HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • Sidaries: @sóhegy049: Igen, a bal első fék egészen addig nyikorgós volt, amíg ki nem cseréltem a féknyergeke... (2022.11.05. 21:01) Ennyibe kerül egy Delorean 2022
  • Mairtin: @leeroy869: Alapvetően az eseményre nyomott póló volt. De ha van rá igény több darabra (nem 1-2 a... (2022.10.07. 16:39) Hannibal: NAAF sirató 2022
  • Sidaries: @Mairtin: Nagyjából igen. Az itinerről ezért raktam fel képet, azzal együtt talán jobban érthető. ... (2022.06.09. 11:07) Balaton Classic 2022
  • CSOKKI MÁLNA: @gigabursch: No igen, akkor inkább a Lambó, ha már felfelé nyílik.. (2022.06.03. 10:47) Az Új Delorean
  • Rocko-: @leeroy869: nem az autóval volt a bajuk. @Sidaries: nem megy sokaknak a szövegértés. :) (2022.04.28. 19:02) Magyarósi Csaba

skynet: A Delorean gyorsulása 2

2013.05.02. 10:00 :: hdnctrl

A Premier Oldtimer nevezetű találkozó elég jól sikerült, azaz sokan jöttek oda kérdezősködni, mindenkinek tetszett az autó (leszámítva egy-két "savanyú a szőlő" stílusú megjegyzést, mint "szép autó, de mennyit fogyaszt?", meg hogy "mennyit megy, 140-et?"), és csak pár ember ült bele kérdezés nélkül. Ez utóbbi egyébként nem is zavart (annyira), annál inkább az, amikor egy kiskölyök nekiállt lekaparni az OT plakettet, rászóltam, meg is sértődött az anyja, hogy nem kaparja, csak nézi. Persze, körömmel nézi, mi?

A múltkori találkozó után elmaradt Sid kocsijának a gyorsulásmérése, most viszont pont útba esett (van Győr felé egy "forgalomtól elzárt szakasz"), így neki is ugrottunk.

Az első mérésből kiderült, hogy az iPhone 4S-en futtatott Dynolicious Classic program számait kb. 0,93-dal beszorozva nagyjából valós eredmények jönnek ki. Ezért Sid kocsijában rögzítettük a telefont, kiálltunk a "pályára", és megkezdődött a mérés.

Az első alkalommal sikerült 14,17 másodpercet mérni, ami még 0,9-del beszorozva is gyenge érték, viszont mivel az én autómmal követtük, és látványosan jobban gyorsult, láttuk, hogy ez biztosan mérési hiba. Nosza, még egy mérés. 16,38. Na bumm. Még egy. 15,83. Ezek egyébként ott történtek, ahol az én kocsimmal rendre 11,96, 11,92 illetve 12,74 s volt a gyorulás, amit az iPhone mért.

Na ekkor döntöttünk úgy, hogy ennek nincs értelme, és elővettük azt a módszert, ami az első részben nem is szerepelt, legyen ez a v0.1: az én kocsimmal követtem Sidét, és mindketten padlóig nyomtuk a gázt. Az enyémben ketten ültünk, így viszont látszott, hogy az övé jobban gyorsul pár tizeddel. Majd eszembe jutott a korszakalkotó ötlet, hogy az én kocsimban is egyedül kéne lennem.

Nos, miután így megpróbáltuk, kiderült, hogy "szögre azonos" a két autó gyorulása, azaz a kezdeti lemaradást (nem mertem egyből indulni, mert Sid kocsija túl közel volt) tartani tudtam egészen 120-ig (lezárt pályán mértünk, ahogy már említettem).

Tehát konklúzióként kijelenthetjük, hogy a 3 sebességes automataváltós, de katalizátor nélküli Delorean ugyanúgy 11 s alatt van százon, mint az 5 sebességes kéziváltós, katalizátorral szerelt társa. Q.E.D.

 

Sid hozzászólása:

Tényleg érdekes volt az egész ahogy skynet is mondja. A tapasztalatok alapján tényleg ugyanúgy ment a két autó, de az adatok mindezt nem támasztották alá. Elméletileg minden ugyanúgy kellett hogy működjön de aztán valahogy mégsem jött ki jól a mérés. De hát mindenki tudja, hogy az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van.

Szólj hozzá!

Címkék: skynet használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr535252269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása