HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • Sidaries: @Tzl: Igen. Ezért van, hogy habár az én autóm alváza elég jól néz ki, mégis látszik rajta pár repe... (2020.03.19. 09:28) Egy komolyabb áttekintés a gyár történetéből - képekben
  • Tzl: @Sidaries: Elég hiányos tudással rendelkezem a fémmegmunkálás területéről, ezért nem szeretnék az ... (2020.02.26. 16:25) Delorean gyártóformák I.
  • Sidaries: @numlockholmes: Kis késéssel, de válaszolok, aznap nem volt időm, aztán elfelejtődött. Igen, emlé... (2019.12.22. 09:08) Deloreantimeline.com
  • Burgermeister: várjuk az uj anyagokat (2019.11.28. 02:47) Haladok
  • matyi101: @leeroy869: lehet nemzetközi babérokra pályáznak. (2019.11.15. 13:44) Apsürde fotózás

John Delorean kábítószerügye - Kiegészítés

2011.01.28. 10:00 :: Sidaries

A plusz egyedik részben először egy kiegészítő videót szeretnék belinkelni. A Car Crash - The Delorean story című filmet daraboltam fel nekem tetsző módon és válogattam ki a tárgyalással kapcsolatos részeket. Benne van elég sok minden amiről írtam, mint pl. a fontosabb mondások, a fekete Jaguár, ami később összetörött és sok majdnem harminc éves videorészlet, hogy jobban érezhető legyen az a sajtófigyelem, ami az egész ügyet övezte. A végén azért lesz egy kis bónusz is. :) Szóval a videó:

Aztán van még valami, ami nélkül semmiképpen nem szerettem volna abbahagyni a sorozatot, viszont sehogyan sem tudtam bepasszírozni két rész közé. Ez pedig John Delorean levele, amit az ügyvédének írt közvetlenül a lebukása előtt. Itt írtam róla. Előbb bemásolom a rendes angol verziót, mindenkinek azt ajánlom, de azért utána egy fordítás is lesz.

És a fordítás:

A mai nap: 1982 Október 18.

Kedves Tom, Holnap úgy tűnik, hogy egy kisebb csodát fogok véghez vinni. Meggyőztem a szervezett bűnözést, hogy adakozzon 10 millió dollárt, hogy újranyithassam a belfasti gyárat. Amikor pedig az adományozás tényére rájönnek, nem tudnak semmit tenni ellene. Hoffman, Benedict, Hetrick és Vicenza nem azok, mint aminek mutatják magukat. Ők - ne lepődj meg - kokaincsempészek.

Mindannyian kapcsolatban vannak a szervezett bűnözéssel és az Eureka Federal Savings and Loan bankon keresztül mossák tisztára a pénzüket. Az egész kokainügy csak azért volt, hogy éreztessék velem is, hogy benne vagyok és így ne érdekeljen a pénz származása. Holnap, amikor a 10 milliót berakják az Eureka egyik számlájára és átutalják a pénzt a Court Gullynak - ők a brit kormány csődbiztosai - a gengszterek megkapják a DMC Inc. 100%-os tulajdonrészét, ami csak egy valós eszközök és érték nélküli cég. Szóval tulajdonképpen a gengszterek így adományoznak 10 milliót a gyárnak és cserébe nem kapnak szinte semmit... Nyilvánvaló, hogy az autógyárra fájt a foguk, hogy azt is pénzmosásra használhassák és amikor számukra is kiderül, hogy ez nem fog menni, biztosan nagyon idegesek lesznek. Azért vagyok meggyőződve róla, hogy semmit sem fognak tenni sem ellenem sem a cég ellen, mert ha bármit tesznek, akkor azonnal felfedem az Eurekás pénzmosó ügyeiket.

Ha mégis próbálkoznának, akkor megmondom nekik, hogy van ez a levél, amit halálom esetén kinyitnak és talán emiatt futni hagynak. Ha pedig mégsem így lesz és meghalok, akkor abban az esetben ha az nem abszolút természetesen halál, akkor legyél szíves vidd ezt a levelet a rendőrségre és gondoskodj a családomról. Isten áldjon!

Végül pedig még egy ötképes galéria, amiben az FBI írja le az ügy egy részét. Az én leírásomhoz már nem ad hozzá új és jelentős információt, inkább csak a teljesség kedvéért rakom be.

 

1 komment

Címkék: a kábítószerügy

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr662602051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.26. 12:04:43

ez a levél kemény, tényleg el volt szánva mindenre, hogy ilyen nyilvánvalóan gondolkodott a halál fogalmáról

természetesen köszönöm az olvasnivalót, az iformációkat, amiket ezekben az írásokban tettél közzé, tényleg látszik, hogy nem kismennyiségű kutatómunka fekszik benne, nagyon szép volt, értékelem az ilyet