HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Alvázszámok, Alváz-számok, motorszámok

2011.08.26. 10:00 :: Sidaries

Mára egy rövid bejegyzés jön, mert habár meg kell említeni ezeket a dolgokat is a blogon, de annyira nem nagy téma, hogy többet tudjak írni róla. Valamint nincs más dolog, amivel össze lehetne húzni egy bejegyzésbe. Úgyhogy akkor nézzük, hogy milyen fontosabb számokkal találkozhat az ember egy Deloreanen és melyik mit jelent.

Az első és legfontosabb a VINszám. Ez a Vehicle Identification Number, ami alapján az összes Deloreant azonosítani lehet és alvázszámnak szoktuk fordítani. Az autón több helyen is lehet találkozni vele. A legszembetűnőbb a vezető oldali ajtó alatt egy szegecselt kis tábla, valamint a szélvédő alatt egy szintén szegecselt, vagy korai autók esetén ragasztott tábla. A VIN utolsó öt számjegye feltűnhet még az ajtókárpitok alatt és esetenként más helyeken is. Volt, aki még a bal első acélelem alatt is talált VINszámot. Erről bővebben nem írnék, sokszor említettem már mindenfelé.

Jelenleg fontosabb a motorszám. Ha jól tudom, akkor az USÁban ezt nem nagyon tartják nyilván, ezért elég nehéz információt szerezni róla. Külön probléma, hogy a motorszámot elég nehéz leolvasni, mert ha az autó hátuljánál állunk, akkor bal oldalt lent a katalizátor alatt található. Valamikor már nekem is meg kéne néznem, mert érdekes lenne, habár semmilyen összefüggésben nincsen a VINszámmal.

És most jön az igazi finomság, az IGAZI alvázszám. Csak mert a VINszám az inkább csak az autó sorozatszáma, de a Delorean egyes alkatrészeinek külön száma is van, így pl. az alváznak is. Ha a motorszámot nehéz volt leolvasni, akkor ezt aztán szinte teljesen lehetetlen. Az egyik jellemző hely, az alváz leghátsó részén található, ahova filccel fel szokták írni. Valahogy eképpen:

Ez sincsen semmilyen kapcsolatban a VIN számmal, bár a gyártás felfutásával a késői '81-esektől kezdve már egyre közelebb vannak egymáshoz a VIN és alvázszám. Hivatalosan ez a szám még megtalálható az alváz bal hátsó belső részén is. A korai autóknál néha ráhegesztve vagy filccel ráírva, későbbieknél inkább dombornyomással. Ez a szám nagyon sokszor olvashatatlan a kosz, esetleg a rozsda miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr113179662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása