HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kész az új kárpit

2015.04.08. 10:30 :: Sidaries

Nagy az öröm. Ahogy már legutóbb is írtam, végre pontot tehetek egy 2008 óta tartó történet végére. Na jó, igazából inkább egy erős vesszőt, majd elmondom miért. Ott hagytam abba, hogy elkezdték a Delorean már régóta esedékes kárpitozását. Ez, ha jól emlékszem, egy csütörtöki napon történt. Innentől pár naponta beszéltünk hogy hogyan haladnak és ahol lehetett segítettem. Voltak bajok.

Arról ugye írtam már korábban, hogy valamiért beázott az autó egy jó ideje. Megtalálták a hibát, a tetőkárpit alatt (fölött, nézőpont kérdése), az üvegszálas részen egy csavar hiányzott és ott be tudott folyni a víz. Tulajdonképpen lyukas volt a tető. Megjavították, remélhetőleg most tényleg rendben lesz minden.

Aztán az ülés háttámláját leszedték és mivel szanaszét volt törve, kicserélték, most jó. Pontosabban csak jobb, mert azóta már egyszer leesett, de közel sem annyira vészes mint volt. Szóval ez igazából csak fél pont.

tetokarpitjavitva.jpgA tetőkárpitot kicserélték az alatta levő rész javítása után. Azt már írtam korábban hogy a beázások után elvetemedett a kárpittartó "alaplap". Ezt megcsinálták, a kárpitot új plüssel újrahúzták. Ez tökéletes lett, nem vehető észre a különbség a régihez képest és az ajtók régi kárpitjával is azonos.

Csináltak két szőnyeget, amik olyanok mint gondoltam. Rávarrták a két felvarrót is, amit még ezer éve rendeltem Edtől. Ez is pont olyan mint amilyennek lennie kell. Képet nem tudtam róla készíteni, mert túl sötét volt a garázsban.

aoszlopjavitva.jpgVégül pedig az "A" oszlop, ami viszont kicsit már problémásabb volt több okból is, és ami miatt az írás eleji pont inkább csak vessző. Először is küzdöttek vele hogy egyáltalán hogyan javítsák meg, gondolkodtak a szélvédő kiszedésén is, de szerencsére erre végül nem volt szükség. Végül maga a munka tökéletes lett, de a szín már nem annyira. Mikor nézték a hibát, akkor is mondták hogy nehéz lesz pont ilyen bőrt találni, mert nagyon nehéz 33 éves nap által kiszívott bőrt keríteni és valóban nem is sikerült. Őszintén szólva használat közben nem észrevehető, de ha valaki kimondottan ránéz belülről az "A" oszlopra, egyből látszik hogy más a színe, kicsit sötétebb.

aoszlopbelul.jpgElőbb-utóbb a műszerfal többi részét is hozzá kell majd bőrözni, de attól nagyon ódzkodom, mert ahhoz szét kell szedni a teljes belső teret és akkor felszakad az a tömítőanyag, ami a Deloreanszagot adja az autónak, amit én annyira szeretek. Esélyes hogy várok újabb 6-7 évet ezzel a mutatvánnyal.

Az egész munka egy hétig tartott és 70000 Ft-ba került. Egyik sem vészes.

Végül pedig még a hazaútról egy szót, ami szokás szerint eseménytelen volt a hűtővíz csöpögését leszámítva. Annyit azóta már sikerült kideríteni hogy valahonnan jobb elölről csöpög. Nem a hűtőből, szóval biztos valami illesztés lesz a hibás. Egyelőre még nem látom hogy hol a hiba, fel kéne hozzá emelni az autót. Előbb utóbb az is meglesz.

6 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr707349094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2015.04.08. 12:52:05

Az ülésen levő szakadásokkal, karcokkal tudtak csinálni valamit?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.04.08. 14:50:31

@Szabi DMC: Két apró lyuk van a sofőrülésen, azzal nem tudtak mit kezdeni.

hdnctrl 2015.04.08. 15:28:20

"Képet nem tudtam róla készíteni, mert túl sötét volt a garázsban."

LOL... vaku? :D
süti beállítások módosítása