HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A "Vissza a jövőbe"-autó Magyarországon

2016.03.15. 08:00 :: Szabi DMC

Na jó, most egy kicsit túloztam a bejegyzés címében, de ha nem is az egész autó, azért legalább pár darabja hozzám került az első mozifilmben főszerepet játszó Deloreannek. Kezdjük a sztorit 2012-ben, amikor a Universal stúdió kültéri kiállításán már olyan mértékben ment tönkre illetve lopták szét a Vissza a jövőbe forgatásán használt úgynevezett A-kocsit (azaz a fő jelenetekben játszó Deloreant), hogy a rajongók összefogtak, és saját pénzből belevágtak egy hosszadalmas restaurálásba. Ilyen szomorú állapotban volt az autó a munka kezdetekor:

Mire ismét régi fényében csillogott a Delorean, a felújítók teljesen lenullázták magukat anyagilag. Ekkor egy okos ötlettel meghirdették az autóról lecserélt eredeti alkatrészdarabokat a Kickstarteren. Vagyis a rajongók utólag adakozhattak a felújításra és az erről készült dokumentumfilm elkészítésére, cserébe pedig kaptak egy sorszámozott relikviát a kocsi darabjaival és Bob Gale eredeti aláírásával (aki nem tudja, ki az a Bob Gale, az most jó mélyen nézzen magába :)). Több mint egy év várakozás után befutott az én példányom is:

displp1030801.JPG

Külön ügyeltek arra, hogy az időgépes felszerelés darabjait küldjék a rajongóknak, ne mondjuk egy kiszerelt fékcsövet. A készítők kommentárja szerint az én példányomba került egy darab az időgép "füstölőjét" tápláló csőből…

finalairtube.jpg

… a kocsi oldalán és elején körbefutó flux band-ből (magyarul ezt "fluxus pántnak" kell mondani? :))…

finalfluxb.jpg

... és végül egy kis szürke bőrdarab az ülésből vagy a kocsi belső burkolatából:

finalleather.jpg

Szóval esélyes, hogy Michael J. Fox és Christopher Lloyd fenekének lenyomatát őrzöm a vitrinben :). Egyébként kevesebb, mint 200 darab ilyen emléktárgy készült, és éppen az egyediség megőrzése miatt kockáztam ki a fotókon az enyém sorszámát. Egyszer még sokat fog érni, és az árából veszek egy repülő mozdonyt :)

p1030856.JPG

Végül egy kevésbé vidám hír: hogy a címbeli állítás második része se legyen teljesen igaz, a Vissza a jövőbe-kocsi darabjai sajnos nem maradnak Magyarországon. Amikor ezeket a sorokat írom, már a Királynő alattvalójaként termelem a brit GDP-t, és pont hiányzik ide egy pár autóalkatrész az üres falra ;)

Ezzel Szabi elbúcsúzik a Delorean-blog olvasóitól; 2 és fél év deloreanezés és 74 blogbejegyzés után más dolgokra kell majd koncentrálnom a közeli és távoli jövőben. Aki végigkövette az „olasz Deló” avagy DLO-981 történetét, az tudja, hogy sok kalandon mentünk át az autóval, és most fájó szívvel tettem le egy garázs mélyére még otthon, Magyarországon. Egyelőre nem tudom, mi lesz a kocsi sorsa, de ha a hazalátogatásaimat hozzá tudom igazítani a Delorean-találkozókhoz (jön az Oldtimer Premier, sőt, talán a filmbéli Delorean megépítője, Kevin Pike is benéz majd a klubba 2016-ban), akkor lehet majd még látni az autómat a jövőben.

Habár én ott már jártam ;)

2 komment

Címkék: vissza a jövőbe Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr508453196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2016.03.15. 17:03:29

Kösz az eddigi munkát, sok lett belőlük index címlapos, örülök, hogy megírásra kerültek. :)
Remélem a jövőben is írsz még néha egy-egy bejegyzést, ahogy időd engedi!

p-parker@freemail.hu 2016.03.15. 19:43:54

Borzasztó nézni azokat a fotókat az időgépről ! :( Mondjuk eleve nagy hiba volt a szabad ég alá ,ennyire nyitott helyen kiállítani ,főleg ha valóban a forgatáson használt autóról is van szó !Nem is értem mit gondoltak a szervezők ?Naná ,hogy lelopják amit csak le lehet ,pedig nem is Magyarországról van szó ... :( Minden esetre szépen rendbe rakták ,és remélem méltó helyre került végül . :)
Köszönjük Szabi az eddigi bejegyzéseidet ,de azért remélem a fórumra azért jössz ezek után is !
süti beállítások módosítása