HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Deloreanszervizek

2011.02.16. 10:00 :: Sidaries

Ez megint egy olyan bejegyzés lesz, aminek a darabjai már fent vannak a blogon, de összeszedve még nem írtam róla, pedig talán az egyik legfontosabb, amit ide írni lehet. Ez pedig a Deloreanszervizek helye és tulajdonosai. Itt most három európai és három amerikai szervizről szeretnék szólni, természetesen az európaiakra jobban odafigyelve.

Először is a Delorean szervizek más nagy autómárkák szervizeivel szemben mindig összefonódnak a szerelő személyével. Többször hallottam szervizt nem a nevével, hanem a szerelőjével azonosítani. És most jöjjenek a szervizek távolsági sorrendben:

Delorean.de

Müncheni székhellyel a legközelebbi szerviz. Én magam nem sokat tudok róluk, egy párszor már beszéltem velük. A főnök Deloman, a rendes neve Wolfgang Hank, és ha jól tudom, akkor Zsiga neki adta el az autóját. Tőle még nem rendeltem, az órabére elég magas, ha jól emlékszem valahol 70-80 euró körüli.

Delorean.eu

Delomannel szemben Ed Udingről viszont tonnányit tudnék mesélni. Egyértelműen ő a fő alkatrészellátóm és a legfőbb tanácsadóm (bár Welmoedet sem szabad elfelejteni). Ha rendelek valamit vagy csak kérdezek, általában még aznap válaszol, az alkatrészeket is azonnal küldi. Az eddigi legtöbb várakozásom két hét volt szállítással együtt, de átlagban négy-öt munkanapon belül ideérnek a rendelt cuccok.

A vásárlás rendszerint a következő forgatókönyv szerint működik:

- Kinézem a kívánt alkatrész(eke)t. Elküldöm a cikkszámokat Ednek.

- Ed válaszol, hogy mi van neki raktáron és elküldi az árat szállítással együtt.

- Elküldöm a pénzt.

- Másnap Ed küldi a cuccot.

Kisebb negatívumnak viszont meg kell említenem, hogy habár tud angolul, de a helyesírása nem az igazi. Vannak jellemző hibák, pl. need-neat bold-bolt és még pár dolog. Megtanulható, de szokni kell.

Árai szintén nem olcsók magyar viszonylatban, de Delomanhez képest azért mérsékeltebbek. 60 euró/óra. Hollandiában, Amszterdamtól északra van a telephelye.

PjGrady Europe

PJGrady megint csak megkerülhetetlen. Róla már írtam korábban, azt már nem ismétlem. Európai telephelyükön Chris Nicholson a főnök, az ő nevével is gyakran lehet találkozni Rob Gradyé mellett. Mivel elég közel vannak az egykori gyárhoz, ezért jellemzően ők újítják fel a pajták mélyéről előkerülő prototípusokat és nagyon sok egyéb projectjük is van. Megéri nézegetni az oldalt.

A telephelyük Londontól keletre Canvey Islandben van. A jelenlegi font-euró átváltási arány miatt jelenleg egész jók lehetnek az áraik, de velük nem vagyok kapcsolatban.

Végül pedig meg kell még említeni két további oldalt. Az egyik a delorean.com, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni, valamint a specialtauto.com-ot. Mindkettő amerikai és mindkettőn jó cuccokat lehet találni.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés szervizek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr452662402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása