HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

DML - Karburátor vs, K-Jet

2012.05.09. 10:00 :: Sidaries

Mostanában nagyon felpörgött a DML. Egyik kellemes áprilisi reggelen arra keltem, hogy egy este alatt 72 levelet kaptam, amiben mindenki ész nélkül mondja a véleményét. Őszinte leszek, nem olvastam el az összes levelet, inkább csak beleolvasgattam itt-ott, de így is lejött pár dolog, amit már régóta éreztem. Több témáról is ment a beszélgetés, de a fő irányvonal a karburátorokról és a K-jetről szólt.

Itt hozzáfűzném, hogy ez egy régi és visszatérő téma a Deloreanesek között, a "Milyen olajat rakjak az autómba?" mellett. Már mikor elkezdtem érdeklődni a téma iránt és először ráálltam a dmctalk-ra - tehát valamikor 2006 körül - már akkor is voltak ezzel kapcsolatos beszélgetések és ez most megint előjött. A technikai részekbe nem megyek bele, mert nem értek hozzá, de a karburátorosok zömében annak egyszerűségével, a k-jetesek pedig a rendszer jóval irányítottabb működésével érvelnek. Külön vitafejezet van a katalizátorról, hogy az most működik-e rendesen karburátorral vagy sem, az üzemanyagszűrőkről és egy esetleges új opcióról, az EFI konverzióról. A külön vitafejezetet mondjuk olyan 20-30 levélként kell elképzelni.

Van pár visszatérő ember, akikből kettőt most itt szeretnék megemlíteni. Az első Bill Robertson (VIN5939), aki elég sokat fejleszt az autóján, az én ízlésemhez képest túl sokat is. Ami nem tetszik neki, azt átépíti. Habár hozzáértése kétségtelen, hajlamos a saját igazát egyetlen igazságnak elkönyvelni, ezért sokszor elég komoly trollvonásokat mutat mind a DML-en, mind a dmctalkon, ahonnan az ő elmondása szerint bannolták, az adminok szerint csak elfelejtette a jelszavát. Mellékszál, hogy az idei DCS-en, elmondása szerint egy jelentkező autóját ingyenesen átalakítja karburátorossá.

Egy másik fontos ember David Teitelbaum. Ő is nagyon ért a Deloreanekhez, de Billel szemben nagyon szenvtelenül adja elő véleményét és tanácsait. Részemről őt nagyon kedvelem emiatt. Ha egy technikai problémához ő ír egy választ, - amit szerencsére gyakran megtesz - akkor azt megéri megfontolni. 

Vannak még más rendszeres hozzászólók is, de az ő stílusuk nem olyan egyedi, de ha feliratkoztok, majd észreveszitek ti is. Ha esetleg lesz valami velük kapcsolatban, az eljövendő bejegyzésekben úgyis említem majd őket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közösség

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr934422690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása