HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Miért éppen Delorean?

2011.09.14. 10:00 :: Sidaries

Megint egy elméleti bejegyzés következik, viszont talán egy kicsit közelebb viszi az embert a Deloreantulajdonosság lélektanához. Nem lesz annyira kidolgozott és hosszú, mint az ars poetica volt, kb. annak a negyedik pontjának egy kiegészítése lesz, de remélem érthető, amit írni akarok.

Szóval miért éppen Delorean?

Alapvetően hülye kérdés, mert a szép az szubjektív, úgy ahogy az is, hogy valaki megkíván valakit / valamit. Viszont van azért logikus aspektusa is ennek a "szerelemnek". Erre még akkor jöttem rá, amikor még csak álom volt az autó és másoknak próbáltam logikai úton megmagyarázni a választásomat. Persze feleslegesen, de ebbe most ne menjünk bele.

A fő logikai ok számomra a Deloreannel kapcsolatos sztereotípiák hiánya volt. Én is gondolkodtam új autón, de bármi ami esetleg opcióként felmerült olyan sztereotípiákkal volt terhelt, amikkel nem akartam azonosulni. Néhány példán keresztül könnyebb elmondani, hogy mire is gondolok. Persze ezekkel a durva általánosításokkal senkit sem szeretnék megbántani, úgyhogy mindenki legyen szíves nem kiforgatni amit itt olvas, hanem annak valójában értelmezni.

Szóval ki vesz Mercedest? Az indokoltnál sokkal több a hiperpigmentált bodzaszedő, esetleg színesfémkereskedő. Nem egy kívánatos célcsoport, akihez csatlakozni szeretnék.

Audi? Sikeres menedzser vagyok, faszább mindenkinél, húzz lefelé az útról, azért villogok, te gyökér! Ahogy egy szimpatikus humorista mondta: Audista.

BMW? Hát oda még sok a hajam, kicsi a bicepszem és túlfejlett az intellektusom. Bár ha majd lemegyek gyúrni és beújítok valami művirágot, akkor lehet, de egyelőre még kösz nem. 

Kép innen.

A sort még sokáig lehet folytatni kalapos bácsikon keresztül a boyracereken át az opelátorokig, de azt hiszem mindenki érti a lényeget. 

Van viszont ezzel kapcsolatban egy olyan dolog, amit a klubtagok már biztosan hallottak tőlem, de talán valakinek új lesz. Az, hogy mivel a Deloreannek vagy semmilyen vagy a film miatt esetleg pozitív megítélése volt az országban, ezért azzal, hogy most párunknak lett ilyen autója mi lettünk azok, akik alakítják a sztereotípiát! Ezért kell odafigyelni arra, hogy hogyan viszonyulunk az emberekhez, mert ha valakinek az első benyomását elrontjuk a bunkóságunk miatt, akkor ő jó eséllyel az egész közösségről alkot negatív véleményt. Az pedig nem kívánatos.

Sidaries napi népnevelési előadását hallották, köszönöm a figyelmet. :)

7 komment

Címkék: ars poetica

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr503188248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2011.09.14. 11:05:53

:D :D :D
Mi köszönjük!

bopat 2011.09.14. 19:29:45

Nagyjából én is hasonlóan látom az autós sztereotípiáikat, ezért vettem Volvót. Ahhoz nem kapcsolódik semmi negatív dolog. Max az hogy unalmas, de ez csak részben igaz.

dubniczki 2011.09.15. 11:45:31

De miért nem szarjátok le, hogy ki mit gondol? :)
Én biztosan nem aszerint döntenék autóvásárláskor, hogy mik a sztereotipiák.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2011.09.15. 14:06:19

@dubniczki: Nagyon egyszerű. Azért mert ha elmegyek valahova mondjuk egy találkozóra akkor nem mindegy, hogy az emberek mivel jönnek oda hozzám. Sokkal jobb ezredszerre elmondani, hogy rozsdamentes acél, mint azt bizonyítgatni, hogy attól, hogy ez bizony egy tipikus cigánymerci, attól még jó autó. Mint pl. ez:
clubeprescappy.freeblog.hu/files/cigany_merci_3.jpg

hdnctrl 2011.09.18. 13:45:50

úgy tervezem, hogy megyek a kocsival a sportarenába (jövő hétvége) meg a symaba (októberben) is, kíváncsi leszek a kérdésekre :)

caputo 2011.09.22. 08:13:54

@scuynat:

Október végén én is megyek az oldtimer kiállításra remélem ott találkozunk a symában.

Egyébként nekem nincsenek előitéleteim az autókkal kapcsolatban csak a gazdáikkal.
Én sok emberrel ellentétben akár egy opel kadett-et is szivesen vennék a csapott hátú formája miatt hiába mondják cigány autónak azt is.

többek között ezért sem foglalkozom azokkal akik lenézik az én kis suzuki wagon r-met mert nekem jó kocsi imádom a formáját akinek meg nem tetszik az elmehet melegebb éghajlatra.

hdnctrl 2011.09.22. 10:01:10

ha kész lesz a kocsi addigra (kész lesz), akkor biztosan megyek a symaba is.

a wagon r nekem annyira nem tetszik, viszont a splash nagyon, pedig az is ugyanaz a kategória, ugyanúgy "telefonfülke" a kocsi, de nagyon eltalálták a formáját.

kadettet én nem nagyon vennék, de nem azért, mert cigányautó vagy valami... inkább astra a-t, az is kb annyiért van.
süti beállítások módosítása