HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • Sidaries: @Tzl: Igen. Ezért van, hogy habár az én autóm alváza elég jól néz ki, mégis látszik rajta pár repe... (2020.03.19. 09:28) Egy komolyabb áttekintés a gyár történetéből - képekben
  • Tzl: @Sidaries: Elég hiányos tudással rendelkezem a fémmegmunkálás területéről, ezért nem szeretnék az ... (2020.02.26. 16:25) Delorean gyártóformák I.
  • Sidaries: @numlockholmes: Kis késéssel, de válaszolok, aznap nem volt időm, aztán elfelejtődött. Igen, emlé... (2019.12.22. 09:08) Deloreantimeline.com
  • Burgermeister: várjuk az uj anyagokat (2019.11.28. 02:47) Haladok
  • matyi101: @leeroy869: lehet nemzetközi babérokra pályáznak. (2019.11.15. 13:44) Apsürde fotózás

A kilométeróra

2019.01.24. 10:00 :: Sidaries

Ami igazából nem is kilométeróra, hanem mérföldóra, de az olyan furán hangzik, nem akartam címbe rakni. Viszont az ok, amiért előhozom a témát az az, hogy habár a Delorean végsebessége 199 km/h, ami kb. 124 mp/h, a kilométerórája mégis csak 85 mérföld/óráig van számozva? Igazából kicsit csodálom, hogy ilyen sokáig nem írtam még róla, de egyszer csak elértem ide is. A megoldás két részből áll.

Az első rész 1973-ban kezdődött. A tapasztalt autósok már most bólogatnak, hogy jaja, olajválság, a benzin árának hirtelen és nagy mértékű növekedése. Bizony, a probléma innen indul. Miután beütött a válság, hirtelen sokkal fontosabb lett az alacsony fogyasztás, mint előtte bármikor volt. Ezt a NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration - az ottani Közlekedésfelügyelet), is igyekezett kikényszeríteni, mégpedig egy 1974-es törvénnyel (National Maximum Speed Law - NMSL), ami országos szinten 55 mérföld / órában (89 km/h) korlátozta a sebességhatárt. Amibe még belegondolni is szörnyű. Az ok két részből állt össze. Egyrészt kimutatták, hogy az autók zöme körülbelül ezen a sebességen működik a legoptimálisabban, tehát itt fogyasztja a legkevesebb üzemanyagot, másrészt észrevették, hogy a lassabb autók kevesebb halálos balesetet okoznak. Mivel azt nem vették figyelembe, hogy nem csak lassabbak a közlekedők, hanem jóval kevesebb is van belőlük, mint pár évvel korábban, ezért a törvényt már az első pillanattól nagy ellenkezés kísérte, voltak államok, ahol tömegesen nem is tartották be. Egyes helyeken még a 85%-ot is elérte a gyorshajtók aránya. 1987-88-ban egyszer módosítottak rajta, és 65 mph-ra emelték a maximum sebességhatárt bizonyos körülmények között, de ezt levéve a törvény végül 1995-ig hatályban maradt. Ekkor állították vissza a korábbi szabályzást, miszerint a maximális sebességhatár meghatározását állami hatáskörbe delegálták vissza. Ekkor el is kezdtek visszaállni a magasabb sebességhatárokat, de azok még mindig bőven elmaradnak az európaiaktól. A törvény beiktatásakor 2,2%-os üzemanyagcsökkenést vártak, de a valódi üzemanyag megtakarítás - számolástól függően - 0,2-1% körüli volt.

85mphkilometerora.jpgA második rész pedig a kilométeróra törvény volt, ami a NMSL-ben gyökerezik, és 1979-ben (vagy egyes források szerint 1980-ban) lépett hatályba. Ez a törvény maximálta a kimutatható sebességet 85 mph-ban, valamint emiatt kellett az 55 mph-s határt külön megjelölni az órákon. Azonban ez a törvény már egy erősen lazított törvény volt, mert az eredeti beadvány a 85 mph-s sebesség elérésekor aktiválta volna a dudát és az autó nekiállt volna villogtatni, 95 mph-nál pedig nem tudott volna sehogyan sem tovább gyorsulni az autó. Ehhez képest még egész felhasználóbarát lett az eredmény. Ez a törvény egyébként nem húzta sokáig, amikor Ronald Reagan hatalomra került, az egyik első intézkedése volt hatálytalanítani, ami miatt 1981 végétől már lehetett rendes kilométerórákat gyártani, bár ez a Delorean esetében már nem számított, a '82-esek már a régi órákkal jelentek meg.

5 komment

Címkék: történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4014584942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.