HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

További javítások (elektromos dolgok, légkondi).

2008.09.09. 15:32 :: Sidaries

2008. Július 22.

Elkerült a Delorean végre egy autóvilamossági szerelőhöz is. Egész sok mindent megjavítottak rajta. Ezeket:

- A műszerfalon a jobb oldali kijelzők nem működtek. Ezek a Lambda szonda, az olajnyomás, az akku, üzemanyag és a kézifék kijelzői. Itt egy kép a műszerfalról:

Aztán a középkonzolon nem ment három kijelző. Ezek a motorhűtési hiba, az elektromos ablakfűtés és az ajtózárás kijelzője. Ebből az utolsó már megy, az ablakfűtésé nem, a motorhűtést pedig nem tudom.

- A légkondi sem működött és nem volt gázuk, hogy megnézzék, hogy miért. Bár a kompresszor sem kapcsolt be, így jobban átnézhették volna, de ezt akkor még nem tudtam.

- A fordulatszámmérőt meg tudták javítani, a kilométerórát sajnos nem.

- A bal oldali ablakot kitisztították és megy is frankón. Sajnos az utas oldali totálkáros. Ha a légkondi menni fog, akkor nem is annyira érdekel, de azért majd valamikor megjavíttatom.

- Átnézték az elektronikát és minden egyéb rendben volt. Persze azért még lesz velük egy köröm később. Ezt akkor még nem tudtam. :)

2008. Július 26. 

Mivel nem volt gáz a légkondimban, valamit tennem kellett. Az utcánkban van egy jó fej fickó, aki régebben hűtőket javított és autólégkondikkal is képben van. Nem is kellett több, már mentem is. Elég este értem oda, így a kép elég szar, de legalább van. Addig jutottunk, hogy gáz valóban kell bele, mert elég kevés van a rendszerben, de nem az a legnagyobb gond. Mivel a kompresszort sehogy sem tudta beindítani, innen is dolgavégezetlenül távoztam. Ha azt megszereltetem, akkor ő fel tudja tölteni. Fél siker.

2008. Július 30.

Közelgett a nagy Amerikai Autós Fesztivál Komáromban és sietni kellett, mert azt légkondi nélkül elég nehéz lenne kibírni. Szóval visszarohantam az elektromoshoz és most volt idejük nekiesni a gépnek.

Kiderült, hogy a tekercselés volt megszakadva. Vettem új tekercset és a kompresszor már indult is, csak éppen alig fújt valamit. Azt is csak azért, mert van elöl valami kis basz kapcsoló amit kiiktattak a rendszerből, mert rossz. Mindenesetre mehettem gázért.

2008 Július 31. 

Sikerült már másnap eljutnom a gázért, de azért itt sem ment minden tökéletesen. Az a kis kapcsoló az valami magasnyomású védelem és kicsit paráztunk mi lesz, ha hirtelen ráeresztjük a gázt, de hát ugye a puding próbája az evés, szóval gyerünk:

Bement a gáz, járt a kompresszor és jött a hideg! Csak éppen nem ott ahol akartam, hanem csak lentről. Na midegy. A semminél jobb és végülis jól behűti a fülkét. Csak éppen mire a fejed jól van, a lábadról rázod a jeget. 

Ez a bő egy hét kábé 40e forintba került. Mivel volt benne egy elég jó átvizsgálás, nem olyan sok, de lehetett volna olcsóbb is. Főleg, hogy a tekercs volt majdnem 20e Ft.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr61655610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása