HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Miért jó a DCM?

2015.01.07. 10:00 :: Sidaries

Pár napja beszéltem az Atival és előjött a klub is, mint téma. Szokás szerint röhögés lett a vége, mert ennyire kaotikus és decentralizált szervezet szerintem a világon sincs. Levéve persze a DMC Írországi gyárát, ami ugye egy szedett-vedett kupleráj volt. Aztán ahogy eszünkbe jutott pár történet, gondoltam, megírom ezt a bejegyzést is, hátha valaki kedvet kap, hogy regisztráljon a fórumra, mert a klubélet főleg ott zajlik.

Először is a klub ráér. Mindig. Elvégre időgépeink vannak nem? Ennek a Pató Pált megszégyenítő kapkodásnak vannak olyan hátulütői, hogy a jellemzően év elején, február környékén felmerülő pólókreálási folyamat végjátéka november, december környékére szokott befejeződni. Néha van hogy hamarabb, de inkább később. Olyannyira, hogy a tavalyi, hatodik éves klubpólót el is felejtettük. Bár mondjuk ahogy néztem, van még egy-kettő ötéves a szekrényemben, szóval ha valaki kér, akkor még lehet venni.

Másodsorban a klub szervezete nagyon laza. Nincsenek főnökök, nincsenek beosztottak, nincsen költségvetés, minden ad hoc módon működik. Persze vannak akik többet dumálnak, mint én is, vannak a fórumon névleges rangok, de akinek van legalább 10 hozzászólása, az már teljes jogú tagnak minősül és a szava majdnem ugyanannyit számít, mint bármelyik alapítóé. Persze ennek az ultrademokratikus berendezkedésnek és toleranciának a folyománya a következő tulajdonság:

A tökéletes döntésképtelenség. Mivel mindenki odafigyel a másikakra, ezért a konfliktuskerülés egyben a konfrontációkerülést is jelenti, ami sokszor a véleménynyilvánítás elmaradásában nyilvánul meg. A klub elmúlt hat évében eddig egy olyan konfliktus volt, ami valóban komoly volt, de azóta arról sincsen szó. És ez így van rendjén. Ennek a paradicsomi idillnek nagy segítője a teljes politikamentesség. Eddig soha, senki nem nyilvánította ki párszimpátiáját vagy pártunszimpátiáját, az egyetlen általánosan elfogadott politikai vélemény az hogy: "Bazmeg a parlamentben mindenki ilyen hülye?"

Aztán kicsit más téma. Van egy olyan fura szokás, ami bár nem direkt alakult ki, de mégis így van. Nem bírunk szép időben klubtalálkozót szervezni. Eddig a találkozóink 90%-a vagy baromi hidegben, vagy gatyarohasztó melegben történt. Persze ez alól kivétel az, amikor valaki más által szervezett találkozóra megyünk el, ott jellemzően jó idő van, de szerintem mindenki emlékszik az egyik júniusi Tavasznyitó Klubértekezletünkre, (lásd második és negyedik bekezdés) ahol szaharai hűsölés volt mindenkinek az álma vagy éppen Zsiga novemberi (elméletileg) kerti sütögetésére.

Végül pedig még valami. A klubban sok az általános autóbuzi. Emiatt sokszor kerülnek elő általánosabb témák és a klub gépparkját is megéri megnézni. A Vissza a Jövőbe egy fórumtémát levéve nem jellemző, bár az idei év nehéz lesz a 2015-ös dátum miatt. Majd kitalálunk valami okosságot, hogy miért is nem jöttek be a BTTF jóslatai. Ha jól számolom, akkor úgy december közepére meg is lesznek a frappáns válaszok.

5 komment

Címkék: közösség

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr247048239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2015.01.07. 18:19:19

:D :D :D

Az idén tervezek egy találkozót Gödön... Lassan el is kezdem szervezni :)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.01.08. 18:42:19

@dubniczki: Ha most nekiállsz, akkor egy kellemesen hideg őszi napon már menni is fog. :)

hdnctrl 2015.01.09. 00:31:14

azt azért várjuk meg, hogy visszaállítsák az m2 "autópálya" (vagy mi) ingyenességét ezek a kedves fiúk.

bopat 2015.01.11. 15:23:45

Te Sid, mi idén terveztünk egy Ed látogatást. Lesz belőle valami a részedről?
Mert én megyek, ha törik ha szakad.
Dátum nekem mindegy, alkalmazkodom hozzád, de legkésőbb május vége, mert aztán nekem jönnek a hosszabb távolléteim.
Majd írok a fórumban.
süti beállítások módosítása