HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Típushibák és tipikus hibák 6. - Általános használat I.

2008.10.02. 14:15 :: Sidaries

Ez a mostani bejegyzés nem teljesen illeszkedik a sorozatba. Nem típushibákról szeretnék írni, hanem az autó felépítéséből adódó teljesen normális, de más autók szempontjából különleges dolgokról. A téma címéből adódóan elsősorban a negatívumokra térek ki.

1. Alacsony üléspozíció.

Az egyik mindennapi tulajdonság. Én személyszerint rendkívül kényelmesnek és jónak tartom, de elismerem, hogy van pár hátránya.

- Az egyik, hogy mivel alacsonyan ülünk, ezért nem nagyon látjuk be az utat kátyúügyileg. Legalábbis közel sem annyira jól, mint egy mostani bubiautóban (aki esetleg nem tudná ez mit jelent, annak leírom, hogy ez saját szóhasználatom az összes mostani autóra, mivel mindegyik buborékformájú). 

- Nem látszik az autó eleje. Persze, ha nagyon felül az ember az ülésben akkor igen, de akkor oda a "király csávó vagyok" érzet. Emiatt pedig elég nehéz az autó orrát parkolásnál belőni.

- Egy bizonyos kor fölött kényelmetlen a ki és beszállás. Egyelőre szintén nem érint, de majd 30 év múlva lehet, hogy fog. :) Nagyon mélyre kell ülni és mivel az autó kapszulaszerű, ezért néha tényleg úgy kell kimászni. A sofőroldalon ráadásul még a kormány is akadályoz.

2. Kilátás.

Az alacsony építésből és a tankszerűségből adódik, hogy az autóból minden irányba nehéz kilátni. Előre a vastag A oszlopok, hátrafelé pedig alapvetően minden akadályozza a kilátást. Mivel egy összehasonlító kép többet ér ezer szónál, ezért inkább linkelek és addig nem dumálok:

Itt már látszik is, hogy mennyivel kisebb a szélvédő felülete amin ki kell látnunk. Megszokható, de azért sűrű városi közlekedésre nem túl alkalmas.

3 komment

Címkék: használat típushibák

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr93692521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczkia 2008.10.02. 21:11:41

mi az a szep auto az en gyonyoru Zsuzsim mellett??? :))))))

KiNDER DMC 2008.10.03. 00:18:04

A magaságommal nekem is gondjaim vannak,nem csak DeLokának,az én ~152cm-mel viszont még nehezebb a kilátás és az ülés beállitás,TAPASZTALAT ,én már nyújtózkodhatok bárhová nem segít :)!Viszont épp az alacsonysága és a tapancs méretekből adódoan jóbb az út fekvése,mint a bubi autóknak,szerintem!

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.10.03. 08:52:38

Hát a Zsuzsi volt a legjobb összehasonlítási alany, úgyhogy utólagos engedelmeddel felpakoltam a blogra. :)
süti beállítások módosítása