HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Londoni Vissza a jövőbe show 3.

2014.09.09. 08:00 :: Szabi DMC

A múltkor annál a résznél hagytam abba a beszámolót, amikor egy jól megkomponált füstködös-reflektoros színjáték közepette kigurult a nézőtér elé az időgép. Egyébként a hivatalos statisztika szerint 57 ilyen átépített Delorean van a világon, de csak egyet jelez az Egyesült Királyságban, ami biztosan nem jó, mert legalább három különböző időgépet hirdetnek bérlésre (1, 2, 3). A Secret Cinema show-n ez a bristoli kocsi szerepelt:    

500DeloBristol2.png

500DeloBristol.png

A tulajdonosa egy 29 éves srác, akinek 2 Delója van; a másik egy gyári példány. Azt romokból építette újjá, az időgép-replikát viszont már ebben a formában vette. Ezen a linken olvasható vele egy angol nyelvű riport.

A show-ra visszatérve, a következő jelenet természetesen a távirányítós próba-időutazás volt, a filmhez képest annyi változással, hogy Einstein kutya élőben nem szerepelt (holtan sem :)). A videó egy másik előadásról van, nálunk annyi különbség volt, hogy szél híján a kipörgő kerekek füstje percekre beborította a legközelebb ülő nézőket, köztük engem is ott az első sorban. Nagyon azért nem panaszkodtam emiatt :)

Igazából persze nem volt kerékpörgetés (tud olyat egy Delorean?), csak a kocsi alá szerelt füstgenerátor működött, de – film hanghatásaival - az illúzió tökéletes volt. Hát még amikor megjelent a terroristák kisbusza is a tetőablakból tüzelő AK-47-essel, na itt már tényleg teljesen kész voltunk, és csak mondogattuk magunk elé az „ezt nem hiszem el, bammeg”-eket.

Ezen a felvételen is hallani lehetett, hogy a nézők végig együtt éltek az előadással, fújolták a „gonoszokat”, és szurkoltak a főszereplőknek, tényleg nagyon jó volt a hangulat. Mint ahogy a következő,  1955-ös jelenetnél, ahol Biffék üldözik a gördeszkával menekülő Marty-t:

Itt egy jódarabig nem szerepelt a Delorean, de a helyemről észrevettem, ahogy egy sötét sarokban, ponyvával félig letakarva várja a finálét. Kisurrantam a nézőtérről, átdumáltam magam a felügyelők sorain, és a vacak kis eldobható géppel lefényképeztem. Ha más nem is, az azért tisztán látszik, hogy ez egy Delorean :)

500Delo.png

Miután visszatértem a helyemre, George McFly – a tömeg buzdítása közepette – a színpadon és a filmen is kiütötte Biffet, és a sötét sarokban már készítették is elő az időgépet a vihar-jelenetre. Ezt is nagyon jól megcsinálták: egy Dokinak öltözött kaszkadőr – pont a fejünk fölött – valóban lesiklott egy drótkötélpályán az óratoronyból, igaz, a Delorean késett egy pár másodpercet a filmbeli villámcsapáshoz képest:

Azért így is le a kalappal a sofőr előtt, egyáltalán nem lehetett könnyű hetente több estén át a reflektoroktól elvakítva, szűk utakon és keskeny színpadi rámpákon manőverezni ezzel a böszmenagy fordulósugarú kocsival, miközben az időzítésekre is figyelnie kellett. Marty McFly 1985-be való visszatérésével véget is ért az show élő része, a nagy kivetítőn még lement a film utolsó pár jelenete, aztán a nézők nagy tapssal elköszöntek a szereplőktől. A film előtt elkezdett koncert még tovább folytatódott Marvin Berryvel és a Starlighters-szel, de mi indultunk, hogy elérjük az utolsó vonatot London központja felé.

Összegezve az estét, természetesen hatalmas élmény volt élőben is látni a Vissza a jövőbe történetét, kóborolni Hill Valley-ben és együtt lenni többezer őrült filmrajongóval. A teljes digitális kütyüstop is nagyon bejött nekem, teljesen felüdítő volt úgy részt venni egy tömegrendezvényen, hogy nem iPad-del fényképező turisták vagy a mobiljukhoz hozzánőtt zombik veszik körül az embert. Remélem, lesz folytatása a dolognak, bár a hatalmas sikertől vérszemet kapva a Secret Cinema jövőre átviszi az előadást Amerikába, és egy darabig hanyagolják majd Európát. 

Karnyújtásnyi távolságba jutva az időgép-replikához, bennem tovább erősödött az elhatározás, hogy ha egyszerűbb formában is, de kellene építeni egy könnyen fel-le szerelhető időgépes felszerelést az én kocsim hátuljára is, mert ég és föld a különbség egy gyári Delorean és egy átalakított autó „fílingje” között. Ha sikerül majd találnom kellő lelkesedéssel és kézügyességgel megáldott társakat, akkor előbb-utóbb összehozunk valamit. A Mr. Fusion kávédarálóm már megvan a projekthez :)

500MrFusionDSC05699.png

2 komment

Címkék: vissza a jövőbe Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr506676459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2014.09.09. 19:27:57

Hát ez nagyon vagány volt! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.14. 18:41:07

"Karnyújtásnyi távolságba jutva az időgép-replikához, bennem tovább erősödött az elhatározás, hogy ha egyszerűbb formában is, de kellene építeni egy könnyen fel-le szerelhető időgépes felszerelést az én kocsim hátuljára is, mert ég és föld a különbség egy gyári Delorean és egy átalakított autó „fílingje” között. Ha sikerül majd találnom kellő lelkesedéssel és kézügyességgel megáldott társakat, akkor előbb-utóbb összehozunk valamit. A Mr. Fusion kávédarálóm már megvan a projekthez :)"

csak támogatni tudlak ebben az elhatározásodban
süti beállítások módosítása