HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Átnézés

2009.09.09. 09:40 :: Sidaries

Jövő héten megyek Hollandiába és gondoltam előtte még át kéne nézetni az autót, hogy minimalizáljam az elpusztulás esélyét. Mentem is a Tibi bá'hoz, hogy egy kicsit megfigyelje az állapotot. Két napig hagytam ott, minden rendben volt az autóval, egy kisebb lyuk van a hűtőn, ahonnan olykor csöppen egy kis víz, emiatt raktak bele ilyen tömítőbaszt. Remélhetőleg ez megszünteti a folyást, de ha nem, akkor sem gáz, csak azért majd gyakran kell ránézni. Megkérdeztem a Petit, - a hivatalos Deloreanszerelőmet :) - hogy szerinte kibírja-e az utat a gép és azt mondta, hogy háááát, nem tudja. Végülis elég jól néz ki, de mégiscsak 28 éves. Szóval nem nagyon bíztatott, de optimizmusom kitart, ha egy kis csorbát is szenvedett.

Mikor megvoltunk, leléptem tankolni, hogy tele tankkal tegyem el az autót. Először kapott pár litert Ácson, hogy kibírja a komáromi benzinkútig, amiben jobban bízok, aztán elmentem pézt levenni, tankoltam, hazamentem, szokásos.

Mikor a bank előtt álltam, lőttem azért egy képet, hogy erről is legyen, ha már a szerelésről elmaradt.

Miután hazaértem még nekiestem egy kisebb javításnak, amit már régóta illett volna megcsinálnom. Lehet, hogy páran észrevettétek, de a jobb ajtónak a műanyag része nincs rendesen a helyén, így ajtónyitásnál zörög. Na ezt mondom most már megragasztom.

A középső kis műanyag az most már frankón áll, de a bőrre nem nagyon sikerült visszaapplikálni a teljes műanyagrészt, úgyhogy azzal még lesz egy menetem. Mivel egyszer már sikerült szépen felrakni, ( hogy aztán az ajtószétszedésnél leszedjük ) ezért biztosan menni fog majd most is.

Még éppen ma volt egy tipikus történet is. Tervben van, hogy veszek egy gps-t, mert mégiscsak egyszerűbb azzal közlekedni, de gondoltam átnézem, hogy a szivargyújtó frankó-e. Naná, hogy nagyobb, mint a Passaté. Most kiszedtem, aztán majd megmutatom a boltosnak, hogy na ilyen kell nekem. Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet? Én meg voltam győződve, hogy ez biztosan szabványos, erre meg nem.

 

3 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr1001370436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evil1979 2009.09.09. 19:06:42

Szabványos USA :)
Nem úgy volt, hogy sokan mentek ki a találkozóra? Ilyen messze célszerű szak(ember)barátokkal elindulni.

Mairtin 2009.09.09. 20:00:43

Én nem is gondoltam volna hogy több féle csatlakozó méret van. Utánanéztem, de itthon nem találtam ilyen jellegű átalakitót.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.09.09. 21:52:48

@Evil1979:
A legjobb, hogy Made in Germany van ráírva. :) Szóval valami európai szabvány is, de mégsem jó.
Én is örültem volna ha többen megyünk, de azért elég drága, meg időben is sok. Szóval maradt Bopat, Én és a csajok.
süti beállítások módosítása