HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Delorean halála

2011.03.19. 10:00 :: Sidaries

Már írtam hétfőn, hogy a pénteki bejegyzés szombaton lesz és ennek oka volt. Ezúttal nem más dolgom akadt, hanem március 19. egy fontos évforduló. A címből már kitalálható, hogy minek az évfordulója, 2005 március 19.-én halt meg John Zachary Delorean, akinek hatásaként írom ezt a blogot és jött össze egy kisebb olvasótábor. Mivel még nem emlékeztem meg itt a blogon a haláláról, ezért ma egy kicsit halálának körülményeiről szeretnék írni.

John Delorean 80 éves korában halt meg a New Jersey állambeli Summit kórházában stroke komplikációk miatt. Halála előtt Bedminster Townshipben élt, azonban nem itt temették el, hanem hazavitték Detroit mellé és a White Chapel temetőben helyezték örök nyugalomra Troy városában, Michiganben. Második világháborús szolgálatainak emlékére katonai tiszteletadást kapott.

deloreantemetese1.jpg

deloreantemetese2.jpg

A temetés alatt a kapunál 25 DMC-12 állt. Hamvasztás előtti utolsó ruhája egy kék farmer volt egy fekete motorosdzsekivel utalva lázadó természetére.

A sírkövének érdekes története van, amit szeretnék még megosztani.

Tamir Ardon, (akiről már a blogon is írtam) a család barátja volt, így amikor Delorean meghalt, a család úgy gondolta, hogy egy DMC-12-t kéne vésni a sírkövére. A temetkezési vállalat megoldhatónak ítélte, ezért egy képet kért az autóról, amit használhatnak és a család Tamir oldalát ajánlotta nekik, hogy onnan válasszanak képet. Kapcsolatba is léptek Tamirral, aki megígérte nekik, hogy ha magasabb felbontású kép kell bármiről, akkor szívesen segít. A közvetítő megköszönte a segítséget, majd egy jó darabig nem jelentkezett. Később telefonáltak neki, hogy szeretné-e megnézni a már elkészült sírkövet mielőtt felállítják a temetőben és mivel Tamir éppen arra járt, így beleegyezett, majd sokkot kapott.

Ugyanis a hölgy a temetkezési cégnél a rengeteg képből pont az ő Deloreanjét választotta ki és rakta rá a sírkőre. Azért lehet biztosan tudni, mert Tamir egy kicsit módosított az autóján és ez tökéletesen látszik a sírkövön. A kerekek is kifelé vannak tekerve és az egyedi lámpabúrák is látszódnak. Tamir szerint furcsa, de megtisztelő érzés.


Végül pedig egy videó, ami a White Chapel Cemetery néhány híres sírját járja végig. Deloreané a legelső.

John Delorean halála természetesen a hírekbe is bekerült. Beágyazni nem tudom, de itt megnézhető

3 komment

Címkék: john delorean dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr852620107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2011.03.19. 22:09:49

brutál, hogy pont egy módosított lámpabúrás DMC-12 van a tombstone-on. szerintem az egyik legjobb/legszebb/legfontosabb részlet a kocsin pont az első lámpa.

bopat 2011.03.20. 12:53:37

A videó kész katasztrófa... 10 mp után abbahagytam, ezt nem lehet nézni.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2011.03.20. 20:17:14

@bopat: Én sem néztem tovább. Vicces ahogy papírról sem tudja rendesen felolvasni. Viszont legalább csinált videót egy helyről, ahova nem tudom eljutok-e valaha.
süti beállítások módosítása