HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • Sidaries: @sóhegy049: Igen, a bal első fék egészen addig nyikorgós volt, amíg ki nem cseréltem a féknyergeke... (2022.11.05. 21:01) Ennyibe kerül egy Delorean 2022
  • Mairtin: @leeroy869: Alapvetően az eseményre nyomott póló volt. De ha van rá igény több darabra (nem 1-2 a... (2022.10.07. 16:39) Hannibal: NAAF sirató 2022
  • Sidaries: @Mairtin: Nagyjából igen. Az itinerről ezért raktam fel képet, azzal együtt talán jobban érthető. ... (2022.06.09. 11:07) Balaton Classic 2022
  • CSOKKI MÁLNA: @gigabursch: No igen, akkor inkább a Lambó, ha már felfelé nyílik.. (2022.06.03. 10:47) Az Új Delorean
  • Rocko-: @leeroy869: nem az autóval volt a bajuk. @Sidaries: nem megy sokaknak a szövegértés. :) (2022.04.28. 19:02) Magyarósi Csaba

Könyvek John Deloreanről és a DMC-ről II.

2011.04.08. 10:00 :: Sidaries

Folytatom a könyves sorozatot, ezúttal öt könyvvel.

Delorean

Ezt a könyvet maga John Delorean írta Ted Schwartz segítségével. A könyv beharangozója a következő: "Sokan próbálták már elmesélni a történetét, most az ő köre jön."

Ez a könyv valóban kiemelkedik a többi közül, mert valóban sok olyan információt tartalmaz, amiről a többi könyv nem is álmodhat. Van azonban egy nagy hibája. Mivel a szerző maga Delorean, ezért az objektivitása erősen megkérdőjelezhető. Amikor cselekedeteiről, azok mozgatórugójáról ír, sokszor olvasni olyan történeteket, amik még Teréz anyának is dicsőségére válnának.

 

Hard Driving - My years with John Delorean

William Haddad könyve, akiről már én is írtam. Leírja, hogy hogyan váltak John Deloreannel barátokból ellenségekké, így ezt az előző könyv ellentétének is mondhatnám. Valószínűleg mindkét könyv erős sarkításokat tartalmaz, az igazság valahol a kettő között lehet. Sok információt tartalmaz Delorean vélt vagy valós sötét ügyeiről, olyan csalásokról, amik soha nem nyertek bizonyítást.

 


Dream Maker - The Rise and Fall of John Z. Delorean

Ismét egy eléggé negatív hangvételű könyv, amely finoman szólva nem emeli Deloreant piedesztrálra. Találtam egy cikket a szerzőkkel, ahol a könyvről mesélnek és elég érdekes volt, bár reálisnak nem tartottam. Szerintem hamarosan a lényegét meg is írom itt a blogon, mert szépen ellenpontozza az a nézőpont a blogon eddig megjelenteket.

A két szerző egyike angol, így némileg érthető a kevéssé pozitív vélemény.

 

Végül pedig két könyv, amik inkább csak gyűjtemények. Az első a Delorean Tapes, ami John Delorean lehallgatásának az összes fennmaradt leiratát tartalmazza. Szép betekintést ad az FBI módszereibe. A második pedig a Delorean Gold Portfolio, ami 1977-től 1995-ig gyűjtött össze nagyon sok magazin és újságcikket. Ahogy néztem a zöme megvan nekem is, de azért jó lenne valahonnan megszerezni. Aki pedig többet akar tudni a könyvekről, az keressen itt vagy az amazonon.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr302784553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása