HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Típushibák és tipikus hibák 14. - Sebváltó

2011.05.27. 10:00 :: Sidaries

Volt régen a Típushibák sorozatom és megint találtam egy ide illőt. Nem túl gyakori hiba és ráadásul csak a manuális váltósokra vonatkozik és azok közül is főleg a korai autókra. Viszont ha előjön, akkor elég nagy gondokat tud okozni, úgyhogy megírom.

Nagy lazán benyitottam azzal, hogy sebváltó, de arról szó sincs, hogy az egész rossz lenne, "mindössze" az ötödik sebesség fogaskerekét és szinkronját rögzítő anya hajlamos a kilazulásra. 

Ezen a képen a 12-es számmal jelzett alkatrészről van szó.

A hivatalos cikkszáma és neve:

103101 LOCKNUT

Nem mindig előjel nélküli a hiba, de elég nehéz észrevenni. Ha érződik valami, akkor furcsa hangról és/vagy teljesítményvesztésről számoltak be, de volt olyan is, hogy egyszer csak kilyukadt a sebváltó és kinyomta az aszfaltra az olajat, ugyanis a meglazult anya nekiállt és szépen kifúrta magát. 

Szerencsés esetben csak ennyi látszik a váltón:

Persze ez is javítást igényel, de ebben az esetben még nem olyan vészes a helyzet, mint itt:

Azt hiszem egyértelmű, hogy ennek a javítása nem egy fél órás munka, de legalább javítható. 

További információk persze vannak a dmctalkon, mint mindig, Pár linket adok is. Persze egyik sem megy jelenleg, de ha megjavul, majd szólok.

Szólj hozzá!

Címkék: típushibák

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr152804568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása