HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

DML - Néhány Ban és BTTF replikák

2012.08.31. 10:00 :: Sidaries

Megint egy DML-es bejegyzés, mert mostanában nagyon forró a hangulat. Szokás szerint előbb egy kis visszatekintés:

A DML az indulása óta moderált levelezőlista. Ez azt jelenti, hogy ha valaki írt egy levelet, akkor az nem került elküldésre amíg egy moderátor jóvá nem hagyta. Emiatt aztán a levelek jelentős késéssel érkeztek meg és a DML is alkalmatlanná vált bizonyos feladatokra. Ha valaki hosszú felújításban volt vagy a DMC történelméről kérdezett, akkor oké volt, de ha azonnali segítség kellett, akkor túl lassú volt a reakcióideje. Régebben, a net lassú őskorában ez nem volt annyira zavaró, mert minden DMC-vel kapcsolatos információt megbecsültek a tulajdonosok, de mostanra minden felgyorsult és minden információra azonnal van szükség. Emiatt a DML kezdett veszteni a népszerűségéből, amit a készítők a moderálás feloldásával kompenzáltak.

Rövid távon tényleg hatásos volt a dolog, mert hirtelen sok új ember is nekiállt levelezni és a válaszok azonnal érkeztek, amire azonnal lehetett válaszolni, a levélmennyiség pedig a sokszorosára nőtt. Megjelentek azonban a gondok is. Néha becsúszott pár spam - ami a kisebb gond volt. Sokszor azonban a vita pár levélen belül váltott át személyeskedésbe, egymás autójának a fikázásába. A flamewarok - mint a már megírt karburátor K-Jet téma - is gyakoribbak lettek.

Ezért aztán pár hete a moderátorok kénytelenek voltak keményebben fellépni. Bill Robertson - akit a fenti linken is említettem - a dmctalkon végül bannolva (kitiltva) lett, stevedmc (aki néha akkor troll, hogy napon kővéválik) pedig ideiglenes bant kapott. Valamint a DML-en az kettőjük leveleit már moderálják a többiekével szemben. Szomorú fejlemény, de szükséges volt. Persze megjelentek néhányan, akik szerint a moderátorok igazságtalanok voltak és ezzel tovább szítják az indulatokat. Aki erről többet szeretne olvasni, az itt keresgélhet. Én nem bírtam végigolvasni.

És ha már puskaporos hordókról beszélgetünk, akkor most értünk el a másik témához, a BTTF replikákhoz. Itt már sokat írtam róla, most csak pár dolgot szeretnék még mellérakni. Már az előző linken is írtam, hogy elég megosztott a közösség a replikákkal kapcsolatban, de most egy nevet is említenék, aki az egész vitát nehézzé teszi. Ez pedig Dracula, aki olyan fanatikusan utálja a replikákat, hogy az már beteges. Egy percen belül tesz bármilyen replikákkal kapcsolatos beszélgetést anyázássá. Amikor pedig emiatt figyelmeztették, megsértődött. Mellesleg iraki veterán és román származású (innen a neve). Szóval itt is van baj. :)

Miért is fontosak ezek a dolgok? Szerintem azért, mert ez a pár ember az egész közösségi életet megmérgezheti, ha nem tartják kordában őket. Márpedig ha bedöglik a DML és a dmctalk, akkor sokkal nehezebb lesz egy Deloreant fenntartani. Mellesleg az én blogírásom és sokkal problémásabbá válik.

1 komment

Címkék: közösség replika

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr504743158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bopat 2012.09.01. 04:23:59

A levelező listát már rég letiltottam, nem érdekel ami ott folyik, semmi hasznos csak az anyázás.
süti beállítások módosítása