HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • Sidaries: @sóhegy049: Igen, a bal első fék egészen addig nyikorgós volt, amíg ki nem cseréltem a féknyergeke... (2022.11.05. 21:01) Ennyibe kerül egy Delorean 2022
  • Mairtin: @leeroy869: Alapvetően az eseményre nyomott póló volt. De ha van rá igény több darabra (nem 1-2 a... (2022.10.07. 16:39) Hannibal: NAAF sirató 2022
  • Sidaries: @Mairtin: Nagyjából igen. Az itinerről ezért raktam fel képet, azzal együtt talán jobban érthető. ... (2022.06.09. 11:07) Balaton Classic 2022
  • CSOKKI MÁLNA: @gigabursch: No igen, akkor inkább a Lambó, ha már felfelé nyílik.. (2022.06.03. 10:47) Az Új Delorean
  • Rocko-: @leeroy869: nem az autóval volt a bajuk. @Sidaries: nem megy sokaknak a szövegértés. :) (2022.04.28. 19:02) Magyarósi Csaba

DML - A töréstesztek és azzal kapcsolatos dolgok V.

2012.10.19. 10:00 :: Sidaries

Akkor most a folytatás. Az első három részben az ellenőrzött körülmények közötti tesztről volt szó, a negyedik részben ennek a DML-es elemzéséről, most pedig néhány valódi életbeli eset következik. Szóval most azok az emberekről lesznek történetek, akik tényleg összetörték a Deloreanjüket.

Kezdem a saját példámmal. 2011 március 21.-én egy Suzuki csatlakozott kb. 30 km/h-s sebességgel az én autómhoz. Itt írtam róla (Nem szeretnék róla beszélni..., hüpp), nem részletezem. Sem nekem, sem a Bébnek nem lett bajunk.

Most pedig pár amerikai példa. Ezeket DML-en küldték. Egyik sem a levélíróval esett meg, hanem az egyik ismerősével:

 

Gari Masie:

Én eddig két olyan tulajdonost ismerek, akik balesetbe keveredtek az autójukkal. Mindketten túlélték és gond nélkül sétáltak el a helyszínről. Mindkét eset a '80-as évek közepén, végén történt. 

Az első eset egyértelműen szétkopott gumik miatt következett be. A cseregumik elméletileg már meg voltak rendelve, de a tulajdonos még használta az autót a rettenetes állapotú abroncsokkal is. Az autó defektet kapott, lesodródott az útról és felment egy töltésre. A végeredményről csak annyit tudni, hogy az alváz megcsavarodott, de úgy általában nem biztos, hogy olyan nagyon nagy erejű ütközés volt a levélíró véleménye szerint.

A második egy olyan tulajdonosról szólt, aki Garyvel a Deloreanjéről beszélt és elég rosszakat mondott róla. Mikor megkérdezte a tulajdonost, hogy megvan-e még az autó, akkor az azt mondta, hogy nincsen, mert totálkárosra törte. Télen is használta az autót, megcsúszott, és a fák közé csapódott. Minden sérülés nélkül úszta meg a balesetet, tehát az autó tette a dolgát.

 

Farrar Hudkins #2613, Bill Robertson #5939

- Harmadikként (ha folytatjuk Gary listáját) meg kell említeni Louie G. Deloreanjét, akinek az autóját egy tipikus nagy amerikai cirkáló és a részeg sofőrje kapta el. Az autó totálkáros lett, de Louie néhány karcolással megúszta az egészet. Kicsivel később már meg is vette az új autóját.

- Szerintem nálam többet maximum Louie tudhat a karamboljáról, ezért elmondom, hogy mi is történt valójában. Egy kétsávos úton ment, amikor egy részeg fickó az 1981-es bő két tonnás Cadillacjével jött szembe, lement jobbra az útról, megijedt és túlzottan balra rántotta a kormányt. Átment a felezővonalon és telibe találta az éppen ott haladó #10115-öt. A vezetőoldali ajtót találta el, de az autó teljes oldalát letarolta és még meg is pördítette, majd az ütközés végén mindkét autó azonos irányban állt meg. A vezető oldali ajtó természetesen beragadt, ezért Louie átmászott a túloldalra ami szintén nem volt nyitható. Végül aztán a kitört vezető oldali ablakon tudott kimászni. A Cadillacnek alig lett baja, ha a sofőr nem lett volna részeg, akár el is hajthatott volna. Ez a kép Louie autójáról készült:

10115wrecklouie.jpg

Gary Masie

Eszembe jutott még egy baleset. Az egyik '90-es évekbeli DOA eseményen találkoztam egy férfivel, akinek piros Deloreanje volt. Ha jól emlékszem, akkor úgy mondta a történetet, hogy éppen egy kereszteződésen ment át, amikor a merőleges sávból egy nő nem vette figyelembe a piros jelzést és behajtott egy SUVval, miközben ő ott volt. A SUV tulajdonképpen átment az autója elején. A Delorean sofőrje elég komoly nyaksérülést szerzett, de felépült és az autóját is újraépítette. És ez az autó lett az, amivel aztán abban az évben a DOA-ra ment.

Előfordulhat, hogy lesz még egy rész ebből a sorozatból, ha Welmoed megírja a saját autójának a történetét. Ha nem, akkor majd kitalálok valami újat.

Szólj hozzá!

Címkék: karambol használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr314833807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása