HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Rossz volt az idő

2017.02.03. 10:00 :: Sidaries

Rossz volt az idő, ezért nem mentem a Deloreannel már egy hónapja. És mivel annyira rossz volt, ezért be sem indítottam. Egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy -20-ban szadizzam szegényt, plusz a garázsajtó is befagyott. Így szegény csak állt a hidegben, mert hát ez a garázs bizony még nem fűtött és várta a jobb sorsát. Múlt hét pénteken aztán már 0 fok körül volt a hőmérséklet, itt volt az ideje, hogy beindítsam.

minuszhuszbanho.jpgAz első meglepetés az ajtó kifeszegetése után ért, ugyanis az autó bal elejét belepte egy kis hó, ami bejött a nyitott garázsablakon. Erre azért van szükség, mert egy közeli pince miatt nagyon párás tud lenni a garázs olvadáskor és ha be van csukva az ablak és le van takarva az autó, az néha azt eredményezi, hogy a takaró alatt vizes az egész karosszéria. Emiatt nem takarom le télen. És emiatt lett most egy kicsit havas. Nagy gondot nem jelent, de legalább csinálhattam egy jó képet.

minuszhuszbanoldalrol.jpgAz elvárásoknak megfelelően nagyon nehezen indult. Nem annyira, mint a Passatom a -25-ben, miután az összes izzítógyertyája bedöglött, de egy benzines autóhoz képest tényleg nehezen. Viszont mikor beindult, onnantól már szépen járt, nem ingadozott az alapjárat. Eleinte csak járattam egy kicsit magában, de aztán úgy gondoltam, hogy egy kicsit meg kéne mozgatni. Nem annyira, hogy az utcára is kimenjek, elvégre tele volt sóval minden. de legalább a garázs elé kimentem, hogy a gumik is mozogjanak, nehogy eldeformálódjanak. Nem mintha olyan sokat számítana, mert már meg vannak rendelve a következők, de a megszokás az megszokás.

minuszhuszbandoglotteleszkop.jpgKiálltam, kipróbáltam mindent és meg is lett a tél első áldozata. Az egyik motortér feletti műanyag rész teleszkópja úgy tűnik szétfagyott. Semmit sem tart, lehet újat rendelni. Szerencsére minden más működik, ez meg belefér az éveleji első javításba. Aztán úgyis jön egy kisebb felújítás az OT-ra.

Körülbelül negyed órát járattam, ezalatt felmelegedett üzemi hőmérsékletre, párszor még ki-be álltam, aztán visszatolattam a helyére. Szerencsére most már nem kell ilyen sokat várnia, hétvégén - ha javul az idő - akkor megyek egy nagyobbat.

5 komment

Címkék: vezetés szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr6712178042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.02.03. 11:56:19

Csupa só lesz minden a hétvégén is. Én beindítom, de biztosan nem megyek vele az utcára.
Teleszkópot párban rendelsz?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.02.03. 13:08:52

@scuynat: Hát könnyen lehet, hogy igazad lesz, de ez most egy kötelező program. Jobb let volna a szép idő, de most ezt dobta a gép. Meg a tavaszi rendberakás miatt most annyira nem érdekel.

Még nem tudom. Két éve vettem max. az újakat, szerintem egy is elég. Majd kitalálom. Neked is kéne, ha veszek?

hdnctrl 2017.02.04. 19:04:22

@Sidaries: azért gonfdoltam, hogy párban vegyél, hogy egyforma legyen a két teleszpókod, nekem nem kell.

Én ma beindítottam a járművet, első alkalommal nem indult, mert lemerült az akksi (állt a mínusz 15-ben pár hetet ugye). Aztán pár óra töltés után azt írta a töltő, hogy tele, és el is indult. Viszont arra jöttem rá, hogy egész könnyen beindul, ha előtte kap benzint, tehát pumpálni kell egy kicsit a gázpedállal indítás előtt és annyi. Persze ettől még elviszem Érdre, ha lesz rá idejük.

a8zoli 2017.02.04. 22:21:35

nekem is volt regi audimnäl teleszkop problema , würth multi spray segitett rajta , ha van eseteleg ilyened v ismerösnek egy probät meger.
apropo van egy sorozat a goldberg csaläd es totäl a 80as evekben jätszodik az egesz sorozat
az 109 es epizod pedig deloreanes ;)

www.imdb.com/title/tt3233668/?ref_=ttep_ep9

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2017.02.06. 11:48:44

@scuynat: Nekem nagy meglepetésemre egy hónap állás után is teljesen jó volt az aksi. Viszont a két csomagtartós teleszkóp is döglött. Nem sokáig bírták, talán két évesek. Rákérdezek az Ednél, aztán aszerint rendelek. Érd mindenképpen megéri.

@a8zoli: Teljesen megdöglött a teleszkóp, kiment belőle az összes gáz, szerintem ilyenkor már nem segít semmiféle spray.

Ez jó. :) majd egyszer erre is ránézek. Kösz.
süti beállítások módosítása