HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Fejlesztések - DMCNW

2011.11.18. 10:00 :: Sidaries

Eddig külön alkatrészenként mentem a felsorolásban, de akkora fejlesztések mint a motor, futómű és alváz, más esetekben már nem voltak. Ezért ma a DMC Northwest fejlesztéseit veszem sorra, később meg majd ahogy alakul.

A DMCNW fejlesztései minden esetben Wings márkanév alatt futnak. Három fő fajtájuk van, a Wings-A-Loft, a  Wings-A-light és a Wings-B-Cool. Ezek alatt a márkanevek alatt vannak a valódi alkatrészek.

A Wings-A-Loft családba elsősorban a zárakkal kapcsolatos dolgok tartoznak. Az egyszerű gyári zár masszívabbra cserélésétől kezdve a távirányítós nyitáson és riasztórendszeren keresztül akár az ajtók és csomagtartó távoli nyitásáig. Megéri átbogarászni a listát, pár dolog akár még hasznos is lehet. Viszont kétségtelenül látványos. Talán ezért is ez a legnépszerűbb.

A Wings-A-light család már sokkal hasznosabb dolgokat tartogat. Először is egy harmadik féklámpát, ami az autó alacsony építése miatt egész jó ötlet lehet, bár én nem rondítanám el vele az autót. (Lehet, hogy ezért szállt belém tavasszal a Suzuki?) Valamint egy sokkal hasznosabb dolgot, egy kis relét, amely a fő világításkapcsolót tehermentesíti. A leírás alapján ezzel jelentősen növelhető a kapcsoló élettartama. Nem tudom, hogy  ez mennyire igaz, de azt sok helyről hallottam már, hogy a fő világításkapcsoló nem tartozik a villanymérnöki munka sikerfejezetei közé. Ugye skynet? :)

Végül pedig a Wings-B-Cool család, ami a Delorean hűtőrendszerén fejleszt. Itt elsősorban a radiátorhoz és a hűtőventilátorokhoz nyúltak hozzá és tették megbízhatóbbá. Korábban már írtam róla, hogy a Delorean farmotoros autó révén mennyire érzékeny a hűtési gondokra. Én személy szerint nem dobnék ki egy tökéletesen működő gyári rendszert egy ilyen kedvéért, de egy felújítás vagy jelentős hiba esetén elgondolkodnék a cserén.

2 komment

Címkék: fejlesztések

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr543387099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p-parker 2011.11.20. 20:00:37

A világítást mindenképp érdemes lerelézni ,nemcsak a kapcsolókat tehermentesíthetjük ezzel(így az élettartamát is megnöveljük..) hanem a lámpák fényereje is nagyobb lesz !

hdnctrl 2011.11.21. 14:04:03

nekem valszeg OT vizsga után megy a vészvillogó kapcsolója (tudtommal azon is 20 amper megy keresztül) is a kukába, és helyette az új megoldás lesz.
süti beállítások módosítása