HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - Az ügyvédek és a bíró

2010.12.10. 10:00 :: Sidaries

Ahogy az egy ilyen horderejű ügy esetében lenni szokott, az ügyész, az ügyvéd és a bíró is magasan képzett felkészült szakember volt. Őket szeretném a mai részben bemutatni.

Robert Takasugi - Bíró

Takasugi, mint neve is mutatja japán felmenőkkel rendelkezett. Emiatt gyerekkora elég nehéz volt, ugyanis a második világháború alatt a szüleivel együtt a kaliforniai Tule Lake internálótáborba zárták négy évre, ahol elvesztette apját. Sokak szerint ennek volt köszönhető, hogy inkább a védelemnek szokott kedvezni és hogy mindent elkövetett azért, hogy igazságos ítélet szülessen. 

A táborból a háború végével szabadult, majd az UCLA-n végzett. Harcolt a koreai háborúban és 1959-ben szerezte meg jogi diplomáját. Kisebb bíróságokról küzdötte fel magát egyre magasabbra, végül pedig a los angelesben lett szövetségi bíró, majd később a legfelső bíróság tagja. Nem tartozott a bírói elitbe, azok közé, akik a kormányzati munka után vagy egy nagy presztízsű jogászcég szárnyai alatt kerültek bírói székbe. Ennek ellenére munkatársai elismerték igazságosságát még akkor is, amikor ellenük döntött.

John Delorean ügye karrierjének egy nagyon fontos állomása volt, habár ő döntött a múlt héten említett Larry Flynt ügyben is és egyéb híres ügyekben is. Többször szembement az állammal, kritizálta a 2001 szeptemberi események eredményeként létrejött "Patriot Act"-ot, és védett terroristagyanús csoportokat is.

2009-ben halt meg 78 évesen.

Howard Weitzman - Delorean védőügyvédje

Weitzmanról általában azt mondták, hogy kicsit kisfiús, de rendkívül rátermett, a tárgyalóterembe való ügyvéd volt, akit a győzelem szelleme lengett körül. Egykoron a haditengerészet pilótája volt, majd a san diegoi egytemen szerzett jogi diplomát summa cum laude minősítéssel. Dolgozott Chicagoban a szervezett bűnüldözési osztályon, de végül Kaliforniába ment és elsősorban drog és szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügyekre specializálódott. Pozitív, nyílt és sokszor laza showman-szerű stílusa és fellépése azonban nem jelentett mindig automatikus sikert és több komoly ügyet is vesztett a praxisa során.

Ezek egyike volt egy 1983-as ügy, amiben egy 44 éves nőt kellett védenie kábítószer kereskedelemből származó pénz tisztára mosásának az ügyében. A nő 25 évet kapott.

Később több híres ember védőügyvédje is volt, pl. Michael Jackson, Arnold Schwarzenegger, Courtney Love, Marlon Brando, O. J. Simpson stb. Jelenleg is dolgozik, itt a honlapja.

Delorean kábítószerügyében Donald Ré segítette. Később Delorean sikkasztási perében is ő védte szintén sikerrel.

Két fia született, 2021. április 7-én halt meg.

James P. Walsh - Az ügyész

Walsh Weitzman teljes ellentéte volt. Sokkal pragmatikusabb céltudatosabb és komolyabb volt, mint kollégája. Konzervatívabb volt öltözködése és viselkedése is. 

Karrierje során folyamatosan a kormányt képviselte főleg drogügyekben, amiknek a nagy részét meg is nyerte. A leírások szerint tökéletesen megfelelt a sótlan, de hatékony kormányalkalmazottnak. A Deloreanügyben nem csak a tárgyaláson vett részt, hanem már a nyomozati munkában és a csapdába csalásban is. Ez a tárgyaláson elég rossz fényt vetett rá, főleg mikor kiderült, hogy az egyik kazetta megtekintése után még koccintott is az ügynökökkel ezt mondva: "Uraim, már látom magunkat a Time címlapján."

Delorean ügyében Robert Perry volt a segítsége.

2 komment

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr352499390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 15:39:57

"A Deloreanügyben nem csak a tárgyaláson vett részt, hanem már a nyomozati munkában és a csapdába csalásban is. Ez a tárgyaláson elég rossz fényt vetett rá, főleg mikor kiderült, hogy az egyik kazetta megtekintése után még koccintott is az ügynökökkel ezt mondva: "Uraim, már látom magunkat a Time címlapján."

de most egy ilyen kapcsán az USA-ban nem kiáltanak azonnal összeférhetetlenséget? nálunk ha leköpik a bírót, már újra kell kezdeni az egész tárgyalást más helyszínen, más bíróval

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.11.25. 16:03:40

@scal: A per elég hosszú volt, ezek időközben derültek ki. Részben ennek is köszönhető Delorean felmentése.
süti beállítások módosítása