I.

2016.04.27. 10:00 :: Sidaries

Ott hagytam abba, hogy a szerelők nekiálltak a bontásnak. Ez elég komoly meló, mert a hengerfejtömítéseken, amiknek a cseréjét kinéztük magunknak, van kb. 30-40 cm felépítmény. Ez sok autónál motorkiszerelést jelentene, de szerencsére a Delorean esetében elég leszedni a hátsó lökhárítót és máris aránylag könnyű a hozzáférés a motorhoz. Eleinte itt is felmerült a motorkiszedés ötlete, de szerencsére inkább ez utóbbi mellett döntöttek.

motorfelujitas1.jpgAmikor először meglátogattam az autót, addigra a bal oldalon végeztek a leszereléssel, a jobb oldalon még volt hátra egy kis munka. A bal oldali hengerfejtömítés az egyik hengernél minimálisan meg volt égve, a jobb oldali - mint később megtudtam - kicsit rosszabb állapotban volt, de ezt sajnos nem láttam. A kicsit rosszabbról csináltam képet, pirossal bekereteztem ezt a problémás részt. Az általános vélekedés szerint azonban valószínűleg gond nélkül megcsinálta volna az autó az írországi utat, de biztos ami biztos alapon azért jó volt hogy elhoztam. Én is így gondolom.

motorfelujitas2.jpgMikorra teljesen végeztek a szerelők a szétszedéssel, újra elmentem és megbeszéltük, hogy milyen alkatrészekre lesz szükség. Mivel a lánc és minden fontosabb rész nagyon jó állapotban volt, ezért zömében a mindenhol jelenlevő tömítések cseréje volt a rendelések nagy része, a hengerfejtől a kipufogóig. Egy nagyobb tétel volt csak, kellett két láncfeszítő (Én ezeket csak szakszerűen görbe vaslófaszoknak hívtam.), mert a motorban levők már kicsit el voltak deformálódva és a végük le is volt törve. Az egész cumó így 45e Ft volt, ebből 30e Ft volt a két láncfeszítő, plusz még pár dolgot meg lehetett venni a Unixtól is, aminek egyelőre csak becsülni tudom az árát, további 10-15e Ft-nyi dologról lehet szó. Tehát az alkatrészköltség nem vészes, a munkaidő lesz az, ami majd megdobja az egészet. Ezeket a dolgokat két hete csütörtökön két óra körül beszéltük meg, háromkor leadtam a rendelést, négykor pedig csipogott a telefonom, hogy Ed átadta a Fedexnek a csomagot. Ez aztán a support!

A csomag múlt hétfőn érkezett meg, a szokásos két munkanap alatt, de amikor ránéztem már éreztem, hogy ez nem lesz jó, mert szét volt szakadva az oldala. És valóban. Kipakolás után kiderült, hogy a láncot takaró lap tömítései elég durván megsérültek a szállítás során. Ennyire:

motorfelujitas4.jpg

És ennyire:

motorfelujitas3.jpg

Gondolkodtunk a szerelőkkel, hogy most mi legyen. A második elméletileg nem volt használhatatlan és az első is javítható lett volna talán, de akkor feltettem két kérdést. Az egyik az volt, hogy ha itt hagyom ezt a két tömítést, akkor ez 30 évet ki fog-e bírni? A második pedig, hogy az autó készen lesz-e a hétvégére? Egyik válasz sem az volt, hogy nanáhogypersze, ezért magamban itt leírtam a Biatorbágyi évadnyitó találkozót, majd megmondtam, hogy akkor most két nap szünet, mert megrendelem az Edtől a cseredarabokat. Beszéltem Eddel, aki ingyen elküldte ismét a szükséges tömítéseket, majd mikor ezek épségben megérkeztek csütörtökön, ismét neki is lehetett állni a munkának. A következő, azaz a mostani héten.

Innen folytatom jövő héten.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

Delók, tetkók, fluxusok (Oldtimer Premier 2016)

2016.04.26. 10:00 :: Szabi DMC

Ugyan én már pár hete elbúcsúztam a blogtól, de Sid kérésre egy bejegyzés erejéig még visszatérek, mint az egyszeri Terminátor a mit sem sejtő rendőrörsre. Szóval a hazalátogatásomat úgy időzítettem, hogy elvihessem az itthon pihenő Deloreant a szokásos tavaszi találkozóra, ami ezúttal szűkebb körű volt a korábbiaknál. De menjünk csak szép sorjában, a menetnapló alapján:

Szombat reggel 6 óra 20 perc: kis híján felgyújtom a Deloreant, pedig még be sem indítottam. Hozzávalók: autós kompresszor, külső  akku és az ezeket összekötő vacak vezeték. Az ügy részleteit 30 évre titkosítottam. 

6 óra 40 perc: kissé zilált idegállapotban, de sértetlen kocsival begurulok egy benzinkútra. Itt ugye nagy előnyben vannak a korai gyártású Delók a kis ajtócskával a benzintöltőnyílás fölött. "Ha már egyszer megtankolunk egy Deloreant, miért ne adjuk meg a módját?" - kérdezhetné Brown doki, de az ő kocsiján a filmben nem volt ilyen ajtó, úgyhogy csak én kérdezem.

blog1200p1040859.JPG

7 óra 0 perc: Átkelés az Erzsébet-hídon. Ezt a furcsa, makett-hatású képet kattintottam közben. Nem is tudtam, hogy van ilyen funkció a fényképezőmben. Azért érdekesen néz ki.

blog1200p1040860.JPG

7 óra 20 perc: Megérkezem a klubtagok számára megbeszélt találkozóhelyre. A 8 óráig hátralévő időben a magyar nyelv 18 pluszos szókincsének széleskörű felelevenítésével emlékezem meg arról, hogy otthon még aludhattam volna 40 percet. Hogy menjen az idő, csinálok pár "minden ajtó nyitva" fotót, ilyenem még nem volt.

blog1200p1040872.JPG

8 óra 0 perc: Itt meg nem nevezendő klubtársak hívnak telefonon, hogy miért nem vagyok a budaörsi Tesconál. Talán mert a törökbálinti Auchan lett megbeszélve... Kisebb vita után már éppen meggyőznének, amikor befut Skynet, és a pártomra áll. Amíg várjuk a csapat szenilisebb felét, a két Deló összedugja az orrát és farokcsóválva üdvözli egymást.

blog1200p1040873.JPG

8 óra 30 perc: Érkezés az Oldtimer Premierre. Most ne minősítsük azt a rendezőt, aki egymástól távol akarta leparkoltatni a 3 Deloreant, merthogy csak az egyiknek van OT-rendszáma. WTF? A tavalyi botrányok után - amikor sok oldtimer kint rekedt a kevésbé különleges, fiatalabb kocsik miatt - egyébként is sokan elfordultak az eseménytől, valahogy csendesebb volt az idei Premier. Delóból is csak három volt, mert Sid kocsija éppen szétszedve áll, de a klub képviseletében ott volt még Bopaték Nissan 300 ZX-e és Mentos Chevy Bel Air dízelmozdony-anyahajója is.

10-kor befutott Zsolt és Peti a saját készítésű filmrelikviákkal, beraktuk a fluxuskondenzátort a kocsimba, eléraktuk a plutóniumtároló-ládát és a légdeszkát, a fenekére tettük Mr Fusiont a plutóniumkamrával és a füstölőkkel, és ettől kezdve megindult a nagy forgalom a Deloreanek körül.

Be kell látni, a Deloreanek ugyan sok érdeklődőt vonzanak önmagukban is, de az istenadta nép a Vissza a jövőbe témától dobja el igazán az agyát. Jöttek is a legkisebb rajongók:

Még egy egykori szépségkirálynő is pózolt a plutóniumládával.

balintantonia13051752_1046312732133760_4218563031772214754_n.jpg

(forrás: Facebook)

De volt, aki csak egy kis árnyékra vágyott.

blog1200p1040912.JPG

Klaudia egy vadiúj fluxustetkót villantott a vádliján...

blogtetkoklaudiap1040910.JPG

egy mozirajongó srác pedig a teljes alsó lábszárát a filmnek szentelte.

blog1300tetko.jpg

Vajon milyen az, amikor nem csak Marty és Doki, de a Delorean is elkezd szőrösödni? :) Mindenesetre vannak még – jó értelemben vett – őrült rajongók!

Aki nem jutott ki a találkozóra, és a többi autóra is kiváncsi, íme az én gyűjteményem a személyes kedvencekről. Valaki meg tudná magyarázni a VW görgős gázpedálját?

3 körül elkezdtek feketedni a felhők, ezért Viktor barátommal hazaindultunk. A biciklisek demonstrációja miatt csak a Hungária körúton szüttyöghettünk haza, de a kocsi elég jól viselte a piros lámpás araszolást. Amikor az egyik metróállomásnál kitettem az utasomat, csak egy pár perc hűlést akartam engedélyezni az autónak, aztán ez valahogy egy 40 perces spontán rajongói találkozóba torkollott, ahogy egyre több érdeklődő vette körül a Deloreant. Ahogy Sid mondta pár órával korábban: „aki k..-nak áll, ne csodálkozzon...” :)

Ezzel véget is ért a - talán - utolsó hazai klubtalálkozóm, ami nem valami vidám gondolat, de azért jó volt még egyszer látni a srácokat és a napsugarak csillogását a festetlen karosszériák során.

blog1200p1040877.JPG

5 komment

Címkék: oldtimer találkozó Szabi

Megvolt az idei évnyitó Oldtimer Premier

2016.04.25. 19:00 :: Sidaries

Múlt szombaton megvolt a szezonnyit találkozó, ami ismét az Oldtimer Premier volt. Valószínűleg Szabi fogja megírni a találkozót, aztán ha úgy alakul, lehet hogy majd én is írok egy kiegészítést, de erre nagyon ritkán van szükség.

 

Szólj hozzá!

Címkék: találkozó

Sztorizgatás John Deloreanről

2016.04.22. 10:00 :: Sidaries

Sok apró történet van John Deloreanről, amik nem érnek külön bejegyzést, maximum egy-egy Tudtátok-e... részt. Mára pár ilyet gyűjtöttem össze, vannak közte viccesebbek is, de a tanulság az, hogy John elég lazán kezelte a szabályokat és a lopáshoz is liberálisabban állt hozzá a szokásosnál.

John Delorean sokszor említette, hogy szolgált a 2. Világháborúban, ami részben igaz is, csak nem mindig fejtette ki teljesen az igazságot. Az átlagember egy ilyen mondás alapján arra gondol, hogy a fronton irtotta az ellenséget, de a valóság az volt, hogy habár három évre valóban besorozták, igazából a hátországban, a Dodge egyik üzemében dolgozott kisfőnökként ez idő alatt.

Egy másik eset akkor történt, amikor az angol királynő meglátogatta Detroitot. John úgy gondolta, hogy neki is tennie kell valamit. Ekkor éppen a Chevynél dolgozott, ezért szerzett egy aranyozott díszítésű, hófehér kabriót és elment, hogy összehaverkodjon a királynővel. Azt hitte, hogy csak úgy odamegy, átadja a kulcsokat, csinál pár jó képet a királynővel, annak ellenére, hogy meg sem volt hívva és kész. Hát nem jött be a terv. A királynő közelbe sem jutott, bár pár évvel később azért mégis elugrott Angliába párszor.

grandprix1.jpgAztán volt a Pontiac GTO-val is egy jó sztori, az elnevezése. A GTO-t nem ő találta ki, hanem a Ferraritól khm... vette kölcsön. A GTO elméletileg a 250 GT módosított, rövid tengelytávú változatának volt az elnevezése. Viszont sosem használták hivatalosan az elnevezést és nem is védették le, ezért Delorean felhasználhatta.

grandprix2.jpgEzen kívül a Grand Prix elnevezés is a versenyvilágból jött. Elméletileg a Grand Prix autók nyitott, együléses gépek, de mivel Deloreannek tetszett a hangzása, ezért felhasználta a Pontiacnél. Meg is bízta a Van and Fitz illusztrátorirodát, hogy rajzoljanak olyan képeket, mintha a Grand Prixeket valóban olyan híres európai helyszíneken vezetnék, mint amilyen a monacoi is. Az senkit sem érdekelt, hogy a nagy dög Grand Prixek a Brenner hágó első kanyarjánál elfogyasztanák a fékeiket, arról nem is beszélve, hogy nem is férnének be a kis európai utcákba.

Voltak azonban olyan ötletei is, amik nem jöttek be. Ilyen volt pl. az, hogy az Amerikaiak által szeretett és megszokott V8 helyett egy sorhatos motort szerelt egyes Pontiac modellekbe. Alig bírta átnyomni a GM-en az ötletét, de itt ő hibázott. Habár technikailag jó konstrukció volt, mégsem lett nagy siker.

sorhatpontiac.jpgMáskor viszont rengeteg pénzt spórolt meg a GM-nek. Egyszer volt egy találkozója pár feltalálóval, akik kifejlesztettek egy hűtőtúlfolyó tankot (Ezt nem tudom rendesen lefordítani. Eredetiben: radiator overflow catch tank). Elmentek a GM-hez, hogy eladják a terveiket, de balszerencséjükre Deloreannel volt a megbeszélés, aki meg is vette a tervet az egyik részleg számára. Innentől kezdve viszont az egész GM elkezdte használni, a feltalálók szerint jogtalanul. Per lett a dologból, aminek a végén a GM-nek végül fizetnie kellett, de közel sem annyit, mintha rendesen licencelték volna a technológiát.

1 komment

Címkék: john delorean

Oldtimer Show 2016 II.

2016.04.20. 10:00 :: Sidaries

Vasárnap háromra mentem vonattal a Délibe, ahonnan ismét dubniczkia segített eljutni a Vasúttörténeti Parkba. Bejutottunk, majd szétnéztünk egy kicsit a kiállításon, ha már ott voltunk. Azt írtam már, hogy ez egy elég komoly rendezvény, sokkal több szabállyal, mint amit megszoktam és ez itt is látszott. Az összes autó el volt kerítve, nem lehetett még nekem sem odamenni. Ennek ellenére azért a Delorean jobb eleje elég jól össze volt tapogatva, szóval volt némi zavar az erőben.

Mentünk egy szép nagy kört két óra alatt és átnyálaztuk az összes autót. Persze én továbbra is teljesen dilettáns vagyok a témához, inkább dubniczkia az, aki ismeri az adott típusokhoz tartozó finomságokat és szerencsére meg is osztja ezeket a dolgokat. Nem állítom, hogy mindent vissza tudnék mondani, de pár dolog azért megragadt.

lotusesprit89.jpgA felhozatal szerintem nagyon jó volt, sok különlegességet lehetett látni. Talán a keleti blokk kicsit túlreprezentált volt, pontosabban egyes típusok. A szabályzatban az volt, hogy minden autótípusból csak egy darab lehet, Trabiból mégis volt 4-5 darab is. Értem én, hogy a 600-as és a 601-es különböző típus, de nekem azért olyan nagyon nem. Viszont ez tényleg csak kötözködés, igazából nagyon kevés okom lehet a panaszra a kiállított gépekkel kapcsolatban.

melkusrs1000.jpgPersze voltak kedvencek. A '89-es Lotus Esprit nem meglepő módon nagyon szimpatikus volt, de az igazi odacsapós élmény nekem a Melkus RS 1000 volt. 101 darab készült belőle, jelenleg kb. 35 darab van még meg és ebből itt állt előttünk az egyik. Én elég sokáig nézegettem, de abban azért megegyeztünk, hogy nem egy szép autó. Furák az arányai, de ami főleg szembetűnő, hogy mennyire magán viseli az hiánygazdálkodás összes jegyét. Mindenhol alsókategóriás Wartburgalkatrészek kerülnek elő és a beltér megtervezése is hagy kívánnivalót maga után. Ennek ellenére nekem nagyon tetszett.

kaptamdijat.jpgVégül öt óra körül maradtam egyedül, innentől még egy kicsit bóklásztam és haverkodtam, majd valamikor hat körül feltöltöttem a víztartályt és beálltam a kimenő sorba. A kijutás elég nehezen ment, volt valami szervezési malőr, de miután kikerültem a városba, nyugodtan dőltem hátra az ülésben. Ja és mivel kaptam díjat, azt is szépen bekötöttem az utasoldali ülésben.

szereloneleste.jpgA hazaút teljesen eseménytelen volt, a Delorean tette a dolgát, ahogy mindig is. Ennek ellenére nem haza mentem, hanem egyből a szerelőhöz, mert eddigre már biztos voltam benne, hogy eljött az ideje a motor szétbontásának. Természetesen a Delorean megérzett valamit, mert egy centiliter vizet nem fogyasztott hazaúton, a ventilátor egyszer sem jutott el a bekapcsolási hőmérsékletig és egy kósza kis buborék sem volt a víztartályban, mikor leálláskor megnéztem. Ennek ellenére nem volt kegyelem, másnap megkezdték a bontást.

Erről majd jövő héten írok.

2 komment

Címkék: találkozó

Oldtimer Premier 2016

2016.04.18. 11:00 :: Sidaries

Az év első Deloreantalálkozója szokás szerint az Oldtimer Premieren lesz, ahogy tavaly és tavalyelőtt is. A jelenlevők száma még kicsit kérdéses, mert habár Bopat és Skynet elég fixnek tűnik, de Szabi kicsit kételkedik az autójának a képességeiben, valamint az én autóm is gyengélkedik egy kicsinkét. Azért remélem hogy hétvégére szép idő lesz és mind a négy Delorean meg fog jelenni.

oldtimerpremier.jpg

Aki szeretné, az Facebookon is meg tudja találni a rendezvény eseményét itt és itt.

1 komment

Címkék: találkozó

Oldtimer Show 2016 I.

2016.04.13. 10:00 :: Sidaries

Az idei első találkozó ezúttal nem a biatorbágyi Oldtimer Premier volt, hanem az Oldtimer Show a Vasúttörténeti parkban. Itt eddig kétszer voltam. Egyszer a Rozsdakupac meghívására, egyszer pedig csak úgy, igaz második alkalommal csak a kapu előtti kiállítótérig jutottam. Azóta új vezetőség vette át az irányítást és mivel nagyon szerettek volna Deloreant, hát elfogadtam a kérést.

Aztán persze erősen elgondolkodtam a hengerfejgyanú miatt, de mivel a szerelőnél úgy tűnt nincsen baj, hát belevágtam. Mivel ez a rendezvény nem a szokásos laza szabályú dolog, hanem egy sokkal komolyabb odafigyeléssel és szabályzattal rendelkező találkozó, ezért úgy éreztem, hogy nem lenne nagy ötlet, ha koszosan vinném el az autót, így egy takarítással nyitottam.

otshowtakaritas.jpgMár jó előre bejelentkeztem és emiatt nagyon hamar végeztek is a Deloreannel. A tervem az volt, hogy 5 órakor indulok Budapest felé, ennek ellenére már 4.20-kor menetkész voltam. Vettem gyorsan egy pályamatricát és mentem is a pályára. Aztán valami hirtelen ötlettől vezérelve az első lehajtónál lementem, hogy megnézzem minden rendben van-e. Belülről, a műszerek alapján nem volt gond, de a hűtővizet meg akartam nézni. És jól is tettem. Vagy éppen rosszul, ebben már nem vagyok annyira biztos.

otshowbuborekok.jpgUgyanis azt láttam, hogy a hűtővíz habzik. Továbbra sem vagyok túl képzett autószerelő, de ezt tudom, hogy nem szerencsés. Mégpedig itt hengerfejtömítéshiba szintű szerencsétlenségről van szó. Itt leálltam egy percre, majd nekiálltam telefonálgatni, hogy mit tegyek. A szerelő szerint valószínűleg nem komoly hiba, simán megjárom vele a távot, csak majd visszafelé hozzam be az autót átnézésre. Dubniczkia szerint innen sehova sem kéne menni, hanem egyből a szerelőhöz, McFly meg úgy gondolta, hogy semmi komoly, menjek csak. Na mondom veletek sem többen vagyunk csak sűrűbben, éppen döntetlen a helyzet. Végül aztán döntöttem és félútról visszafordultam a szerelő felé, hogy nézzen rá a gépre és mondjon úgy verdiktet. Visszamentem, megnéztük és mit csinált a Delorean? Abbahagyta a habzást. Nanáhogypersze...

Erre mi lett vajon Sid válasza? Miután kapott 5 liter desztillált vizet, elindult újra Budapestre, mert ha jó, akkor minek parázni, ha meg rossz, akkor rontsuk el már rendesen, ne csak ilyen félig rossz legyen! Újra fel a pályára, aztán felzúgtam Pestre 130-cal, ott végigálltam egy 25 perces dugót, majd beálltam az Oldtimer Showra.

otshowbeallas.jpgÉs az autó minden gond nélkül működött. Amikor melegedett, a ventilátor felkapcsolt, lehűtötte, megint melegedett, megint lehűlt. Igazából pont olyan volt, mint egy tetszőleges napon. Mikor végül beálltam a helyemre, akkor észrevettem, hogy azért elfogyott egy kis víz, de habzást nem nagyon láttam, csak pár kisebb buborékot. Nézegettem még egy kicsit, de végül nem kezdtem sokat a géppel, mert nem volt mit tennem.

Kimentem inkább a kapuba, ahol dubniczkia várt és hazahozott, amit külön szeretnék neki megköszönni. Érdekes nap volt, folytatása pedig jövő héten következik.

3 komment

Címkék: találkozó

Petrolicious Instagram

2016.04.11. 10:00 :: Sidaries

A hétvége elég Deloreanesre sikerült, az elkövetkező pár szerdára lett anyag. Mára viszont csak egy kép és link, aminek nagyon örültem. A Petrolicious úgy gondolta, hogy a Totalcaros videó nyitóképe pont jó lenne nekik is és felrakták az Instagramjukra. Ahogy nézem, tetszett az embereknek, a jelenlegi utolsó komment pedig mindent visz.

Herding sheep with a Delorean... This is everything I want in life

És a link pedig itt található.

instagrampetrolicious.jpg

6 komment

Címkék: magazin

Javítások

2016.04.08. 10:00 :: Sidaries

Nagyon sok képet találtam a neten az elmúlt fél évben, amik külön bejegyzésre nem voltak elegek, de kiegészítésként nagyon hasznosak. Íme az első kupac.

- A Lapple első cikkébe belekerült egy új érdekesség. A Lapple együtt dolgozott két konkurensével, hogy kielégíthessék a DMC igényeit.

- Az aranyból készült Deloreanek kiegészítésébe bekerült egy kép, ami a két autót együtt mutatja.

- A Delorean reklámos bejegyzés utolsó képe új. A Dunne Ford is adott el Deloreaneket.

- Két új kép a VIN 500 történetéről szóló bejegyzésben.

- Egy új kép a Proto-1 előkerüléséhez, ahol megtekinthető, hogy mennyire nem gondolták végig a motortér kinyitását. Ellenben a csomagtartó talán így jobb lenne.

- Új kép a Visioneering Deloreanről, ahol ráadásul John Delorean is feltűnik.

- Egy újabb barlangrajz a 4. rész végére, egy kérdéssel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: blog javítások