HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - Öltözködés és nyelvészet

2010.12.24. 10:00 :: Sidaries

Ezúttal két rövidebb részt  vonok össze, mert mindegyiknek hatása volt Delorean felmentésére. Az egyik Christina öltözködése és viselkedése, a másik pedig a nyelvészet felhasználása a védelem érdekében. ( és egyben ezzel a résszel a blog új célcsoportot is megszólít. Divatvilág, jövünk! :) )

Öltözködés és viselkedés:

Az, hogy a 35 éves Christina Delorean jól tudott öltözködni, azt hiszem senkit nem lep meg, elvégre modell volt. Viszont több helyen is olvastam, hogy mennyire jól sikerült a tárgyalás egészére összeválogatnia azokat az öltözködési stílusjegyeket, amelyek végül hozzásegítették férjét a felmentéshez.

A legszembetűnőbb változtatás mindenképpen az volt, hogy Christina levágatta a hosszú haját és rövidebb fazonra váltott. Ezen kívül sokszor erősebb festést használt és a ruházkodása is jóval konzervatívabb lett. Főleg Albert Capraro ruháit viselte és több divatelemzés is foglalkozott a váltás okaival és lehetséges hatásaival. Általánosan megegyeztek, hogy tökéletesen illettek ruhái a tárgyalótermi környezetbe és sikerült elkerülnie azt a képet, miszerint nemtörődöm arisztokraták lennének.

A viselkedésével pedig tovább erősítette a szerető család, ragaszkodó feleség képét, amivel további szimpátiát váltott ki maguk felé.

A nyelvészet:

Azt már említettem, hogy az esküdtek kiválogatásánál használtak pszichológusokat, de a védelem tényleg mindent bevetett védencük felmentése érdekében. Egy érdekes kitérő volt, hogy egy nyelvészt is felfogadtak, hogy elemezze ki a 64 kazettányi hanganyagot.

Az első 30 kazettányi beszélgetés egy bankár (Benedict Tisa) és Delorean között zajlott. (Fontos megjegyezni, hogy ezek a kazetták nem kronologikus sorrendben voltak. Volt olyan beszélgetés is, ami már jóval Hoffman belépése után készült.) A nyelvész először kigyűjtötte, hogy ki milyen témákat hozott fel. Eleinte mindegyikőjük kölcsönről, befektetésről beszélt. Pár hónap után Tisa megmondta, hogy kölcsönt nem tud intézni viszont befektetőket valószínűleg igen, majd minden előzmény nélkül bejelentette, hogy drogüzletről lenne szó és ha Delorean be tudna fektetni öt millió dollárt, akkor az nagyon rövid távon megtérülne.

Delorean válaszai semlegesek voltak. Nem egyezett bele semmibe, de nem is utasította el a bankárt, mert nyitva akarta tartani a lehetőséget egy valódi befektetőnek. További beszélgetések következtek, de Deloreant továbbra sem érdekelte a kábítószer, ő továbbra is egyéb befektetőket keresett és órákon keresztül bizonygatta, hogy az autója mennyire kelendő lenne, ha megkapná ezt a kis segítséget. Mikor látszott, hogy így nem mennek semmire, a kormány stratégiát váltott.

Itt került a képbe Hoffman, akinek Delorean meggyőzése lett a feladata. A szeptember 4.-ei találkozó már nyíltan a drogokról szólt az ügynökök részéről. Itt azt mondták Deloreannek, hogy bármilyen kis befektetés is biztosítja őket Delorean "jó szándékáról", habár ezt nem fejtették ki, hogy pontosan mire gondolnak. Delorean viszont úgy tűnt, hogy úgy érti, hogy ez jelenti a lehetőséget rendes befektetőkre. Mikor az ügynökök tovább magyarázták az üzletet Delorean azt mondta, hogy: "Ez veszélyes lesz." Az ügynökök ezt pozitív jelnek vették és tovább beszéltek.

A beszélgetések alatt kétszer hazudott. Egyszer mikor Tisának azt mondta, hogy az utolsó két millió dollárját is elvitték a hitelezők és egyszer, mikor indirekt módon, de az IRA-ra hivatkozott, hogy miattuk kell, hogy legális legyen az üzlet.

A nyelvész végül készített egy összegzést a felhozott témákról. Delorean felhozott témáinak a nagy része a befektetőkre és hitelre irányult, amit a bankár fent is tartott az utolsó pillanatig, habár a drogtémát folyamatosan próbálták elfogadtatni Deloreannel, aki csak nem akart ráharapni. Ez odáig fajult, hogy a szeptember 4-i megbeszélésen mindegyikük folyamatosan használta a befektetés szót, de mindegyikük másra gondolt az értelmével kapcsolatban és ettől az összes beszélgetés kétértelművé vált..

Végül a nyelvész még kiemelt pár dolgot:

- Az egyik, hogy Delorean soha nem mondott igent a drogügyre. Mindig kitérőlen válaszolt vagy a saját koncepciójába helyettesítette be a válaszát.

- A 64 kazetta azt az illúziót kelti mintha rengeteg bizonyíték lenne Delorean ellen. Az igazság az, hogy azért van ilyen sok hanganyag, mert Deloreant ennyi ideig nem tudták meggyőzni a részvételről.

- A kábítószerek folyamatos említése azt a látszatot kelti mint ha Delorean is részt vett volna az egészben, de ez tényleg csak látszat. 

1 komment

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr142506198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 15:57:30

kurva jó a sztori eddig :D tisztára izgulok, vajon mi lesz a vége :D pedig tudom
süti beállítások módosítása