HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kis dolgok, érdekes dolgok

2013.08.23. 10:00 :: Sidaries

Külön egyik téma sem lenne elég, de így egymás után dobálva kijön belőlük egy kisebb pénteki bejegyzés. Az első kép már hónapok óta várja a többieket, hogy végre kikerülhessen.

Először egy kép Christopher Bradleyről, a DMCL egy közkedvelt figurájáról. Ő az a kép jobb oldalán fehérben, csokornyakkendővel. A kép a gyárban készült, ahol a Kísérleti Műhely (Experimental Workshop) főnökeként dolgozott 1979 elejétől 1982 közepéig, végéig, miután otthagyta előző munkahelyét, a Bristol Carst. Ez a műhely felügyelte a gyáritól eltérő specifikációjú Deloreanek készítését, mint a jobb kormányos, az európai verziójú vagy a turbós autók, de része volt az első autók készítésében, a sajtóesemények intézésében is. Nagyon sok jegyzetet, dokumentumot készített, amit aztán a gyár bukásával meg is mentett. 2004-es halála után 10 évvel találták meg ezeket a dokumentumokat és testvére a Delorean Múzeumnak ajándékozta.

christopherbradley.jpgAztán egy rendszám, ami a Bill Collins céges autójának a rendszáma volt. Mivel '79-ben felmondott ezért biztos, hogy nem DMCről volt szó és sajnos arra is kicsi az esély, hogy a Proto-1-é lett volna.

billcollinscompanycarplate.jpgVégül pedig egy hivatalos dokumentum arról, hogy ezentúl megszüntetik a Deloreanekhez adott szerszámtáskát.

szerszamtaskamegszuntetes.jpgDick Brownnál írtam, hogy ez elsősorban neki bökte a szemét, mert annyira rossz minőségű volt, hogy szerinte inkább rontott az autó összképén, mint javított. Emiatt, ha jól látom, akkor egy jó részét teljesen megszüntették, az emelőt pedig átalakították költségcsökkentési okok miatt. Ami annyira fontos volt, hogy kétszer is odaírták az okok közé. A módosítás június végén történt.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr725471750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása